Te klein bij de groeiecho

2 antwoorden en 30537104x bekeken

Chantal (Gast) 05-12 om 13:46

Bij de groeiecho van 30 weken bij de verloskundige is gebleken dat ons meisje te klein is, hierdoor moesten we de volgende dag nog een keer ter controle naar het ziekenhuis waar vervolgens hetzelfde bleek. Alle doorbloedingen waren goed alleen ons kindje ligt dicht op de ondergrens qua hoofdje, beentje, buikje en gewicht. Nu ben ik gister weer ter controle geweest (32wk) en is ze wel wat gegroeid alleen ligt ze nu nog dichter op de ondergrens waardoor ik nu elke week ter controle heen moet en volgende week ook een hart filmpje gemaakt wordt. 
In eerste instantie maakte ik mij niet zo veel zorgen aangezien kleine baby's in de familie voorkomen en ze wel druk is. 
Heeft iemand hetzelfde heeft meegemaakt? En blijven kleine baby's wel tot 40 week zitten en hoe groot/zwaar ze dan zijn? De gynaecoloog zei dat ze proberen dat ze de 2500 gram gaat halen bij de bevalling wat betekend dat ze nog een kilo moet groeien!

reageer

Anoniem (Gast) 05-12 om 18:28

Die van mijn zusje was ook een hele tijd te klein op de echo's, maar die heeft het de laatste weken ruim ingehaald en was meer als 4 kilo bij de geboorte. Doe het rustig aan, eet gezond en gevarieerd en wacht af. Meer kun je niet.

HuitB (Gast) 15-01 om 13:13

Wij ook. Groeiecho (wegens laag BMI van mijn vrouw). Was neits om ons druk te maken. Buik groeide minder hard dan verwacht maar was binnen de lijntjes (curves),
Wel iets om in de gaten te houden.
Nu week later verloskundige belt en moeten alsnog naar gynacea (terwijl we maandag vlgnde week groei echo 2 zouden hebben). Moesten ons geen zorgen maken omdat de baby heel acties was, dat is positief. En het was nog binnen de curve's dus ook positief.
Maar toch voor de zekerheid de gynaecoloog... Hadden met 2 verloskundigen contact eerder beiden niet doorverwezen. 
Enfin laten we er vanuitgaan dat het idd preventief is. Anders hadden ze misschien nog sneller aan de bel getrokken. Waarschijnlijk vandaag werkoverleg geweest. En liever achteraf van jeetje wat overdreven dan dat iets gemist is op het traject. 
Maar toch, voelt niet fijn dit. En moeten helaas nog 3 dagen wachten tot we meer weten.... 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Te klein bij de groeiecho' in het Zwangerschapsforum