Help, advies!- ik heb zo vaak harde buiken is toch niet goed??

8 antwoorden en 45834434x bekeken

katie (Gast) 23-09 om 11:19

dames een vraag. Ik ben 31 weken en ik weet dat harde buiken erbij hoort. De een heeft het niet de ander wat vaker en de ander heel veel. Maar het kan toch niet zo zijn dat je nog niet meer kunt stofzuigen of een wandeling van 10 min kan maken? Ik moet gewoon zitten. Dat kan toch niet goed zijn???

reageer

N. Coppola 24-09 om 11:12

Hallo Katie,

Meestal is harde buik ook teken van , je moet het rustig aan doen..

Sinds ik zwanger ben heb ik maar 1 x gestofzuigd en had daarna bloedingen (1ste trimester)

Sindsdien niet meer gedaan. Ik doe geen grote inspanningen niet meer, mijn man doet het allemaal.

Ik ben bijna 34 weken ver,  en ik kan eerlijk gezegd niet veel meer doen! Dus het rustiger aan doen Katie en bv gewoon de afwas doen en kleine klusjes zoals mij J

Houd u goed

 

Groetjes

Johanna (Gast) 23-09 om 11:25

Lieve Katie,
Dat is je lichaam die je vertelt dat je rusitger aan moet doen. Ik had het ook tijdens mijn vorige zwangerschap. Uiteindelijk heb ik toch 8 weken voornamelijk op bed gelegen of op de bank. 

Johanna

esther (Gast) 23-09 om 17:09

hoi katie,
ik ken het gevoel ik ben nu 33 weken zwanger en heb constant last van harde buiken. bij mijn vorige twee zwangerschappen had ik nergens last van. volgens mijn gyn is er niets aan de hand en hoort het er gewoon bij. (helaas)

esther

Lexie 23-09 om 20:46

Inderdaad rustiger aandoen. Maar ik zou voor de zekerheid ook laten testen op een blaasontsteking, deze kun je makkelijk krijgen tijdens je zwangerschap en heeft heel andere symptomen dan wanneer je niet zwanger bent. Bijvoorbeeld geen pijn bij het plassen maar wel veel harde buiken. Wanneer je de blaasontsteking niet zou laten behandelen heb je in het ergste geval kans dat het overslaat naar je nierbekken of dat je harde buiken overgaan in weeen.
Beterschap!

kimjoy 24-09 om 09:20

hi, hier ook constant harde buiken bij het smeren van een boterham gaat het al mis!Dit is echt een teken dat je het rustiger aan moet doen!
Liefs

katie (Gast) 24-09 om 10:23

dank dames. Gisteren toch maar even naar ziekenhuis geweest voor controle. Ik heb twee uur aan een monitor gelegen en de doktor heeft me inwendig onderzocht. Niets geen ontsluiting en monitor uitslag was goed. Ook heeft hij een test gedaan (dat is iets nieuws) dan nemen ze een uistrijkje van je baarmoederwand, zetten ze 20 minuten op kweek en dan zien ze (dmv een stofje in je slijm) of je kans hebt dat je de komende 2 weken gaat bevallen of niet. (ze kunnen dmv deze test maar maximaal 2 weken vooruit kijken) de test was negatief dus de doktor kon mij eigenlijk voor 99% garanderen dat ik nog niet ga bevallen de komende twee weken. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je ondanks de harde buiken de marathon moet gaan lopen.
Nu zit vroeggeboorte in de familie (mijn moeder en mijn zus) dus ik was heel angst. Deze test was heel geruststellend voor me en ging weer met een goed gevoel naar huis.
Qua werk doe ik een grote stap terug (werk van thuis) en lig lekker wat vaker op de bank voor een half uurtje. Ook sport ik niet meer. De arts had echter geen echte verklaring voor de harde buiken wat ik wel een beetje angstig vond maar van de andere kant, ieder lichaam is anders. Zolang mijn baby gezond is (en dat was hij!) en mijn bloeddruk was dik in orde, kunnen ze niet veel doen.
Dank dames voor alle reacties en tips! Het schijnt toch heel vaak voor te komen lees ik zo....het is alleen een beetje "grijs gebied". Harde buiken hoort erbij, sommige vrouwen krijgen het helemaal niet en sommige heel veel, heel de dag door. Maar het kan ook weer "gevaarlijk" zijn in de zin van; doorzetten in weeen en dat is niet de bedoeling als je pas vooraan in je derde trimester zit. Dus wanneer zijn ze slecht? Tegen mij werd verteld als ze constant aanhouden en te lang duren en als je ze te vaak hebt. dat had ik dus!!! En toch niet veel aan de hand. Dat blijkt na 2 uur in het zieknhuis te zijn geweest. Maar naast mij lag een vrouw die was 33 weken en die had al weeen. (remmers gekregen dus) bah moet er niet aan denken om 5 weken in het ziekenhuis te liggen. Fingers crossed.

Lexie 25-09 om 20:26

Volgens mij mogen ze niet vaker dan 8x per uur voorkomen of een regelmatig tempo aanhouden waardoor het op weeen gaat lijken.Succes!!

Olivia-Anna 25-09 om 21:14

Das toch best goed nieuws he Katie!!

Ik heb ook wel harde buiken, s'ochtens bij het opstaan,
 s'avonds en bij te lange inspanning en inderdaad het hoeft niet veel te zijn.
Maar bij mij duurt het maximum een kwartiertje.

Nee aan weeenremmers moet ik ook niet denken.
Mijn zus haar kindje heeft er hersenschade aan overgehouden, ze kreeg met 5 maand al weeen omdat ze het plafond stond te schilderen!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Help, advies!- ik heb zo vaak harde buiken is toch niet goed??' in het Zwangerschapsforum