bekken problemen minder werken

2 antwoorden en 29679613x bekeken

xmookix 30-01 om 22:51

Hi Allemaal,
Ik kon niet echt een goede categorie kiezen waar mijn vraag bij hoort. Op dit moment ben ik 26 weken zwanger en heb ik last van bekken instabiliteit. Hierdoor ga ik nu 2 uur per dag minder werken. Ik werk normaal 40 uur per week. Gaat deze tijd van minder werken nu van mijn bevallingsverlof af ? Weet iemand dat ? Ik hoor het graag.

Groetjes

reageer

floydi 30-01 om 22:57

Hi meid, ben je Nederlandse?
Als je in Nederland (gedeeltelijk) ziek gemeld bent in de 6 weken voor de uitgerekende datum dan gaat je verlof 6 weken van te voren in. Je mag dan niet later met verlof. Uit ervaring (ben net 4 weken mama) als je nu al veel klachten hebt dan wil je sowieso met 34 weken met verlof.
Sterkte met de bekken pijn
Groetjes floydi 

Suuske 31-01 om 06:43

Xmookix, alles voor die 34 weken wat Floydi het over heeft, gaat niet van je zwangerschapsverlof af! Je wordt nu deels ziek gemeld door je werkgever bij het UWV en dit is ziekte door zwangerschap. Hier is een apart potje voor bij de overheid, dus je werkgever krijgt deze ziekte-uren 100% vergoed door het UWV, maar zoals ik al zei gaat het niet van je verlof af. Vanaf dat je 34 weken bent, gaat dit wél van je verlof af, dus is de consequentie dat je dan net zo goed met verlof kunt gaan. In praktijk ga je dus als je je eerder in de zwangerschap al deels ziek meldt, 6 weken van tevoren met verlof. 
Hopelijk is dit een beetje duidelijk?

Succes met je bekkenklachten, hopelijk helpt minder werken je!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'bekken problemen minder werken' in het Zwangerschapsforum