baarmoederpijn

14 antwoorden en 45731099x bekeken

Caroline 20-10 om 09:34

Hallo iedereen,
Ik ben nu 28 weken en heb al een weekje of net iets langer pijn in mijn buik bij het opstaan s'morgens. Het duurt nooit echt lang, na een half uurtje is het weer weg. Ik denk dat het mijn baarmoeder is?! Soms voel ik ook een druk op mijn vagina (sporadisch door de dag heen), ik weet niet of dit normaal is of niet. Ik denk niet dat het 'harde buiken' zijn.. Mijn buik voelt totaal niet hard aan en het is enkel laag in m'n buik. Zou ik het aan de gynaecoloog moeten melden of is het door het gewicht van de baby? De kleine meid is ondertussen al wel 1.200 gr.

Groetjes.

reageer

Olivia-Anna 20-10 om 14:35

Heb het ook. Zijn voorweeen!! (Heb er topic over gemaakt "Voorweeen, vanaf wanneer normaal")

Ik herken het verschil ook aan het feit dat het alleen onderbuik is en ook s'ochtends of s'nachts.
Ik heb een harde buik tijdens of na inspanning en die weeen juist als ik stil lig of zit.
Ik ben inmiddels wel 34 weken, miss is dat bij jou wel erg vroeg..
Bellen kan nooit kwaad he..
Bij mij neemt het nog niet toe of zo, pijn blijft contstant en is dan ineens weg!!

ilyana 21-10 om 19:49

beste, bij mij is het ook een raar gevoel, in ik heb de hele dag door pijn aan mijn linkse  schaambeen wanneer ik opsta of iets doe, doet het verschrikkelijk veel pijn. das een heeeele raare gevoel, ben ondertussen bijna 34 weken, en als ik naar de genycoloog ga schaam ik me ervoor,  iemand ervaring? groetjes

Olivia-Anna 22-10 om 01:33

Ilyana,
waarom in hemelsnaam zou je je daarvoor schamen meid!!?
We zijn nou eenmaal zwanger en het brengt toch kwaaltjes mee. Je mag er best voor uitkomen hoor!!
Maar wat jij hebt is volgens mij bandenpijn, dat zijn echt steken (verekkingen) als je te snel opstaat of zo. Kun je eigenlijk weinig tegen doen, betekend alleen dat je kleintje hard groeit en je banden harder moeten werken om het te dragen.
En dat kan je ook gewoon aan 1 kant hebben zoals je zegt.

Ik heb in mijn hele zwangerschap niet zo geklaagd(had ik ook nog geen reden voor) als de laatste 3 dagen!!
Ons kind doet me echt vreselijk pijn!!! Dan kan ik haar ruggetje onder m'n handen voelen,en schopt ze dus naar binnen ipv naar buiten. Dus ik heb het gevoel alsof ze mijn ingewanden bont en blauw schopt!!
Vandaag duwde ze gewoon mijn ribben aan de rechterkant omhoog!!
S'nachts (zoals nu dus) moet ik echt  soms op m'n tanden bijten om niet te huilen van de pijn! Dus slapen zit er niet echt in..

Mommy-Of-Nyana 22-10 om 14:57

hoi dames, ook ik begin ongemakken te ondervinden en ben toch ook wat ongerust..
Deze nacht is het voor de 2e keer geweest wakker worden om half 1 a 1uur en harde buik en echt druk op mn bekke.. mn meisje dat als een zot tekeer gaat ben gewoon moeten opstaan kon het niet meer rekken.. heb zo een kwartiertje pijn gehad van de druk in mn bekken. de harde buik ging gewoon weg. heb toen wel nog even wakker gelegen tot 2u half 3 omdat ons meisje zo tekeer ging kon gewoon de voete voelen uitsteken.
nu ik heb gehoord dat dit normaal is rond deze tijd dat dit stilletjes aan begin doordat je lichaam zich aan het voorbereiden is maar ergens toch was bang eigenlijk.. nu ik moest me voorlopig geen zorgen te maken van mn vroedvrouw en gewoon rustig aan doen als ik een harde buik krijg maar moet dit wel de 8e zeker zeggen op controle ook omdat vooral snachts echt melkproductie aan het krijgen ben alle echt melk nog niet maar toch dat je vocht veliest heb echt plekke s' morgen op mn slaap shirt.

