Dwarsligger

6 antwoorden en 36022300x bekeken

hemsworth 07-08 om 16:57

Hoi dames
Ik ben 32weken zwanger en heeft een kleine dwarsligger in mijn buik. Vanaf een week of 25 ligt hij al dwars. Soms voel ik dat hij gedraaid is maar dan draait hij snel weer terug in dwarsligging.
Nou is mij verteld door de vk dat hij nog alle tijd en ruimte nog heeft om in hoofdligging te liggen. maar ik denk dat mijn uk hier heel anders over denkt
is er iemand die ervaring heeft met een eigenwijze dwarsligger ? Die toch op het laatste moment draaide ? Of niet.
 
bedankt alvast !

reageer

Vlinder87 07-08 om 18:32

De kleine kan zich nog draaien hoor! Als je op zijn eind loopt kan de vk de kleine nog draaien dat hij/zij goed gaat liggen. Nog niet druk om maken. (Snap het wel hoor.)

jettepet 08-08 om 18:11

Wij hadden vanaf 20 weken een dwarsligger. Met 36 weken nog 2 draaipogingen gedaan 1 bij de verloskundige en 1 bij de gynaecoloog maar ons dochtertje was al te ver ingedaald. Wij hebben gekozen voor een stuitbevalling omdat ons kindje heel gunstig lag voor een stuitbevalling. Ze hebben de dag voor de bevalling een ballonnetje geplaatst om de baarmoedermond te verweken. De dag van de bevalling gaan ze kijken of het ballonnetje zijn werk heeft gedaan dat was bij mij het geval toen hebben ze mijn vliezen gebroken en ben ik aan de weeénopwekkers gegaan. Nadat aan het eind van de middag bleek dat mijn ontsluiting niet opschoot bleef op 4 cm hangen, heb ik aan het begin van de avond een voorspoedige keizersnede gehad. Hiervan heel voorspoedig hersteld heb de volgende dag mijn dochtertje al in bad gedaan en zelf verschoond. wij hebben een aantal dagen heerlijk genoten op de kraamafdeling van het ziekenhuis.

flipje 09-08 om 08:52

Hier eentje die van dwars naar af en toe stuit ging. Met bijna 36 weken is ze toch nog goed gedraaid

MamaN 29-08 om 14:44

Hi Hemsworth,

Mijn kleine lag prima voor de bevalling perfect ingedaald.. toen tijdens bevalling bedacht ie te draaien en was ie een sterrenkijker. Na 18 uur weeën 2 uur geperst te hebben heb ik een spoedkeizersnede gehad waarbij hij zelfs toen met een pomp uit me buik is gehaald.. Blijkbaar vond ie het wel erg fijn in mama's buik.

Ik zou bij de volgende toch weer voor een natuurlijke bevalling gaan omdat het herstel me vies tegen viel. Ik was overal blauw zowel beneden als bij me buik. Ik kon 2 dagen niet uit bed en pas na ander halve week een blokje om met me kleine die daar allang klaar voor was. Maar ook het herstel verschilt per persoon he.

Succes!

hoopvol 25-09 om 21:30

Hey Hemsworth.

Hoe is het nu? Ben even benieuwd hoe het is afgelopen bij jou?
Hier ook een kleine dwarsligger. Ligt al vanaf 20 wkn overdwars en is niet een keer gedraaid tussendoor. Hierdoor dus ook niet ingedaald  (dat kan niet als kindje dwars ligt). Ben nu 36 wkn en voor mij is het hoogst ongemakkelijk om een bijna voldragen kindje vlak onder je ribben te hebben liggen. 
As dinsdag moet ik naar het ziekenhuis, gaan ze onderzoeken of draaipoging wel mogelijk is aangezet de kleine nog nooit gedraaid is sinds 20 weken echo. 
Ben dus ff benieuwd naar jou verhaal. Over stuitligging hoor en lees je veel maar dit komt niet zo vaak voor..

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Dwarsligger' in het Zwangerschapsforum