8 maanden zwanger - slecht gevoel

11 antwoorden en 20407689x bekeken

An1990 (Gast) 16-02 om 08:56

Hallo lieve forumleden,
Normaal reageer ik enkel op iemand's topic maar nu maak ik toch zelf eentje aan, in de hoop op ervaringen/ tips/ gewoon een luisterend oor. 
Wij zijn zwanger van ons tweede kindje, nu een kleine 8 maand zwanger. 
De zwangerschap verliep OK. Niet perfect (véél overgeven, lichte vorm van zwangerschapsdiabetes, kleine afwijking vastgesteld bij de baby). 
Maar sinds enkele dagen heb ik het gevoel dat er iets mis gaat. 
De laatste controle bij de gynaecoloog was mijn bloeddruk licht verhoogd. Ook heb ik al enkele dagen hoofdpijn. Ik lees dan allerlei over zwangerschapsvergiftiging en denk natuurlijk dat dit me ook overkomt. 
Terwijl, als ik realistisch ben, die kans klein is want de hoofdpijn is maar licht, heb geen sterretjes voor de ogen,geen vochtophoping etc. 
Maar toch,deze ochtend werd ik wakker en moest ik direct wenen met de gedachte 'mijn kindje is dood'. Niet veel later voelde ik gelukkig veel beweging in mijn buik. 
Maar wat zouden jullie doen? Ik heb woensdag alweer een check gepland maar dat lijkt me zo veraf. Mijn gevoel zit zo slecht. 
Als ik eerlijk ben, weet ik dat het allemaal in mijn hoofd zit maar ben toch zooo ongerust. 

Groetjes,
An

reageer

Loeke5 16-02 om 09:11

Dag An,
Ikzelf heb een zwangerschapsvergiftiging gehad. Ik voelde me toen vooral ook heel erg grieperig. Misschien een gekke vraag maar is dit kindje van dezelfde vader? Als dit zo is en je geen vergiftiging had tijdens de eerste zwangerschap is de kans nog veel kleiner dat je er nu een zou kunnen krijgen.
Als je de hoofdpijn niet verkrijgt met een pijnstiller en je je echt slecht gaat voelen kan je natuurlijk altijd naar de vroedvrouw bellen. 

Gwen 16-02 om 09:13

De verloskundigen zijn er 24/7. Ook voor jou! Dus als jij gerustgesteld moet worden, op zondag ochtend om 09.00. Zou je ze gewoon mogen bellen. Doe wat voor jou goed voelt. Het is hartstikke spannend allemaal. Misschien mag je morgen wel al langs komen. Heel veel succes ermee. Je staat er niet alleen voor!

Orchidea 16-02 om 09:15

Lieve An, 

Leg dit gevoel eens bij je verloskundige neer, zij zijn daar voor.
Zo kun je samen met de verloskundige kijken wat jij fijn vind om gerustgesteld te worden dat alles goed gaat met je kindje. Hoofdpijn hoort erbij, de laatste maand(en) had ik ook regelmatig last van hoofdpijn. Inmiddels een vrolijk kindje van 19 maand. Ik heb ook twijfels gehad, maar dat hoort erbij, maar nogmaals, bel je verloskundige op, en geef aan waar je last van hebt.

An1990 (Gast) 16-02 om 09:19

Dank voor jullie reacties. 
Het is inderdaad dezelfde vader en bij eerste zwangerschap geen last gehad! Dus dat stelt me al een beetje gerust. 

En ja ik had voorbije vrijdag pas een afspraak gehad maar als het aan mij lag, zou ik wel twee keer per dag eens een echo willen om te zien of alles OK is haha. Dat is natuurlijk niet mogelijk! 

Anoniem (Gast) 16-02 om 09:35

Ik heb op het einde ook een aantal keer een zeer hoge bloeddruk gehad en constant hoofdpijn. 3x met spoed naar ziekenhuis gegaan en daar ctg scan gehad en urine controle, daaraan kunnen ze zien of je zwangerschapsvergiftiging hebt en dan in combi met je bloeddruk. 
Elke keer gelukkig niets geweest maar als je het niet vertrowt zou ik gewoom vragen om naar t ziekenhuis te kunnen. 

Ik zag laatst dat je voor een kleine 100 euro 3 weken een thuis echo kunt huren, misschien is dat een optie voor jou om de baby meermaals per dag te kunnen zien thuis?

Puck 16-02 om 10:13

Als je bloeddruk al wat vehoogd was, je nu hoofdpijn hebt en je je zo’n zorgen maakt, zou ik even overleggen met de vk.  Dat je eerder geen zwangerschapsvergiftiging hebt gehad maakt de kans nu kleiner, maar niet nul. En als ze j gerust kunnen stellen, scheelt dat vast in de stress en hoofdpijn. 

Anne 16-02 om 14:04

Een dikke knuffel, zo'n naar gevoel lijkt me ook al is het wellicht niet nodig.  Zit je er echt mee,  bel dan gewoon de verloskundige en zeg dat je het erg fijn zou vinden als er voor de zekerheid even naar de kleine gekeken word.  Hopelijk geeft je dat een geruster gevoel,  beter een keer te vaak dan te weinig toch.  Veel sterkte meis, hopelijk is je wondertje snel en gezond op de wereld

Anoniem (Gast) 16-02 om 16:02

Volg je gevoel! Overleg met de verloskundige.

Anoniem (Gast) 16-02 om 20:09

Ja je kunt de verloskundige altijd bellen. Verwacht alleen niet dat ze altijd een echo gaan maken, want meestal doen ze gewoon lichamelijk onderzoek. Ik ben op dezelfde termijn en hoofdpijn heb ik zeker ook bij de eerste heel erg gehad, nu wat minder, maar denk dat het nog komt. Mijn bloeddruk daalde juist heel erg in de nacht, dus dat is net even anders, wordt je wel duizelig van. Maar verder zolang de baby beweegt deden ze bijna niets. Zelfs nu ik een ongeluk had gehad werd er na lichamelijk onderzoek geen echo gemaakt, omdat alles goed lijkt te zijn. 

An1990 (Gast) 17-02 om 17:01

Hallo iedereen, 

Nog eens bedankt voor jullie lieve woorden. Vandaag ben ik naar de huisarts gegaan nadat ik gisteren goed ziek ben gevallen. Blijk ik griep te hebben! 
Natuurlijk niet leuk maar mijn gevoel over de zwangerschap is nu wel beter haha 

Anne 17-02 om 18:51

Gelukkig,  dat is het belangrijkste.  Hopelijk knap je snel op van de griep en kan je nog even genieten van de zwangerschap

Je kunt reageren op dit onderwerp '8 maanden zwanger - slecht gevoel' in het Zwangerschapsforum