Ik maak het mn man onmogelijk

5 antwoorden en 40318421x bekeken

2eOnderweg 13-04 om 11:49

Hallo dames, 

Ik moet even mn ei kwijt in de hoop dat er andere dames zijn die zich hierin herkennen en ik me weer wat 'normaler' ga voelen. 

Ik heb al weken lang ruzie met mn man. Financieel hebben we het niet heel breed en net als met mijn vorige zwangerschap, maak ik me er nu heel erg druk om. Hij is loonwerker, wat in houd dat hij nu met dit mooie weer goed ingezet zou moeten worden en leuke uren kan maken. Maar zijn werkgever heeft weinig vertrouwen in hem doordat hij verschrikkelijk onzeker is. Daarbij zit ik hem vreselijk achter zn broek aan dat hij om uren moet zeuren en voer de druk flink bij hem op. 

Ik ben veranderd in een monster: ik maak ruzie om alles want alles irriteert me. En ik word feller en feller omdat hij stiller en stiller wordt en geen sjoege geeft, alsof er niemand thuis is daar binnen. Ik gooi de lelijkste dingen naar zn hoofd en doe alsof alles zijn schuld is en mijn lieve, zorgzame man kwijnt weg. Ik voel me echt een verschrikkelijk mens en zou het liefst de komende 6 maanden verdwijnen om daarna weer terug te keren als de vrolijke, zorgzame meid die ik ben. 

Is er iemand die zich hier in herkent of moet ik concluderen dat ik echt gek ben?

reageer

Iza 13-04 om 13:44

Heel herkenbaar hoor, je hormonen en situatie waar je nu in zit versterken het gene waar je waarschijnlijk altijd al mee zat. Ik denk dat het voor jezelf en voor je man belangrijk is om er samen (eventueel met een neutraal persoon erbij) over te praten. Je wilt namelijk niet dat je relatie straks zo fragiel is dat deze niet meer goed komt. Ook kan het helpen om zelf met iemand te praten en je ongenoegen en zorgen te uiten zonder dat je deze elke keer bij je man neer legt. Heel veel succes!

Michellie 13-04 om 14:16

Hee meissie,

wat naar dat je je zo voelt  Ik zou eens een momentje plannen waarop jullie allebei omstebeurt jullie hart naar elkaar kunnen luchten. Dan zou ik dit wel doen zonder te proberen verwijten te maken, want met verwijten schiet niemand wat op
Als jullie beide je ei kwijt zijn, kun je samen gaan bespreken hoe je het beter aan zou kunnen pakken en hoe je meer begrip kunt krijgen van beide kanten zonder dat de een zich afsluit en de ander helemaal los gaat. Hij zal je vast wel begrijpen, hij is ook niet gek en weet wat hormonen met je doen

Ik heb het zelf ook wel eens hoor, niet de hele dag door, maar ik kan echt wel bitchie reageren zonder dat ik dat zelf door heb! Mijn man kijkt me dan op een bepaalde manier aan, grijnst een keer en door zijn blik moet ik zelf altijd heel hard lachen en weet ik dat ik weer té heftig gereageerd heb  Bied mijn excuses aan, want vaak heb ik het niet eens door!  En geef hem een knuffel. Gelukkig kunnen we het beide relativeren en zeker als hij die grijns trekt, weet ik weer dat ik het ook moet relativeren  

Ik hoop dat jullie ook zo'n maniertje vinden waarop je goed met die hormonen om kan gaan! Zet hem op en zorg dat jullie hier samen sterk uitkomen! Je mag je zorgen maken om geld meissie, maar denk eraan dat alles hoe dan ook goed zal komen (is het niet linksom dan wel rechtsom) en dat jullie relatie echt het allerbelangrijkste is!  Succes meid!!

Monkey 16-04 om 19:53

Ik kan je gevoel VOLLEDIG begrijpen.
Ik ben ook niet de makkelijkste als ik zwanger ben. vorige week nog knallende ruzie voor .. eigenlijk niets!
Uit het niets beginnen huilen en mijn man vroeg me toen 'Waarom ween je nu?' Ik zei toen dat ik het zelf niet wist!
Hij begreep het wel wat beter wat er in me omgaat, omdat ik hem geprobeerd heb uit te leggen dat als een rollercoaster is.
Makkelijk is het niet, maar praten en proberen omschrijven wat er in je omgaat kan veel doen.

Btw, wij hebben ook heel diep gezeten financieel bij de eerste. Nu zwanger van de tweede en het gaat beter, maar het is nog niet de ideale situatie die we willen.
Jullie komen er wel, het vraagt tijd!
Maar het is logisch dat je je er zorgen om maakt.

Madelene 18-04 om 14:34

Je zegt dat hij stiller en stiller wordt dat is ook frustrerend vooral voor ons vrouwen 
maar juist dan moeten wij niet feller worden want mannen sluiten zich dan expres af en luisteren helemaal niet meer. 
Ze kunnen ook niet veel opnemen wij kunnen veel meer opnemen wat er gezegd wordt in ons mannen niet. 
En boos worden werkt afrechts bij mannen dan gaan ze alleen maar of in de aanval of ze sluiten zich expres af en luisteren dus helemaal niet meer. 
Ontzettend iritant ik weet het en zo vermoeiend. 
eigenlijk moet je heel kort en krachtig uitleggen wat je stoort en wat je anders van hem wilt en dan hem er even de tijd voor geven om over na te denken. 
het klinkt misschien gek maar alle vrouwen hebben dit probleem mannen verschillen zo erg van ons dat het daarop vaak mis gaat in de communicatie en andere dingen. 
het wordt het meest veroorzaakt omdat we ons er niet bewust van zijn hoe erg we verschillen van elkaar. 
Je zou het boek eens moeten kopen van John grey geloof ik mannen komen van mars vrouwen van Venus. 
Het lijkt allemaal heel simpel maar daar staan hoe mannen denken informatie in zicht opnemen en hoe je dingen van ze gedaan kunt krijgen zo zonder enige moeite of ruzie. 
Er staan ook hele handige tips en manieren .
sterkte en hoop dat je er iets aan hebt
Groetjes madelene

Madelene 18-04 om 17:21

Verder had ik eigenlijk zelf helemaal geen last van de hormonen tijdens mijn zwangerschap. 
Ik was juist meer verliefd en ja hij verwende mij ook wat exstra en was zo zorgzaam anders ook hoor
maar tijdens mijn zwangerschappen nog meer waardoor ik me juist heel fijn en Prettig voelden. 
Ik was nog veel liever daardoor tijdens mijn zwangerschappen tegen hem 
zo zie je maar bij iedere vrouw werkt dat weer anders tijdens de zwangerschap. 
Maar dat boek raad ik je wel aan eens te lezen want dat soort irritaties blijven helaas altijd terug komen in je relatie of huwelijk want wij verschillen gewoon zo veel van mannen dat het altijd moeilijk blijft om op de goede manier met ze om te gaan. 
En we blijven altijd wel tegen dingen aanlopen 
omdat we automatisch er niet bij stil staan hoe anders ze dingen interpreteren en zien
dat boek geeft je als vrouw een hoop inzicht .
heel herkenbaar ook de dingen die er staan beschreven. 
Groetjes madelene

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ik maak het mn man onmogelijk' in het Zwangerschapsforum