Menstruatiesymptomen week 31

23 antwoorden en 30750552x bekeken

Bibi92 16-11 om 08:21

Dag andere mama's-to-be, 
Ik ben momenteel 31+4 weken zwanger maar heb sinds gisterenavond buikpijn. Het lijkt echt exact hetzelfde als wanneer ik mijn menstruatie zou hebben. 

Ik ben iemand die altijd heel hevige maandstonden heeft. Lees: Veel buikkrampen, pijn in de benen en onderrug, migraine aanvallen, acné, veel vaker een grote boodschap moeten doen, ... 

Dit heb ik momenteel ook allemaal behalve de migraine, die heb ik gelukkig niet. Maar al de rest heb ik wel dus moest ik nu niet al bijna 8 maanden zwanger zijn zou ik denken dat het weer 'de tijd van de maand is'. 

Ik loop ook al een weekje met zeurende menstruatiepijn rond, maar die was eigenlijk niet heel hevig en de gynaecoloog zei toen dat dat op zich geen kwaad kon maar dat dat een teken is dat ik het wat rustiger aan moet doen. Dat advies heb ik dan ook mooi opgevolgd, maar sinds gisteren dus echt wel ergere buikpijn gekregen die niet meer echt zeurend te noemen is. Integendeel het komt echt op met vlagen... 

Ik ben gewoon gaan slapen maar vannacht werd ik wakker van de pijn. Intussen is het weer wat gestabiliseerd, maar de buikpijn blijft wel aanhouden. Echte weeën zijn het dus niet volgens mij vermits die alleen maar zouden toenemen in plaats van stabiliseren. 
Maar wat is dit dan wel? Zijn dit oefenweeën? Is dit iets onschuldig of is dit toch iets dat ik in de gaten moet houden? De baby voel ik intussen wel goed bewegen nog, dus die lijkt er weinig last van te hebben gelukkig! 

Graag hoor ik jullie ervaringen! 

reageer

Hartje 16-11 om 09:15

Oefenween of indalen misschien? Wanneer mag je weer op controle? 
Je weet in elk geval zeker dat je niet ongesteld gaat worden hihi maar wakker worden van de pijn lijkt me niet prettig en een signaal dat je er wel wat mee moet. Ik zou even contact willen hebben met de Vk! 

Hartje 16-11 om 10:15

Lastig is dat zeg! Net hoe jij je er bij voelt hoor, maar als ik wakker lig van de pijn is dat m'n grens is het nu nog zo erg of valt 't een beetje mee? Hoe zei ze op de vorige controle, was je kindje al iets ingedaald of lag het klaar om in te dalen? Ik weet dat ik dat wel ervaren heb toen, als een nare pijn. Verder had ik rugweeen dus geen pijn in m'n buik gehad behalve wat steekjes enzo. 

floydi 16-11 om 10:34

Hi bh, 
Hier begon het rond 30 weken ook opeens ik dacht Huh dat is nou echt menstruatiegevoel. Bleek ze inderdaaad al aan het indalen te zijn. Het is vervolgens ook weken minder geweest en nu merk ik dat het weer erger wordt ze komt natuurlijk steeds lager te liggen. 
Succes Meis 

Hartje 16-11 om 10:51

Vals weer ik denk ook dat floydi gelijk heeft! Ik had het ook rond die tijd, en de volgende controle bevestigde m'n Vk dat ook. 

floydi 16-11 om 11:19

Yes klopt en ik dacht toen shit is wel vroeg met 30 weken maar de verloskundige verzekerde dat het niks zei over het moment van bevallen al hoop ik natuurlijk geen 42 weken rond te lopen 39 is ook prima 

Bibi92 16-11 om 11:28

Ja dat is vooral waar ik schrik voor heb. Maar nu al buikpijn krijgen is geen voorteken op een te vroege bevalling ofzo? Want dat men kleintje maar zo lang mogelijk blijft zitten hoor!  Ik kijk uit naar zijn komst, maar dan wel wanneer hij helemaal klaar is. 

Het wordt weer heviger de pijn. Maar ik twijfel nu toch ook wel of het indalingspijn is, want de baby zit echt enorm tegen mijn ribben te stampen en zit dus op dit moment nog redelijk hoog dan? 

Ben wel al gerustgesteld dat jullie het gevoel ook kennen. Het zal dan wel normaal zijn!

Hartje 16-11 om 11:32

Een wee heeft een beginpunt, wordt erger en zwak af tot het weg is. Is jouw pijn zo? Want ik heb het idee dat je daar een beetje bang voor bent of niet? 

