vanaf week 37 kom je niet meer aan....zegt men....

11 antwoorden en 45770137x bekeken

katie (Gast) 06-10 om 09:55

Dag dames, ik heb een vraag. Misschien kunnen sommige uit ervaring spreken. Ben gewoon heel benieuwd.
Ik lees op veel websites dat je in het laatste trimester het meest aankomt, echter sommige websites zeggen dat je in het tweede trimester het meest aankomt, dit zal per persoon wel heel verschillend zijn. Ik ben bijna 33 weken en ik merk met name dat het heel snel gaat, dus ineens zit je een kilo in 2 dagen eraan en dan stopt het weer voor een maand. Zo is het eigenlijk vanaf het begin van mijn zwangerschap geweest.
Maar mijn vraag is, klopt het dat je vanaf week 36-37 niet meer aan (hoeft) te komen?
De websites die ik lees zeggen overal dat je kindje in principe 'klaar' is en dat je niets meer bijkomt vanaf week 37 ongeveer. Klopt dit?

reageer

Lieve (Gast) 06-10 om 20:01

Volgens mij is dat wel waar, je komt dan niet echt heel veel meer aan behalve als je natuurlijk veel vocht vast gaat houden de laatste weken

gerda 07-10 om 15:54

Zou best kunnen kloppen. Ik heb terug gekeken naar de gegevens van de zwangerschap van mijn zoon en toen viel ik de laatste weken zelfs af.

Stuiterbal (Gast) 08-10 om 14:05

Nou, ik hoop het van harte . Zal morgen weer eens op de weegschaal gaan staan. Ik ben nu 37 weken en de laatste weken ging het heeeeeeel hard. Terwijl ik tot week 30 ong 8 kilo aangekomen was, dus het ging zo lekker. Maar goed, ondertussen voel ik me ook een soort Michelin-mannetje worden, lang leve het vocht vast houden!

Stuiterbal (Gast) 12-10 om 11:03

Nou, raar maar waar........ 37,6 weken en inderdaad geen grammetje vet er meer aan......

Olivia-Anna 12-10 om 14:01

Ik kom ook vreemd aan vind ik, de eerste 5 maand maar 2,5kilo
Dan ineens 2 kilo in een week??
Nu in met 7 maand 8 kilo in totaal..
Dus beetje bang dat ik nu plots veel ga aankomen in die laatste 2 maand!!
Was zo goed gestart.. ik hoop op niet veel meer dan 10 kilo..

Anne 12-10 om 14:52

Ik ben ook al zo vreemd aangekomen. Juist in het eerste trimester ben ik het meeste aangekomen. In het tweede redelijk stabiel gebleven en nu in het derde ben ik juist afgevallen. Snap er niks van eerlijk gezegd, maar als het zo door blijft gaan hoor je mij verder niet. 

Had juist enorme angst om veel aan te komen!!!

Groetjes en succes met de laatste loodjes,
Anne

Robyn (Gast) 29-10 om 10:13

Ik ben 0 kilo aangekomen tot week 37, dan ben ik 1,5 kilo aangekomen tot aan de bevalling.

Anoniem (Gast) 29-10 om 11:14

Als ik het lees dat jullie zo weinig aangekomen zijn en toch piekeren over dat 5 of 10 kg te veel is.....pfff.....ik moet nog 2 maanden en ben tot nu toe 20 kg aangekomen, ik leef op cruesli, 2 sneedjes brood en klein avond maaltijd, groenten en fruit en water natuurlijk/ dag en toch zo veel kilo's bij.Tis mijn tweede zwangerschaps en bij mij eerste ben ik bijna 30 kg totaal aangekomen en duurde wel 2 jaar voordat ik het kwijt was maar het is mij wel gelukt.Ik ben zeker niet de enige hier die zo veel is aangekomen, ik vind juist 8kg of 1,5kg veel te weinig, waar zijn dan de reserves die jullie straks echt nodig zullen hebben??!
Iig succes allemaal met die kilo's na de bevalling

Anne 29-10 om 12:23

Ieder lichaam reageert anders op een zwangerschap. Ik denk dat je niet te veel alleen naar de kilo's moet kijken, maar juist naar hoe je je erbij voelt. En hoe het met de baby gaat natuurlijk. 

Als ik naar mezelf kijk dan ben ik, zoals eerder beschreven, vooral in het eerste trimester behoorlijk aangekomen. Ik moet zeggen dat ik hier heel erg van schrok destijds. Zeker omdat ik voor de zwangerschap best veel afgevallen ben. De angst zat er dan ook echt in dat ik heel erg veel aan zou komen. En ik weet hoe moeilijk het is om het gevecht met de kilo's aan te gaan. Bij mij is het gelukkig stabiel geworden na het eerste trimester. Iets waar ik persoonlijk heel erg blij mee ben. Ik voel me nu prima en ik weet dat de baby goed groeit.

Ik ben het wel met je eens dat je reserves nodig zal hebben voor zowel de bevalling als daarna. Natuurlijk is dat ook afhankelijk of je borstvoeding zal gaan geven of niet. Maar ook hier geldt, de ene persoon is de ander niet. De een kan meer hebben dan de ander. 



Idd die kilo's blijven een lastig punt. Ladies, succes allemaal!

Liefs,
Anne

Robyn (Gast) 29-10 om 12:51

Inderdaad die 1,5kg is best weinig. Maar de baby groeide enorm goed en ik at zoals het hoorde. Ondertussen ben ik al bevallen en weeg nu 9kg minder dan voor de zwangerschap en ja ik geef BV.
Ik maakt me in het begin enorm zorgen over de baby omdat mijn gewicht hetzelfde bleef, maar uiteindelijk woog hij 4kg bij de geboorte. Dus ik had me zorgen om niets gemaakt.
Succes nog aan de zwangere dames!

Hilma 29-10 om 15:57

Ook ik kom eigenlijk weinig aan vergeleken bij mijn vorige zwangerschappen. Bij mijn 1e ben ik ong. 18 kilo aangekomen, de 2e ong.14 kilo en nu ben ik bij (bijna)35 weken nog maar 7 kilo aangekomen. Ik leef volgens mij niet anders dan voorheen, misschien komt het omdat je het met 2 kinderen nu eenmaal al drukker hebt... Vind het iig niet erg, hoeft er na de bevalling niet zoveel af en zolang het kindje goed groeit is er niets aan de hand lijkt me

Je kunt reageren op dit onderwerp 'vanaf week 37 kom je niet meer aan....zegt men....' in het Zwangerschapsforum