Kerstmis-reizen-baby van ongeveer een maandje oud.

8 antwoorden en 45677162x bekeken

Mommy-Of-Nyana 09-11 om 10:43

goh meis wat een ambetante situatie...nou ik zou gewoon eens even praten met je moeder over hoe en wat en haar zeggen wat je voelt dat het moeilijk lijkt met zo een jonge hummel zo een lange reis te maken..
en als ze je begrijpen zullen ze zeker met kerst wel naar jou komen hoor meis.. of je stelt voor om 1 keer te komen en dat bij kerst dat alles ineens samen valt de kleine hummel bezoeken en kerst vieren. hij is dan nog heel jong en je hebt ondertussen al wat ritme kunnen zoeken in alles.

heel vervelend zo een situatie hopelijk kom je er snel uit en kan je kerst vieren met familie! wat toch leuk zou zijn he!!

Veel liefs en veel succes met je bevalling die er aan komt!!

reageer

Anneloes 11-11 om 13:03

Ik zou er persoonlijk niet aan moeten denken omdat je echt moet wennen aan je nieuwe situatie. Dit heb je thuis amper gedaan en dan ga je al voor een tijdje weg met die kleine. Maar....dat is mijn mening. Ik heb er geen ervaring mee en ik zou persoonlijk er niet voor kiezen om dan al te gaan reizen met zo'n kleintje.
Maar ik zie om me heen ook genoeg vrouwen die in hun thuisland willen bevallen en ook na een week of 4/5 weer terug vliegen met de kleine naar Nederland.

Anoniem (Gast) 12-11 om 11:06

Toen onze dochter 5 weken was zijn wij voor het eerst naar mijn ouders geweest in het noordes des lands, 3 uur rijden, maar ging prima! Jullie moeten natuurlijk wel wat langer, maar je kunt de tijd nemen voor de reis.
Wat je ook kunt doen is een kraam-kerstfeest houden bij jullie thuis en een ieder vanuit nederland daarvoor uitnodigen, je bent dan lekker thuis en je hebt dan ook alles bij de hand.

Stuiterbal (Gast) 20-11 om 17:31

Hoi Anoniem, Op dit moment is onze meid 4,5 weken oud en ik zou er geen probleem mee hebben om nu met haar een flinke reis te maken. Maar dat is dan wel uitgaande van onze situatie: ik voel me ondanks een keizersnede weer prima, meisje is heel makkelijk en slaapt veel en eet goed. Met haar zou ik er op dit moment dus geen enkel probleem mee hebben. Stabiliteit lijkt me geen enkel probleem, maar wij proberen ook bewust om onze meid de nodige flexibiliteit mee te geven. Op dit moment slaapt zij dan ook echt overal doorheen wat het wel makkelijk maakt. 
Maar je weet natuurlijk niet hoe jij je voelt na de bevalling en hoe jullie zoon het doet......En het zal misschien best heftig zijn, eerst een lange reis en daarna een andere omgeving, veel bezoek en natuurlijk nog jullie gebroken nachten. Kortom, ik kan niet aangeven wat in jullie situatie het beste zal zijn maar ik hoop dat je snel een juiste beslissing kunt nemen. Waarbij ik dan wel vind dat het jullie keuze is en dat andere mensen die moeten accepteren......je word maar 1x voor het eerst moeder en dat is niet niks!

Wendy van der pluijm 22-11 om 14:48

Ik heb twee jaar terug in een soortgelijke situatie gezeten.,(vakantie met familie) ik heb toen duidelijk van te voren aangegeven dat ik het van dag tot dag wilde bekijken, omdat ik niet wist hoe het na de bevalling zou gaan met mij en ons zoontje.. Je kan het van te voren niet weten, maar mijn streven was toen wel om mee te gaan.. Echter ten tijde van die vakantie was mijn zoontje drie weken oud, ( het ging prima met ons beide) je zit dan echt nog in je kraamperiode, mijn hoofd stond toen niet naar vakantie, ik moest me echt op mijn "nieuwe leven" focussen, en gewoon genieten van onze nieuwe gezinssituatie. wij hebben toen dus op het laatste moment besloten om niet mee te gaan. Gelukkig stond mijn man er hetzelfde in..

Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk voor jullie gaat worden.

Wendy van der pluijm 22-11 om 14:58

Hoewel... Jullie in een huis komen, om samen te zijn met jullie familie.. En ik toendertijd met de baby in een overvol vakantiehuis terecht zou komen, en daar vervolgens voornamelijk alleen zou zitten met mijn zoon omdat de rest lekker zwemmen, uit eten, of op stap zou zijn.. Misschien toch niet echt een soortgelijke stiuatie..



Aika (Gast) 22-11 om 14:58

Uit mijn ervaring weet ik dat ik nooit zou gaan met een baby van 4-6 weken. Niet omdat ik niet zou willen maar dat is echt nog veel te vroeg voor de baby en voor jezelf.

Ik vind het dapper dat je het wilt proberen en wie weet gaat het tegen die tijd zo lekker dat je er geen enkel probleem mee hebt maar als je mij als moeder van 3 die echt niet te flauw is zou vragen hoe groot de kans is ...... heel klein.

Ik heb ook gemerkt hoe belangrijk het is om tijdens het ontzwangeren niet te veel op je te nemen. Het is al zwaar zat en voordat je het weet is het gewoon te druk voor je kindje of voor jezelf.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kerstmis-reizen-baby van ongeveer een maandje oud.' in het Zwangerschapsforum