Onverdraaglijke hoofdpijn, eerder inleiden?

12 antwoorden en 30433096x bekeken

Tulp 10-12 om 17:41

Hallo dames,
Ik ben nieuw hier, maar wil toch graag even mijn verhaal van me afschrijven.
Sinds 3 weken heb ik ontzettende hoofdpijn wat nu onverdraaglijk wordt. Ik ben al doorgestuurd naar het ziekenhuis door mijn verloskundige, ook omdat ik een aantal keer een behoorlijk hoge bloeddruk had. Nu overigens niet meer. Ik ben door gestuurd naar de neuroloog voor mijn hoofdpijn en daarna heb ik gelijk weer een afspraak bij de gynaecoloog.

Ik ben nu 33w4 zwanger, maar ben er echt helemaal klaar mee nu. Ik slaap bijna niet meer en de hoofdpijn begint me nu echt te slopen. Op advies van de verloskundige neem ik al 8 paracetamol per dag, maar dit helpt ook niks. Hoogstwaarschijnlijk mag ik ook geen andere medicatie hebben. Sinds afgelopen donderdag hou ik ook behoorlijk vocht vast in mijn voeten en handen, hier is de verloskundige al van op de hoogte.

Zou dit ook een reden zijn om eventueel eerder in te leiden? Of zouden ze me echt zo nog 6 weken door laten lopen, want dat red ik echt niet.

Liefsxx

reageer

pingu 10-12 om 18:09

Vervelend Tulp!
Wat heeft de neuroloog gezegd? Komt de hoofdpijn wel door je zwangerschap? 

Hartje 10-12 om 18:22

Ik heb een risico zwangerschap die ze niet te lang willen laten duren maar ook niet korter dan 36 weken ,volgens mn gyn vanwege risico's die aan een vroeggeboorte verbonden zijn. Denk dat 36 echt de grens is .mag je niet eens een pethidine injectie om even bij te slapen? 
't lijkt me heftig zo voor je, sterkte de laatste 2,5 week iig!

Tulp 10-12 om 18:37

Ik heb morgen een afspraak bij de neuroloog, dan willen ze kijken of het misschien ook een andere oorzaak heeft. Alleen die kans wordt erg klein geacht. We wachten het af, maar ben er echt helemaal klaar mee.

Ze willen het liefste niet te willen medicijnen en injecties o.i.d. geven. Dus denk ook niet dat ik dat snel zal krijgen.

Hartje 10-12 om 18:44

Klopt. Maar tijdens m'n bevalling boden ze het me aan zodat ik even bij kon slapen en dan weer verder bevallen. Daarom dat ik daaraan dacht! Gelukkig hebben ze er verstand van! Succes morgen! 

Tulp 10-12 om 18:52

owh zo, dat zou indd niet verkeerd zijn. Nouja we wachten het af morgen.

Anoniem (Gast) 11-12 om 14:07

Ik wil je niet ongerust maken maar de signalen klinken echt als een zwangerschapsvergiftiging. Ook wel het hellp syndroom genoemd. Zolang de kleine het goed maakt zullen ze niet ingrijpen.. maar anders wel. Sterkte!

Hartje 11-12 om 16:27

Hoe ging het vandaag tulp? 

anoniem (Gast) 11-12 om 16:39

ik wil je ook niet bang maken, maar hoofdpijn, oedemen (water ophouden), verhoogde bloeddruk... zijn de typische tekenen van pre-eclampsie of zwangerschapsvergiftiging; gevaarlijk voor jou en voor de baby. Ik zou snel contact opnemen met de gynaecoloog. Hopelijk is het dit niet, maar ik zou het toch maar eens navragen.
succes!

Hartje 11-12 om 19:16

Goed lezen,ze is al extra onder controle, drie weken lang al klachten. Lijkt me stug dat ze dat over het hoofd zien. Ik word mal van al dat bloed druk meten maar dat doen ze niet voor niets! 

Tulp 13-12 om 19:28

Bij de neuroloog is niets uitgekomen, gelukkig.
De gynaecoloog heeft besloten om met 37 weken in te leiden en ik heb bloeddrukverlagers meegekregen, ik vraag me alleen af wanneer dit gaat aanslaan, vandaag weer bloeddruk laten meten en het was alsnog 164/90. 

Ik wordt elke week geprikt en urine wordt gecontroleerd omdat ze ook dachten aan pre eclampsie, maar de waarden zijn tot nu toe nog steeds goed.

floydi 13-12 om 20:40

Wat lijkt me dat frustrerend tulp! Wil je sterkte wensen heb geen advies of tips helaas. Nog drie lange weken dus voor jou! Ik zou echt flink blijven klagen want dan zijn er vaak meer opties dan artsen in eerste instantie aanrijken. In elk geval sterkte Meis hopelijk zakt je bloeddruk en hoofdpijn 

Tulp 14-12 om 07:27

Dankjewel floydi, lief van je! 
Ik zit er behoorlijk doorheen nu, door de medicijnen wordt m'n hoofdpijn alleen maar heftiger, dus ophogen zit er helaas ook niet in. Ik ben echt op zo'n punt nu van haal het maar, dan heb ik eindelijk rust, maar goed. Moet eerst nog maar even doorgroeien en ik zal er nog maar 3 weken vooruit zien te branden. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onverdraaglijke hoofdpijn, eerder inleiden?' in het Zwangerschapsforum