Bepalen positie placenta

11 antwoorden en 45617132x bekeken

Anne 08-10 om 20:53

Hallo,

Dit wil ik echt even met jullie delen. Ik heb vanmiddag een echo gehad voor het bepalen van de positie van de placenta. Bij de 20-weken echo lag deze erg laag en ze willen natuurlijk zeker weten dat deze goed ligt. Dus vandaag ons kleine meisje ook weer gezien  Ze groeit goed en de placenta ligt ook goed. Is door de groei van mijn baarmoeder omhoog gekomen. De VK was meer dan tevreden!!!

Na de ziekenhuisopname is dit weer goed nieuws. Dus nu ben ik weer helemaal happy!!!

Groetjes,
Anne

reageer

Anne 09-10 om 13:04

Hey Ju!

Dank je wel voor je reactie. Goed nieuws is ook wel eens leuk, toch? Gelukkig geen last gehad van bloedverlies. Het enige wat ik had was dat ik de baby op bepaalde plekken aan de voorkant van mijn buik niet voelde. Maar goed, da's nog te overzien....

En vandaag wandel ik week 32 in...schiet lekker op nu

Liefs,
Anne

Lexie 09-10 om 20:07

Gefeliciteerd! Erg fijn als moeder natuur dit soort situaties zelf oplost. Geniet van je zwangerschap!

Anne 09-10 om 20:38

Dank je wel Lexie!!! Bij jou ook alles goed?

Groetjes en jij ook genieten van je zwangerschap
Anne

Dani 09-10 om 21:29

Goed bericht Anne! Fijn dat alles ok is met jou en de baby.
Groetjes Dani

Anne 09-10 om 21:44

Thanks Dani! Ben blij dat alles okee is. Ik ben zelf nog niet helemaal de oude, maar ik hoop dat dat binnen en paar weken wel gebeurd. En anders na de bevalling, haha. 

En hoe is het met jou?

Groetjes,
Anne

gerda 10-10 om 13:42

Gelukkig maar! Dan kun je in principe gewoon bevallen.
Heerlijk hoor.

Bij mijn zoon had ik ook een laagliggende placenta. Die schoof echter niet (genoeg) op en mijn zoon lag in stuit en ik ben met een keizersnede bevallen.
Op zich geen negatieve ervaring hoor, maar het herstel duurt langer. Zo heb ik mijn oudste de dag na haar geboorte zelf voor het eerst in bad gedaan en liep ik naar de babykamer in het ziekenhuis om haar zelf te verschonen. Met mijn zoon ging dat niet en lag ik er in bed bij te kijken.

Olivia-Anna 10-10 om 19:12

Fijn om te horen!!
Mag je wel feliciteren!

Een vriendin van me (30weken ver) heeft het minder prettige nieuws te horen gekregen dat haar  voorliggende placenta door stress en te veel beweging
(Vliegtuig genomen die dag) ernstig is gaan bloeden en ze tot de bevalling plat moet blijven liggen!!!
Ze heeft een dochtertje van pas 11 maand en mag het niet eens optillen of wat dan ook!
Ze mag alleen naar de WC!
Er is ook grote kans dat ze met 36 weken wordt ingeleid met keizersnede als de placenta niet meer verschuifd! Dus dan wordt  het ook nog een couveuse kindje!
Vind het zo naar voor der!!

Anne 10-10 om 19:29

@gerda Ja, ik ben blij dat de placenta omhoog gekomen is. Moet ook zeggen dat ik er pas bij de VK weken later achter kwam dat bij de 20-weken echo (die in het ziekenhuis gedaan is) de placenta uberhaupt te laag lag. Ik denk dat ik bij de 20-weken echo zo gefocust ben geweest op de baby en het geslacht dat ik al het andere niet gehoord heb. Het lijkt me heel naar als je niet direct alles zelf kan doen bij je kindje, omdat je nog aan het herstellen bent... 

@Olivia-Anna Dank je wel! Ik vond het ook erg fijn om te horen. Wat een rotnieuws voor je vriendin! Het lijkt me echt een straf om tot je bevalling plat te moeten blijven liggen. Zeker als je nog een kleintje rond hebt lopen. Aan de ene kant wel prettig dat het met 36 weken "gehaald" gaat worden, dat scheelt dan weer een paar weken plat liggen. Maar aan de andere kant zit je daar niet op te wachten en wil je gewoon uitdragen en op de normale manier bevallen. Helaas is de kans ook erg groot dat het kindje de couveuse in zal moeten bij geboorte na 36 weken. He getsie! Wens haar sterkte!!! Heel erg naar voor haar...

Olivia-Anna 11-10 om 16:50

Hey Anne,
Wat lief van je!!
Ja ik vind het erg vervelend want telkens ik haar spreek moet ik me inhouden niet te laten merken hoe vreselijk ik geniet van mijn zwangerschap,
ik wil haar geen oog uitsteken he..

En haar eerdere zwangerschap schijnt ook geweldig te zijn geweest,
en na de bevalling onverwachts (Na 3maand al!!) weer zwanger, Ze is er overigens pas achtergekomen toen ze al bijna 5 maand ver was!!! ???
Stel je voor dat je onverwachts over 4 maand alweer helemaal klaar moet staan voor een 2e.
Ze wist me ook te vertellen dat ze zich een beetje schaamt dat ze niet echt blij was het nieuws te horen, ze was helemaal niet van plan een 2e te nemen!!
Nog niet  helemaal de kans gehad om te kunnen wennen aan 1 baby en binnenkort 2!!
Heb echt met haar te doen!

Anne 11-10 om 17:18

@Olivia-Anna
Ik snap dat het erg vervelend is dat als je haar spreekt dat je je dan in moet houden om niet te laten merken dat jij zo aan het genieten bent. Tuurlijk wil je haar geen oog uitsteken. Alleen denk ik wel dat je vriendin het zou begrijpen als je het wel zou laten merken. Tenminste ik zou dat als vriendin zeker wel begrijpen. 

Oei, na 3 maanden al weer zwanger. Dat is ook wel erg zwaar voor je lichaam en geest. Pfff, ben je idd nog niet aan nummer 1 gewent en dan komt nummer 2 er al aan. En zeker als je helemaal geen 2de wilde. Ja, heb zeker met haar te doen.

Groetjes!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bepalen positie placenta' in het Zwangerschapsforum