Esther 24-09 om 19:48

Hai meiden!
Ik heb ooit een hsg onderzoek ondergaan en de pijn die ik nu 1 dag heb is precies hetzelde alsof je op eieren moet lopen zo'n pijnlijke baarmoeder, ik ben morgen 34 weken en moet gelukkig voor controle, ben benieuwd of dit het indalen is want dit trek ik niet nog 6 weken...ik heb een dwarsliggertje en vraag me af of ie dan wel in kan dalen, iemand ervaring?
Dit is ons eerste kindje en heb tot nu toe erg veel klachten gehad..ik vind het maar zwaar zwanger zijn terwijl het super gewenst is( na de eerste iui behandeling was het raak!)
Ik hoop dat iedereen goed op zichzelf past en zonodig de verloskundige belt..ik doe het ook!!
Groetjes en succes allemaal
Xxx

Tamara 24-09 om 22:10

Meiden zijn het niet gewoon ook je banden...?? Het is best een gewicht wat het mee draagt...
Just asking ik ben 12 bijna 13 weken en ik heb ook pijn in m'n onderbuik en regelmatig en ik weet dat het bij mij komt door teveel doen en dan bandenpijn is...

Maar als jullie het niet vertrouwen gynaecoloog en/of verloskundigen zijn daarvoor 

Suc6 met de laatste paar weken iig

sara verstraete 24-09 om 22:22

ik heb die ambetante voorweeën al gekregen aan 18weken. Gelukkig deden ze geen pijn, ben nu
36weken ver maar nu begint de hel pas. Niet meer zo onschuldig, maar ben er gelukkig bij vanaf.
Alvast zou ik het zeker eens melden als je terug op controle gaat. Ze houden dat wel in gaten hoor.

Esther 25-09 om 07:16

Bij mij zijn het echt niet de banden wat ik voelde, als ik het woord baarmoedermond hoor gaan de haren me al rechtovereind staan....
Vandaag is het gelukkig nu minder maar hopenlijk blijft het weg en zegt de verloskundige straks dat ons kind zich voorbeeldig gedraagd en dat ie netjes is ingedaald en dat dat de pijn wAs...
Word vervolgd....

In de 13e week voel je inderdaad je banden erg het oprekken vd baarmoeder kan natuurlijk ook...

sara verstraete 30-09 om 20:58

maandag mogen we op controle, vorige maandag had ik al 1cm ontsluiting, zou graag nog volgende week ook werken, maar ik krijg soms wel eens mijn bedenkingen of ik het wel haal, kleintje duwt zo hard naar beneden, ben benieuwd voor maandag, of er nog ontsluiting is bij gekomen. In ieder geval, morgen zijn we 37 weken ver, amper 4 kilokes erbij gekomen. We mogen echt nie klagen.

Anoniem (Gast) 30-09 om 22:07

Met 37 weken gewoon nog aan het werk? Dat mag toch niet eens meer?

sara verstraete 01-10 om 21:19

hoi,

Ik ben zelfstandig, ik mag dus in principe werken zolang ik wil, er is maar 1 regel: 1 week voor de uitgerekende datum moet je wel stoppen. Voor de rest mag ik dat zelf kiezen. Wij hebben dan ook maar 8 weken verlof voor ons kleintjes in plaats van 16 weken zoals een ander. Dat is wel spijtig, maar dat is nu eenmaal de wet.
Momenteel werk ik nog, maar ik hoop toch echt die ene volgende week ook uit te houden, erna mag mijn ukkie komen hoor.
Ik word soms wel al eens ongeduldig.

chantieeeee 03-10 om 13:41

Oh vandaar, vond het al zo vreemd zolang aan het werk, ben zelf met 34 weken al met verlof gegaan en vond dat al echt tijd worden op een gegeven moment ben je die dikke buik gewoon zat en wil je je kindje gewoon zien  (anoniem was ik, blijkbaar niet ingelogd) succes met de laatste loodjes

sara verstraete 08-10 om 01:12

Dank je wel. Ben vandaag 38w ver. Gisteren mijn laaste klanten gehad. Heb 2cm ontsluiting en de slijmprop ook kwijt, dus ook niet meer verstandig om nog te werken. Razend benieuwd hoe ons kleintje eruit zal zien. Het mag wel komen. Ik ben amper 4 kilo aangekomen en mijn prinsje is momenteel geschat op 3kilo.

chantieeeee 29-10 om 12:57

vroeg me af hoe je bevalling verlopen is

Je kunt reageren op dit onderwerp 'baarmoederpijn' in het Zwangerschapsforum