Slapeloosheid

6 antwoorden en 17594189x bekeken

Elke (Gast) 02-10 om 08:20

Ik ben nu 29 weken zwanger en sinds een week enorm last van slapeloosheid, moe zijn , gaan slapen, en wanneer ik in bed lig kan ik maar niet in slaap geraken. Eerst was dit precies een vorm van paniek , maar nu volg ik kine met ademhalingsoefeningen, maar helaas kan ik nog steeds de slaap niet vatten. Ik slaap nu maar een 2u per nacht. Weet niet hoelang ik dit nog volhou... ik voel me op 
heeft er iemand tips? Ik heb alles al geprobeerd, zoals slapen met Voedingskussens , warm bad nemen voor te gaan slapen... ik ben er moedeloos van aan het worden 

reageer

Ano (Gast) 02-10 om 11:27

Ademhalingsoefeningen kunnen net averechts werken bij paniek(aanvallen). 
Ik zou een andere manier proberen om tot rust te komen 

Elke (Gast) 08-10 om 03:27

Iemand tips? 

Orchidea 13-10 om 07:48

Wat mij helpt als ik niet kan slapen? Een lekkere warme kop met melk. Ik val daarna als een blok in slaap. Probeer voor je gaat slapen felle schermen te vermijden. Geen telefoon. Geen tv, maar een boek, of gewoon niets. En lekker je ademhalingsoefeningen voor een halfuur minstens. Zo kunnen je ogen ook wennen aan de rust. 

Sterkte, je lichaam wilt je alleen alvast even klaar maken voor straks maar slaap is nu vooral erg belangrijk.

Morag 15-10 om 17:03

Een heel, heel saai boek... En zorg dat je warme voeten houdt, dat zorgt ook voor een soezerig gevoel waardoor je makkelijker in slaap glijdt. Denk aan sokken in bed of een warme kruik. Succes!

Elke (Gast) 20-10 om 06:30

Oh ik heb al deze trucjes al proberen doen, tevergeefs... niks helpt me om tot rust te komen of goed te kunnen slapen. Vraag me af of dit puur van zwangerschapshormonen zou kunnen komen? 

Anoniem (Gast) 22-10 om 04:10

Elke ik heb hier ook last van. Al enkele weken en zit nu bijna aan 38 weken zwangerschap. 
Hier is het probleem dat ik warme voeten en rusteloze benen heb, dus hoe frisser ik het heb, hoe beter ik kan slapen. Smeer men benen in met bodylotion snachts, maar heb geen zin om dat elk uur te doen :-) 
Denk dat die slapeloosheid idd komt door de hormonen en onbewust zorgen maken over de baby die er zit aan te komen. 
Hopelijk vind je nog een trucje om de slaap te kunnen vatten. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Slapeloosheid ' in het Zwangerschapsforum