'S nachts steken in onderbuik

1 antwoord en 27982453x bekeken

1ste x mama 13-06 om 12:06

Hoi, 
Ik ben nu 29w+4 zwanger van ons eerste kindje. En heb vanacht bijna niet kunnen slapen. 
Voelde me aan het begin van de avond al niet lekker en ben vroeg naar bed gegaan (erg rare buik, menstruatie achtige pijn, winderig en veel boeren). 
Vanaf 21 uur kreeg ik iedere 5 minuten een flinke steek in mn linker onderbuik en schaamstreek. De baby was ondertussen ook nog erg actief. Ben in aantal andere standen gaan liggen op bed maar het aantal steken nam niet af. 
Vanaf 0:00 uur kwamen de steken nog ong. iedere 30 min dus ik kon een beetje slapen tussendoor. Dit heeft heel de nacht geduurd tot 8 uur s' morgens. Toen heb ik even flink kunnen slapen tot 10 uur. 
Ik vraag me nu af wat dit was, bandenpijn? Of toch voorweeën (al lijkt me dat een beetje vroeg)? 
Zijn zulke nachten herkenbaar voor andere? Of moet ik toch maar even de VK bellen? 

reageer

Orchidea 13-06 om 12:29

Ik heb de laatste tijd ook enorm last van menstruatie achtige krampen, mij werd verteld dat dit oefen weeën zijn, of van de indaling.
Rond week 30 kan de baby namelijk in gaan dalen, dus het kan dat het daar is waar je last van hebt. Ik heb ook zo nu en dan die felle steken, en ik lees het regelmatig dat dat in het 3de trimester vaker voorkomt. Mocht je toch twijfelen, belletje naar de vk kan geen kwaad, overdag hebben ze toch spreekuur en staan ze graag klaar om je van je zorgen af te helpen!

Je kunt reageren op dit onderwerp ''S nachts steken in onderbuik ' in het Zwangerschapsforum