voorbereiding bevalling....

4 antwoorden en 45876780x bekeken

Nancy (Gast) 03-09 om 14:39

Hoi Rinske,
Ik heb 2 wolkjes van kids op de wereld gezet en ik ben nu zwanger van de derde. Als je je er prettig bij voelt moet je zeker een geboorteplan maken en lekker op cursus gaan maar mijn ervaring is dat zodra de bevalling begint alle plannen de prullenbak in kunnen. Alle ademhalingsoefeningen die je hebt geleerd helpen dan ook geen zak

Het enige wat ik aan yoga ed heb overgehouden zijn een paar leuke vriendinnen met kinderen !

reageer

Katie (Gast) 05-09 om 17:20

hoi Rinske,
Ik ben 28 weken zwanger en heb me vanochtend ingeschreven voor een  1dag cursus van 1 ochtend (4 uur) en dit is eind september. Dus je zit wel goed op schema dacht ik zo. Je bent helemaal niet laat. En net wat Nancy zegt, zodra de bevalling begint, valt alles in de prullenbak, denk ik. HAHA maar ik spreek nog niet uit ervaring dit is mijn eerste.
Sinds 2 weken voel ik mijn baby goed bewegen maar omdat mijn placenta voor ligt heeft het ontzettend lang geduurd en is het zelfs soms zo dat ik hem de hele dag niet echt voel (tikjes misschien) ook heb ik nog geen melk uit mijn borsten. Dit is voor iedereen verschillend denk ik.
Het enige wat ik nu even wil bekijken is een "standaard" checklist wat je echt in huis moet hebben voor als de baby er is. We hebben in zijn kamer al een mooi nieuw bedje, een speciale schommelstoel om borstvoeding in te geven, kleertjes, een buggy/wandelwagen, autozitje. We hoeven de kamer gelukkig niet te verven of wat dan ook want we hebben mooi nieuwbouw huis. Ik vroeg me alleen af wat je echt nog meer in huis MOET hebben voor als de baby er is.

Jenneke 06-09 om 21:00

Hoi Rinske,
Ik ben 33 weken zwanger van ons derde kindje. Bij de eerste twee zwangerschappen heb ik een zwangerschapscursus gevolgd. Ik heb hier veel aan gehad tijdens mijn bevallingen. Vooral de ontspanningsoefeningen en het leren 'puffen' hebben naar mijn idee mede ervoor gezorgd dat mijn bevallingen voorspoedig zijn verlopen.  En de gouden tip van mijn zus: laat de pijn over je heen komen, elke wee brengt je dichter bij je kindje.

Olivia-Anna 06-09 om 22:34

Ik zelf ga geen cursus doen,
bij het idee om te gaan puffen zie ik mezelf hard wegrennen.. en mijn man nog harder lachen! hihi!!

Ik wou dat ik er anders over dacht want ik weet best dat je er leuke vriendinnen op na kunt houden.
Maar geloof ook zoals Nancy zegt dat het moment zelf alle moeite voor niks is geweest.
Je kunt je ook niet "echt voorbereiden" op iets wat voor iedereen anders gaat..
Daarom doe ik het persoonlijk niet.
Maar snap jullie ook wel hoor!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'voorbereiding bevalling....' in het Zwangerschapsforum