Brandend maagzuur

4 antwoorden en 21568202x bekeken

Roozz 18-11 om 11:32

Hoi allemaal, ik ben een Master student en ik ben bezig met een onderzoek naar brandend maagzuur tijdens de zwangerschap. Ik heb daarom een paar vraagjes voor jullie. Hopelijk kunnen jullie me helpen!
Ik vraag me ten eerste af of jullie veel last hebben van brandend maagzuur, en wat jullie daar nu aan doen. Gebruiken jullie medicijnen of hebben jullie andere oplossingen voor dit probleem? Zijn er bepaalde producten die je dokter je heeft aangeraden?

reageer

Denise Kerber 18-11 om 14:55

Hoi Roozz, 
Momenteel ben ik niet zwanger, maar heb wel heel veel last gehad van brandend maagzuur tijdens mijn zwangerschap. De arts raadde mij destijds gaviscon en rennie's aan om mee te beginnen, maar helaas hielp dit niet veel. Uiteindelijk kreeg ik een maagzuurremmer op recept en dit hielp heel goed. Welke maagzuurremmer dit was, durf ik niet meer te zeggen. 

Anna (Gast) 18-11 om 19:11

Rennie, vanille vla of een droge cracker wordt eerst aangeraden.
Eerste zwangerschap kon ik wel tegen rennies, tweede zwangerschap werd ik daar heel erg misselijk van. Toen heb ik zelf gaviscon gekocht en dit hielp. Toen de baby ingedaald was had ik geen last meer van maagzuur

madewithlove 18-11 om 21:01

Vanaf 30 weken heb ik veel last van brandend maagzuur. Bijna altijd als ik lig. Ik word er wakker van en ga dan rechter op slapen, dan wordt het minder. Voor de rest doe ik er niks aan.

Maartje (Gast) 24-11 om 07:59

Tijdens eerste zwangerschap weinig last van maagzuur gehad, maar dat is deze zwangerschap wel heel anders. Heel veel last van. Sommige dagen is het wat minder, maar op dagen dat ik veel last heb let ik op mijn eten en drinken. Daarnaast gebruik ik op regelmatige basis rennie. Deze helpen over het algemeen ook goed.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Brandend maagzuur' in het Zwangerschapsforum