Alvast wennen aan het ritme van je kindje?

12 antwoorden en 45851017x bekeken

kimjoy 12-09 om 09:18

Hello Ladies,
Sinds een week ongeveer word ik s'nacht wel een keer of 4 wakker om te plassen of wat te drinken. Nu hoorde ik dat dit is om je al te laten wennen aan het ritme van je baby?! Heeft iemand hier ervaring mee?
Ik ben nu zo moe dat ik s'middags omval van de slaap! Gister hier een keer niet aan toe gegeven in de hoop dat ik dan afgelopen nacht juist lekker door zou slapen maar niets is minder waar!

Liefs Kim

reageer

* 12-09 om 09:24

@Kimjoy,
Hier hetzelfde echt wordt gek van dat gepis..
Ehhh ik weet alleen niet of dat is om je er aan te laten wennen(ritme van die kleine boef)
Maar als er anderen zijn die het wel weten dan laat ik me graag inlichten hoor..
En anders dank Kim weer wat weetjes erbij.

Liefs Ju

kimjoy 12-09 om 09:36

hahah erg he!!!

* 12-09 om 09:46

Lach jij maar zei pinkeltje 

Dani 12-09 om 09:40

Hoi dames,

Geen idee of dat aan het alvast wennen ligt.
Nooit van gehoord maar zou wel fijn zijn want ik hoef er nog steeds maar 1x uit hihi.
Is toch gewoon het kindje wat tegen je blaas ligt en heeft volgens mij niets met wennen te maken.

Lieve groetjes Dani

* 12-09 om 09:48

@Dani,
D8 ook al is wel apart als dit de tendens is dan om het uur plassen en dan om het uur snachts die kleine boef neeeeeeeeeeej liever niet..Zal zo om de 3 uur komen denk ik zo..tenminste als ik lees wat de meeste vrouwen hebben met voeding geven en daarnaast ik laat het lekkeeeeerrrrrrrrrrr op me af komen lijkt me het beste..

Liefs Ju

kimjoy 12-09 om 09:48

Ik hoorde dat last van iemand dat onbewust je lichaam hierdoor vast went aan het ritme van je baby! Dus vandaar dat ik dacht gooi het is de groep!

* 12-09 om 09:52

@Kimjoy,
Altijd goed hoor meis..

Liefs Ju

gerda 12-09 om 10:18

@Kimjoy
Klinkt mij ook onbekend in de oren.
Wat ik wel (in een grijs verleden, toen ik zwanger was van dochter of zoon) dat je lichter slaapt, zodat je alvast kunt "wennen" aan de nachtvoeding(en) en door het lichtere slapen hoor je je kindje eerder huilen.
Werkt overigens prima: de 1e nacht met Maya thuis stonden we beiden na 1 zuchtje al naast haar bedje :-) (en zij sliep als een roosje.........)

kimjoy 12-09 om 10:31

@ gerda Thanks! Ach we zullen zien als de kleine er straks is!
Hoe is het verder met je?

Vanny 01-10 om 13:53

Hallo Kimjoy,
Voordat ik zwanger was, sliep ik meestal in 1 stuk de nacht door en moest de wekker eerst afgaan vooraleer ik wakker werd.
Ben straks 27 weken zwanger en sinds paar weken word ik ook paar keer 's nachts wakker, soms om te plassen, of soms gewoon omdat ik niet meer zo goed lig in bed. Heb soms wat last van rugpijn enz.
Wat ik nu wel doe ik 's avonds (na 21u) niet teveel meer drinken, anders moet ik idd teveel opstaan om te plassen. En dan ben ik soms echt klaarwakker
Voor de rest valt er niet zoveel aan te doen vrees ik.
Succes alvast!

Tineke 01-10 om 14:01

Sinds enkele weken slaap ik geen enkele nacht meer door.
De laatste 3 weken kom ik 's nachts bijna om het uur wakker om te plassen en/of te drinken.
Ik heb echt heel veel nood aan drinken de laatste periode.

Als ik dan een koppig wil doen en zeg "neen ik blijf lekker liggen, ipv te gaan plassen" dan kan ik toch niet slapen door de druk in mijn buik.

Marieke 01-10 om 14:58

ik heb het bij mijn vorige 2 zwangerschappen ook gehad en nu weer s nachts paar keer wakker (voorlopig 1x om te plassen) maar omdraaien lukt tegenwoordig ook niet al te best en word ik ook wakker om om te draaien. Ik denk dat je lichaam toch bezig is om aan het snachts wakker worden te wennen. Het zijn de laatste loodjes! Nu is het niet zo fijn maar straks heb je een doel om op te staan: je kleintje voeden! 
Heb bij beide kids ervaren dat je ook lichter slaapt en dat doe ik al zo´n 5 jaar omdat je (vaak als moeder) op de geluiden van je kinderen gaat slapen (gewoon op tijd je bed in duiken straks en als het kan lekker met de kleine samen een middagdutje doen!)

En als je straks borstvoeding gaat geven zorgt dat ervoor dat je makkelijker daarna weer in slaap valt omdat er een of ander stofje in zit waar je moe van word (heb ik me laten vertellen hoor) Zat zelf vaak te knikkebollen tijdens het voeden en was daarna meestal direct weer vertrokken. En ik denk dat je straks zo moe ben dat je echt geen nachten wakker ligt (tenzij de kleine je wakker houd natuurlijk maar dat is weer een ander verhaal
Nog ff doorbijten!......

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Alvast wennen aan het ritme van je kindje?' in het Zwangerschapsforum