Extreem bang voor de Bevalling.

1 antwoord en 37627061x bekeken

bloempjuh 19-02 om 10:25

Hallo Dames,

Momenteel ben ik in de 37ste week van mijn 2e zwangerschap aangekomen, buiten wat standaard zwangerschaps- kwaaltjes een goeie zwangerschap heel fijn dus.
Echter is het zo dat ik al 2 weken amper tot niet slaap en vol zit van spanning... spanning voor de bevalling.

Het is niet dat ik bang ben voor de weeen voor de pijn die die mee brengen of andere gekke dingen, de vorige keer lukte me dat ook dus dat gaan we 'gewoon nog een keer doen' . 
Mijn vorige bevalling is opzich ook soepel en snel verlopen, in de nacht 'wat rug pijn'  wat steeds een beetje erger werd, smorgens om half 7 in het ziekenhuis aangekomen en de rug weeen werden steeds pijnlijker, rond 9 uur werden mijn vliezen gebroken gevolgd door een weeen storm wat erg heftig was en om 13:16 is mijn gezonde zoon ter wereld gekomen, prachtig dus een vlotte bevalling.

Nu is het zo dat ik tijdens het persen vreselijk maar dan ook echt vreselijk uit gescheurd ben, veel vrouwen zeggen dit niet te voelen tijdens de bevalling, echter voelde ik dit dus wel.
Het was zo extreem dat zelfs de gynaecoloog moest overleggen hoe het te hechten en of het wel verstandig was te hechten.
Ze hebben niet alles gehecht omdat ze bang waren alleen maar meer stuk te maken en ik gevoelloos zou worden op plekjes waar je dat liever niet zou willen.

Nu 6 jaar later het is geheeld maar er mist een stuk in mijn binnenste schaamlippen, ook heb ik nog wel pijn op de plek waar het zo extreem was echt vreselijk.

Nu met de volgende bevalling in aantocht ben ik zo extreem bang wat er nu kapot zou gaan, hoeveel pijn ik deze keer er aan overhoud en omdat ze de vorige keer al niet met zekerheid konden zeggen of het goed zou komen en of ik nog gevoel zou hebben ben ik helemaal bang dat deze bevalling alles kapot maakt.

ik ben extreem  bang om weer zo uit te scheuren, en zie dan ook heel erg tegen de bevalling op.
Ik weet ook niet zo goed wat ik er mee doen moet, iedereen zegt maar ach het komt wel goed het is toen ook gelukt.. ja dat klopt het is toen ook gelukt maar jullie weten niet wat ik er aan heb overgehouden.


heeft iemand hier ervaring mee of tips ?

reageer

MissMedallion (Gast) 19-02 om 14:34

Hoi Bloempjuh,

Pfff wat heftig zeg! Kan me goed voorstellen dat je daar tegen op ziet. Ik ben bij beide bevalling ook gescheurd, niet zo erg als jij, en bij de tweede minder als bij de eerste, maar voelde het wel degelijk gebeuren tijdens de bevalling!

Heb je met je vk of gyn er over gesproken? Misschien hebben zij tips. Ik weet ook niet of je medisch moet bevallen? Ik heb gehoord dat bv een badbevalling de kans op scheuren verkleind, maar ik weet niet of dat tot de mogelijkheden behoord voor je.

Verder is het enige wat ik kan zeggen, ondanks dat dat heel moeilijk is, maar probeer het een beetje los te laten. Al die zorgen helpen het niet voorkomen.

Ik hoop dat het mee valt! Veel succes met de laatste loodjes en je bevalling!

Liefs

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Extreem bang voor de Bevalling.' in het Zwangerschapsforum