slapeloosheid derde trimester

13 antwoorden en 34681412x bekeken

JojoB 21-12 om 02:44

Hallo
op dit moment ben ik 37 weken zwanger en lijd aan chronische slapeloosheid. Ik kom 's avonds maar niet in slaap, lig uren wakker en te draaien en pak Max 4 uren op een nacht. ' s middags slaap ik dan vaak ook wel even. Max 2 uur.
Wie herkent dit of heeft tips???

reageer

Amy 22-12 om 07:26

Geen tips wel herkenning. Dat is nl een manier om je voor te bereiden op de gebroken nachten.
Net als jij probeerde ik maar overdag een paar uur extra te pakken. Net als nu ( 1 week geleden bevallen).

JojoB 22-12 om 07:40

Bedankt voor je reactie. Ten eerste van harte gefeliciteerd!   Jij zit al lekker in je kraamtijd (en gebroken nachten hahaha). Gaat alles goed?
Ik Had het tijdens mijn vorige 2 zwangerschappen niet zo erg als nu.
Tsja.... ik blijf dan denk ik maar een beetje zo aan modderen met hazenslaapjes tussendoor. Een mens moet toch uitrusten? 
En wil wel beetje fit mn bevalling I straks.

Chaval 23-12 om 21:54

Ik heb het ook! Nu 37 weken zwanger en ben vaak uren wakker snachts. Het is inderdaad voorbereiding op de slapeloze nachten. Ik heb er verder geen last van.... soms inderdaad in de middag een uurtje plat maar moet zeggen dat ik dat erg weinig doe. 

JojoB 23-12 om 23:04

Ik heb er ook niet echt last van... ik pak mn rust wel op andere momenten als het even kan. Het Is meer dat ik soms de nachten zo lang vind en me verveel.... dan slaap ik liever Hahaha. 
Wat doen jullie s nachts? Blijf je in bed of ga je ook echt wat anders doen? 

Anoniem (Gast) 24-12 om 00:15

Ik ben ook bijna 37 weken zwanger en s nachts vaak wakker. S middags probeer ik dan ook wel een paar uurtjes extra te slapen. 

asma2016 24-12 om 22:03

Ik ben nu 33 weken en slaap al een tijdje heeel slecht. Rond 3.00 word ik wakker en het lukt niet meer om in slaap te vallen. Ik weet geen raad mee. Het is vervelend omdat je gaat je door de dag zo suf voelen. Het is iets beter geworden sinds ik een groete voedings kussen heb aangeschaft. Daar lig je wat gemakkelijker op. 
http://www.prenatal.nl/shop/eten-%26-drinken-Voedingskussens-en-hoezen/Delta-Baby-Deltababy-voedingskussen-84984.htm?startValue=&rangeValue=&prevVisit=&id=84984 
Deze heb ik bij Prenatal. 
Succes met je zwangerschap.

JojoB 24-12 om 23:39

Hey is iig Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die hier last van heeft.... in het begin van mn zwangerschap was ik zoooo moe dat ik t klokje wel rond kon slapen. En nu hahahaha..... drama.
een goed voedingskussen heb wel. Maar zelfs daar heB ik soms s nachts ruzie mee. Het zal wel even nog Door de zure appel heen bijten zijn. Ik weet uit ervaring dat wanneer je eenmaal bevallen bent en in de nachtvoedingen zit je weer slaapt zodra je alleen maar in de buurt van je kussen komt.
Fijne kerstdagen alvast!

Yvette 30-12 om 11:12

Heel herkenbaar! En dat voedingskussen...haha...vind het helemaal niet handig in bed. 
Bij mij zijn het mijn onrustige benen en de beweeglijke baby die mij voornamelijk wakker houden s'nachts, heel frustrerend!!

JojoB 30-12 om 12:42

Mijn baby is idd ook super beweeglijk s nachts. Blij dat ik niet de enige ben trouwens die strijd heeft met t voedingskussen Hahaha. 
Hoe ver ben je?

Yvette 31-12 om 13:09

Ik ben nu 38 weken en zoveel? dagen. Moet eerlijk zeggen dat ik het niet precies weet... Ik ben in ieder geval 8 januari uitgerekend. En jij?

nina 23-01 om 05:54

Herkenbaar dames! dit is mijn 1e zwangerschap en ik ben nu 38wk en 2dagen. 
Al 5 maanden slaap ik slecht. ik word er knettergek van, verdrietig en gefrustreerd. 
Sinds het 3e trimester slaap ik snachts eigelijk simpelweg niet. Bij uitzondering haal ik opgebroken 2,5uur, waardoor ik als m'n kwaaltjes het toelaten... overdag her en der even slaap. 
De oorzaak bij mij zijn vooral echt álle mogelijke kwaaltjes die je in deze fase kunt hebben en deels spanning voor de bevalling. 
(Jeuk, krampen, scherpe steken in mijn vagina, carpaal tunnel syndroom, 2000x naar de wc, hier bloeddruk en pijnscheuten door een beweeglijke groot uitgevallen baby)
sorry voor de klaagzang, jullie herkennen het vast.
Ik zou zo graag wat meer uitgerust willen zijn voor de bevalling.  Echt fit van start gaan is een illusie dat heb ik wel ingezien. 
hopelijk zijn er ervaringen van met het 'vaatdoek gevoel' in de weeën terecht komen... en dan toch nog kracht gevonden hebben voor de bevalling.

Becky 23-01 om 08:27

Ik moet s’nachts om de 2 a 3 uur opstaan om te plassen. Goede voorbereiding denk ik dan voor wat gaat komen. Meestal lukt het wel om terug in slaap te vallen, maar soms geraak ik in een te actieve modus en begin ik allemaal takenlijsten in mijn hoofd op te stellen (nestdrang zeker) . Omdat ik veel last heb van bekkeninstabiliteit, is in en uit het bed geraken echt moeizaam zeker omdat er dan nog een Voedingskussens mee moet gedraaid worden. Eens ik terug goed lig, is dat kussen zalig. Ik ben nu 34 weken zwanger. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'slapeloosheid derde trimester' in het Zwangerschapsforum