Hartje 16-11 om 11:34

Overigens bleef mijne ondanks indalen ook plakken tot dik 41 weken, dus indalen zegt inderdaad niks over wanneer je bevalt! 

Bibi92 16-11 om 11:40

Tgoh ja geen idee? 

Ik heb een voortdurende zeurende pijn in mijn onderrug en benen (zoals ik heb wanneer ik ongesteld ben) met dan om de zoveel tijd (geen regelmatige tijd, daar ben ik nu wel op beginnen letten) ineens een kramp die toeneemt in pijn, een tijdje aanhoudt en dan weer wegtrekt om terug over te gaan in dat zeurende gevoel. 
Vannacht waren die krampen heel hevig, de voorbije uren waren die minder hevig maar wel gevoelig en nu worden sinds een kwartiertje ongeveer weer pijnlijker. 

Ik ben heel erge regels gewoon dus het is niet dat ik het niet meer kan uithouden van de pijn. Het is ook niet dat ik niet meer weet waar kruipen en moet 'puffen' om de pijn weg te krijgen, maar het is toch ook niet meer het typische 'harde buiken' gevoel of de zeurende pijn van de afgelopen week. Het zijn echt wel hevige opstoten (zoals je kan hebben als je ongesteld bent). 

Hartje 16-11 om 11:44

Dan weet ik 't ook niet! Heb gelezen dat als je bevalling (mensen zijn dan wel verder) begint met zoiets je onder de warme douche moet, is het begonnen dan wordt t snel erger, is het loos alarm trekt 't weg. 
Ik kan je verder geen advies geven want ik had echt niet zoveel pijn. Nogmaals als jij je echt zorgen blijft maken mag je gewoon bellen! Ik baseer 't op mijn ervaring enzo, maar dat zegt niet veel natuurlijk. Hopelijk zakt 't snel af en kun je nog even genieten van je zwangerschap! 

Bibi92 16-11 om 12:52

Ik heb even contact gehad met de vroedvrouw en die wil mij vanavond al zien. Ze zei dat ik op 31 weken nog geen pijn zou mogen voelen enkel de gewone harde buiken en bandenpijn. En dat ik al zeker niet 's nachts wakker mag worden van de buikkrampen. 

Ze zei dat het vooral raar is omdat ik me rustig hou en geen al te gekke fysieke inspanningen doe, anders zou dat een verklaring kunnen zijn. Ik heb by the way ook al lang last van harde buiken (vanaf week 14) en bekkeninstabiliteit (vanaf week 20) en dat zijn ook signalen waar ze mee rekening houdt. 
Dus vanavond nog een onderzoek en afhankelijk van de uitkomst daarvan zou ze me ofwel kunnen geruststellen ofwel doorverwijzen voor aan de monitor te gaan en te kijken wat daar uit komt. Ik ben eens benieuwd  

Hartje 16-11 om 13:14

Ik ook! Goed dat je gebeld hebt, toch beter dan! Harde buiken had ik ook de hele zwangerschap, heb ze nu al weer maar zoveel pijn is wel anders ja. Succes vanavond, laat Je nog even weten wat de uitkomst is? 

floydi 16-11 om 13:53

Goed dat je gebeld hebt ben benieuwd wat ze zegt. 

Bibi92 16-11 om 19:57

Ze heeft me onderzocht. Geen ontsluiting en de baby is ook nog niet ingedaald. Maar blijkbaar heb ik een blaasontsteking. En die zorgt nu voor de menstruatieklachten. 

Buiten de buikpijn heb ik van mijn blaas totaal niets gemerkt, maar is blijkbaar wel belangrijk omdat een blaasontsteking vroegtijdige bevallingen kan veroorzaken. Dus algoed dat ik toch nog even op controle ben gegaan  

Dus nu van de blaasontsteking vanaf geraken en dan is hopelijk alles opgelost! 

Hartje 16-11 om 20:18

Aha! Nou kon gekker hé! Hopelijk knapt 't snel op! 

floydi 16-11 om 20:30

Fijn dat je geweest ben bh

OnzeWens (Gast) 16-11 om 22:52

Niet echt een antwoord op jouw vraag, maar ik zag het al eens passeren. Week...+4, wat wil die plus 4 zeggen?

floydi 16-11 om 23:07

Haha het aantal dagen ik ben week 34 plus 0 vandaag precies 34 weken zwanger morgen 34 + 1 dag

OnzeWens (Gast) 16-11 om 23:21

Haha, oke logisch!  Nee, ik had het gehoord van iemand die 4 weken vroeger ging bevallen. Ook een getal + 4, vandaar de twijfel of het misschien iets anders wou zeggen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Menstruatiesymptomen week 31' in het Zwangerschapsforum