Indaling duurt lang

2 antwoorden en 24849613x bekeken

Eli 05-02 om 13:31

Hey iedereen!
Ik heb al sinds week 34 last van een drukkend en pijnlijk gevoel in mijn bekken, vooral 's ochtens bij het opstaan uit bed of bij het lopen. Op 35 weken controle gehad van de vroedvrouw en ze zei dat de baby is beginnen met indalen.
Met 37 weken opnieuw controle gehad en de dokter zei dat de baby nog altijd aan het indalen was en dat mijn baarmoeder half verstreken is. Na de controle ben ik wel wat bloed verloren met redelijk wat slijm.
Ik ben nu 38 weken zwanger en ik heb nog meer pijn bij het opstaan en lopen, alsof ik met een zwaar gewicht tussen men benen zit. Ik verlies ook veel meer afscheiding dan de voorbije weken.
Is de baby nog altijd aan het indalen, of is het iets anders?
Het is men eerste kindje en ik weet niet goed hoe reageren op al deze kwaaltjes, ik heb een heel goede zwangerschap achter de rug zonder teveel kwaaltjes, enkel vanaf 35 weken begonnen de kwaaltjes echt..

reageer

Orchidea 06-02 om 08:38

Hoi Eli, 
Ik herken het gevoel enigszins, enigszins omdat mijn dochter in een onvolkomen stuitligging lag. Vanaf week 29 heb ik indaal klachten gehad tot week 39. Echt ontzettend pijnlijk en idd, een zwaar gewicht tussen je benen, zo voelt het. Uiteindelijk is mijn dochter ingedaald met haar billen na beneden, het kan dus wel even duren. Nu is mijn situatie anders.
Fijne zwangerschap nog gewenst!

Bibi 06-02 om 10:16

Bij mij lag de kleine tot 35 weken dwars. Daarna toen ik bijna 36 weken was had ze zich gedraaid naar hoofdligging en begon ze met indalen. Heb zeker tot 38 weken dat drukkende gevoel gehad wat jij omschrijft.  Daarna is ze met 39 weken geboren.

Het hoeft dus niet dat ze nog aan het indalen is maar dat ze juist helemaak is ingedaald. Dan voel je dat drukkende ook, want t kindje is dan volledig in je bekken en dat voel je zeker.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Indaling duurt lang' in het Zwangerschapsforum