Bedrust aan 33 weken

5 antwoorden en 36671857x bekeken

Cindy 25-05 om 07:04

Dag lieve mama's en mama's in wording 

Gisteren hebben we een rondleiding gekregen in het verloskwartier alsook de materniteit! Ik ben nu volledig voorbereid.. tot de vroedvrouw zag dat ik van al die zwangere dames het toch wel heel erg lastig had.. 

ik heb nl. Een rechtstaand beroep in de retail en dit weekend had ik mij serieus overdaan. Zondagavond had ik een ontspannend bad genomen, maar nadien kon ik niet meer uit het bad. Gelukkig heeft mijn partner me geholpen en heb ik geprobeerd om het de laatste 2 dagen dan wqt rustiger aan te doen.. 

De vroedvrouw vroeg wat ik voelde en stuurde mij meteen terug naar het verloskwartier om aan de monitor te liggen. Wat bleek: ik had reeds 5 uur aan een stuk regelmatige voorweeen of harde buiken. De gynaecoloog heeft nog een inwendig onderzoek gedaan en zag dat ik gelukkig nog geen opening had (aangezien het al de tweede of derde keer was die week dat ik zo'n periode had) maar dat het kindje al goed aan het duwen was met zn hoofdje naar beneden. 

Eerlijk gezegd dacht ik dat het niet zo erg was tot de gynaecoloog me 2 weken bedrust gaf, medicatie om de bevalling zeker uit te stellen en de weeen af te remmen en ook magnesium voorschreef voor de krampen. Ze sprak al meteen over een injectie om de longetjes sneller te doen rijpen indien het na een week nog niet beterde en dat ik na twee weken, indien het niet beterde, terug moest gaan, maar dat het dan was om opgenomen te worden...

Ik heb deze nacht natuurlijk bijna niets geslapen van de spanning in mn buik, maar ook door de ongerustheid.

Zijn er nog mama's of mama's in wording die dit hebben meegemaakt? Moet ik al stappen ondernemen tegen dat het dan toch een vroeggeboorte wordt? Ik voel me beetje schuldig, want heb het gevoel niet zo goed voor mn kindje te hebben gezorgd de laatste weken door altijd maar te willen doorwerken...
Wordt het wel een vroeggeboorte? Iemand tips voor mij om rustig te blijven?

Dikke zoen xxx

reageer

flipje 25-05 om 08:30

Misschien gaat het met rustig aan doen een stuk beter. Zou zeker naar het advies luisteren. Met een boek op de bank of op bed en huishouden even over laten aan andere. Kijken of het dan beter gaat. Je kan er vast biks aan doen. Andere werken tot het lastst door en hebben nergens last van en jij nu toevallig wel. Een baby en je lijf bepaalt zelf wanneer de baby komt. Dus nu alles even lekker rustig aan doen en hoop dat de baby nog een paar weekjes blijft zitten.

Cindy 25-05 om 11:33

Dankjewel...

Eev 26-05 om 08:32

Geen ervaring, wel verhalen om me heen meestal met.rust.blijft de baby rustig zitten. Klinkt bij jou ook als met rust zou het nu rustig moeten zijn, maar wat vervelend zeg. Vertrouw erop dat het goed komt. Je hebt het niet hand, vroeggeboorte is niet fijn maar tegenwoordig komt dat ook goed. Duim voor je dat de baby nog lang mag blijven zitten en alles goed mag gaan

flipje 26-05 om 08:37

Hoe gaat het nu cindy

Cindy 26-05 om 08:53

Voorlopig nog niet echt beter. Zodra ik even moet rechtstaan wordt ik kortademig en krijg ik opnieuw pijn onderaan de baarmoeder in periodes en zijn de harde buiken echt wel pijnlijk. Ik maak me ook wel beetje zorgen, want heb ondertussen al meer dan een week slappe ontlasting terwijl ik wel meer eet, maar ik ben ondertussen al 800 g vermagerd tegenover 2 weken geleden en ons klein mannetje is 500 g bijgekomen... Zou dit wel mogen? Ik was toen nog maar 3.2 kg bijgekomen..

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bedrust aan 33 weken' in het Zwangerschapsforum