Placenta prevea

2 antwoorden en 29068566x bekeken

Bar (Gast) 14-03 om 21:23

Hallo iedereen!
Ik ben nu 34w zwanger en heb een placenta prevea. De placenta ligt voor een deeltje voor de "uitgang". Volgens de gynaecoloog zal deze nu niet meer verschuiven en wordt het dus een keizersnede. Ik heb tot op heden nog geen bloedverlies gehad maar volgens mijn.gynaecoloog wordt de kans groter per dag. Hebben er nog mensen hier ervaring mee? Weet iemand in welke week je de grootste kans hebt op een bloeding? Baby weegt al 2.8kg dus mocht hij vroeger geboren worden zitten we wel goed. Groeten Barbara!

reageer

Shir 15-03 om 14:47

Hoi,

Ik heb het gehad. Bij 19 weken kreeg ik flinke bloedingen en had ik een stolsel bij de placenta. Ik heb 2 weken lang gebloed. Op het laatst verloor ik het stolsel van de moederkoek en al snel daarna verminderde de bloeding en werd het bruinverlies. Ook dat hield maar een paar dagen aan. 

Bij 22 weken ben ik op controle geweest in het ziekenhuis en op dat moment lag mijn placenta al 2 cm van de uitgang af. Dus heeft het tot op de dag van vandaag geen bloedingen meer veroorzaakt.

Tip voor als je een bloeding krijgt, schrik niet! Ze kunnen heel heftig zijn. Het beste is om zoveel mogelijk plat te gaan. Veel beweging (bukken, lopen) stimuleert de bloedingen. 

Roos94 01-04 om 20:48

Hoi, wij zijn met 20 weken erachter gekomen dat mijn placenta en navelstreng voor de uitgang liggen. Bij mij is gezegd dat de kans dat ik ga bloeden is vanaf week 25. Ik word dan waarschijnlijk ook opgenomen. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Placenta prevea' in het Zwangerschapsforum