37 weken, moodswings en schuldig voelen

0 antwoorden en 18763617x bekeken

Heleen (Gast) 30-07 om 16:37

Hoi lieve forumbezoekers.
Mag ik even klagen?Momenteel bijna 37 weken zwanger van ons 2e kindje, we hebben een meisje van bijna 4 en krijgen na lang proberen een jongetje erbij.
Wat blij zijn we ermee maar ik merk dat ik sinds deze week weer enorme mood swings heb en voel me zo enorm schuldig tegenover mijn dochter.
Vorige week een superleuke vakantie week samen thuis gehad, gastouder en familie was allemaal op vakantie dus ze was heerlijk bij mij, ik was totaal relaxed en onze dochter leefde helemaal op( ik verbaasde mezelf want zo chill was ik nooit geweest, echt heerlijk!). We hebben geen moment gedoe gehad maar deze week ben ik het helemaal kwijt. Ik ben niet vooruit te branden, kortaf, en onderneem weinig met haar.Ze kan gelukkig zelf goed spelen maar ik merk dat ik op mezelf ben. Ook kan ik kort uit de hoek komen en dit krijg ik dan uiteraard ook terug van haar. Ik voel me daar zo schuldig om en probeer erom te denken maar het gaat voor mijn gevoel automatisch, ik ben gewoonweg chagrijnig deze week, lui en heb weinig zin in iets ondernemen.
Als we nog geen kindje hadden gehad dan had me dat niks uitgemaakt maar nu voelt het alsof zij de dupe word dat ik op het einde loop.
Wie herkent dit? Heeft tips? Of is het gewoon 'normaal' dat je deze stemming wisselingen hebt en wat meer op jezelf?

reageer