Grote buikomvang baby echo 36 weken

13 antwoorden en 45688924x bekeken

Liesbeth 01-11 om 10:32

Hallo allemaal,


Gisteren laatste controle gehad (vandaag 37 weken zwanger) en is gebleken, dat de baby een grote buikomvang heeft. Ze hebben de suiker de laatste tijd niet meer gecontroleerd bij mij. Nu is het zo, dat bij flinke baby's het kan zijn dat ze zo goed groeien doordat ze veel suiker binnenkrijgen.........ik snoep trouwens niet overmatig. De gynaecoloog achtte het niet noodzakelijk, dat ik verder nog kwam voor controle, omdat de 'groeicurve' van de baby's buik nog net onder de bovenste curve viel. Reden dat er geen verder onderzoek gedaan hoeft te worden.

Ik hoef  nog maar 2 weken  (baby wordt gehaald op 15 november vanwege geschiedenis vast zitten schoudertje in bekken!) maar ergens maak ik me toch wel zorgen.

Heeft iemand hier ervaring mee?


Groetjes Liesbeth

reageer

Sylvia (Gast) 01-11 om 10:37

Hoi Liesbeth,
Ik liep al sinds 32 weken onder controle voor een te grote baby. Wat mij opviel is dat het per echo en per week leek te verschillen hoe 'ernstig' ze het inschatte, dus onder of boven welke curve ik viel. Dat gaf me nou niet echt vertrouwen of zekerheid.

Als ik in jouw schoenen stond zou ik niet zomaar akkoord gaan maar volgende week nog een controle voor de zekerheid vragen.

Ik wil je niet ongerust maken want bij mij was er uiteindelijk ook niets aan de hand behalve een grote baby. En waarschijnlijk heeft de gyno ook gewoon gelijk maar je kan maar beter voorzichtiger zijn denk ik.

Laat je het ons weten ?

Succes Sylvia

kimjoy 01-11 om 10:44

Ik vind dit heel raar want bijn ons in het ziekenhuis is  het zo dat boven de 37 weken je ieder week moet komen

Marieke 01-11 om 11:38

Hier ook vanaf volgende week elke week controle. Ik persoonlijk zou toch om extra controles vragen hoor!

Mommy-Of-Nyana 01-11 om 15:00

dit vindt ik ook vreemd dat je geen controle meer hebt tot bij bevalling..ik zit deze maand 2 keer omdat het anders niet goed uitkwam dus 8 en 20 nov en dan ben ik 15dec en vanaf van elke week al.. heb zelfs in januari 2 echo's waar maar 3 dagen tussen zit..(4jan en dan 7jan) en 15 jan is mijn laatste die ik volgens hun niet ging halen omdat ons meisje een maand voor zit op schema kwa gewicht en lengte..
vraag als je niet zeker bent nog een controle al is het voor je wat gerust te stellen!!
een grote baby kan nu wel maar als je je er niet bij op je gemak voelt zeker nog een controle vrage!! stress is in deze laatste 2weken echt overbodig zowel voor jou als je ukkie!


geniet nog van je laatste weken !!
liefs!!

Lexie 01-11 om 20:22

Bij ons liep de buikomvang ook twee weken op groei voor, ik ben toen per direct gestopt met suiker inname (ook al had ik geen suiker) en dat leek wel te helpen. Ook weinig koolhydraten, fruitsappen etc. 
Maar....een andere gynaecoloog zei ook dat na 30 weken een echo een ontzettend valspositief beeld kan geven. Omdat je baby al zo groot is is het heel erg lastig om nog een correcte meting te maken. Ik zou je dus niet al te veel zorgen maken wanneer je geen suiker hebt en voor de rest alles ok is met jou en de baby.

Jackie (Gast) 26-07 om 09:09

Hallo allemaal,
Ik heb een aantal dagen terug te horen gekregen dat het buikje van de baby bijna 7 weken voor ligt tov de rest. Ik ven nu 32 weken. Nu maandag terug voor 3de groeiecho met gyn. Heeft iemand ervaring met zo'n groot verschil in groei? Ik maak me wel wat zorgen
Groetjes

Amy 31-07 om 19:30

Hallo Jackie,
Mijn zoontje zijn buikomvang lag 5 weken voor op de groei. Hij was sowieso hele zwangerschap al aan de grote kant. Ik ben uiteindelijk wel via de gynaecoloog bevallen. Maar in eerste instantie was het als ik voor 38 weken zou bevallen gewoon onder begeleiding met verloskundige alleen dan wel verplicht in het ziekenhuis mocht er iets misgaan. Uiteindelijk dus bij gynaecoloog terecht gekomen en met 39.4 ingeleid ivm stijgende bloeddruk en toch al groot genoeg kind. Mijn zoontje was 100% gezond en alleen wat groter 4330 gram. Zijn buikje was na de geboorte wat groter dan de rest maar is hij gewoon ingegroeid. Nu in goede proporties.

Anoniem (Gast) 13-09 om 10:04

Bij ons kindje loopt het buikje ook Vier weken voor moet ik me zorgen maken?

Amy 13-09 om 20:13

Zoals je in mijn vorige reactie kon lezen was er bij mij niets aan de hand.

Amy 05-12 om 07:33

Hallo Sb.
Mijn zoontje heeft verder geen allergieën.

sb (Gast) 07-12 om 20:30

hoi amy , bedankt voor je reactie

M. (Gast) 13-02 om 20:48

Vandaag voor een 32 weken echo geweest ivm laagliggende placenta en ineens begon ze over het buikje van de baby. Deze is iets groter dan gemiddeld en ik word nu doorverwezen naar het zhuis naar een gynaecoloog.
Er is vandaag helemaal niet gesproken over wat dit zou kunnen inhouden of wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn en het maakt mij toch wel wat ongerust

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Grote buikomvang baby echo 36 weken' in het Zwangerschapsforum