Weeenopwekken , werkt het nou wel of niet ?

15 antwoorden en 45444736x bekeken

Manon (Gast) 05-12 om 09:52

Hallo allemaal ! Ik was 2 dec uitgerekend , maar hij heeft er nog geen zin in.. Ik heb al het een en ander geprobeert wat ik op internet had gevonden om weeen op te wekken , maar de baby word er niet enthousiaster van , ik had aan de monitor zelfs nog minder weeen actifiteit dan voordat ik die "weeenopwekkers" had geprobeerd.. Nou zei mijn gynacoloog dat traplopen werkt heeft iemand daar ervaring mee en na hoelang begonnen de weeen ? Of hebben jullie nog andere tips ? Na een week willen ze de bevalling namelijk in het ziekenhuis opwekken , maar eigenlijk wil ik dat liever niet dus ik dacht misschien zijn er wat dingen die ik zelf kan proberen , die wel werken 

Groetjes manon

reageer

* 05-12 om 11:51

@Manon,
Volgens mijn gyn zijn het allemaal fabeltjes jou baby komt wanneer het er klaar voor is.
Of jou beeb komt dmv een inleiding in het ziekenhuis...Op andere manieren zijn misschien wel is toevallig beebjes geboren maar die waren er dan echt klaar voor...

Succes met het eventueel uittesten van allerlei dingen die je op internet vind..

Liefs Ju

Dani 05-12 om 10:44

Hoi Manon,

Geen idee hoe je het kunt opwekken, ik heb met de 1e gelopen tot 42 weken en niets bijzonders gedaan om de boel op te wekken.
Uiteindelijk kwam ze helemaal uit zichzelf.
Wilde je eigenlijk thuis bevallen dan?
 iI denk dat je kleintje het gewoon nog veel te fijn heeft bij mama. Misschien hebben anderen nog tips voor je,
Succes in ieder geval he!

mama3 05-12 om 11:05

Bij een vriendin van mij heeft het geholpen om trap te lopen en daarnaast is ze heel veel gaan wandelen. Suc6 ermee!

Manon (Gast) 05-12 om 12:13

Haha dus ik kan ananassen eten tot ik 300 kilo weeg , maar ik blijf zwanger Nee ik wil niet thuis bevallen , alleen het inleiden lijkt me zo vervelend , weet eigenlijk ook niet waarom.. Ik denk dat ik vandaag nog maar wat wandelen en traplopen probeer , En anders geef ik het maar op.. Met die kou zou ik ook nog een paar dagen extra blijven zitten denk ik !

* 05-12 om 13:05

@Manon,

Ikzelf ben ingeleid en dat is de eerste keer en zelf vond ik het
heel erg meevallen...Ik had een geboorteplan klaar, daarin stond 
ook de verdere procedure van met inleiden en dan een ruggeprik..
Het is allemaal goed verlopen pijn vanaf de eerste wee tot aan de persweeen 
waren heftig maar klus was geklaard in 8 uren en 20 minuten overigens
nav wat ik eerder schreef ik had zelf al 2 cm ontsluiting en de placenta was helemaal 
verkalkt wil zeggen dat de beeb er echt ook klaar voor was...

Maar evengoed was ik erg blij met de inleiding...

Ik hoop dat je niet ananassen gaat eten tot je 300 kilo weegt is zo'n gedoe
voor na de bevalling moet er ook allemaal weer af hihihi..

Liefs Ju

Anne 05-12 om 14:36

Hoi Manon,

Ik was gister uitgerekend en hier ook nog geen beebje. Ik denk dat ze gewoon lekker zit waar ze zit. En eerlijk gezegd denk ik dat het allemaal geen bal helpt wat je leest over traplopen, seks, 3 keer meppen op je rechter schouder enz. Ik ben er van overtuigd dat een baby komt wanneer het zelf wil komen. 

Er is eigenlijk ook maar weinig bekend hoe een bevalling nou precies begint. Of dat nou vanuit de baby opgestart wordt of dat het ons lichaam is. Dit is ook wel een lastig onderzoek, omdat niemands bevalling vergelijkbaar is met de bevalling van een ander. Ieder heeft hierin haar eigen verhaal en idee. Het enige wat de medische wereld kan proberen is strippen bij 41 weken en inleiden bij 42 weken (indien er verder geen bijzonderheden zijn). En dan nog vraag ik me af of het echt werkt of dat de baby zonder dit ook op dat moment gekomen was. 

Ze weten wel welke hormonen er vrij komen bij een bevalling en deze kunnen ze verder stimuleren om "vervroegd" vrij te komen, maar is dat ook echt het hormoon die een "natuurlijke"  bevalling op gang brengt.... Ach, we zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Maar ja, als je 42 weken zwanger bent (lees: het misschien wel verschrikkelijk zat bent) dan vind je het misschien wel heel erg fijn dat de medici je een handje kunnen helpen, haha.

Sterkte met de laatste loodjes en ik wens je een hele prettige bevalling!!!

Liefs,
Anne

katie (Gast) 05-12 om 15:59

Rasberry thee.....paar koppen per dag....fijne bevaling!

Cin 05-12 om 16:02

heb je nog geen ontsluiting dat er bijv gestript kan worden? ik mocht bij de gyn kiezen met 40+2 bij de tweede toen...heb gedaan denk baat het niet dan schaad het niet...
en s Middags gedaan en s Avonds begonnen de weeen en zat ik zo op 7 cm;-)

Manon (Gast) 05-12 om 16:08

Ik had ook vanaf 32 weken al ontsluiting (niet veel halfe CM ofzo) , toen mocht ik dus 4 weken niet echt veel doen (dus ik dacht nou die komt wel optijd).. en nou zit ik al 2 weken op 3 cm ontsluiting en daar is het dus blijven hangen .. Strippen doen ze hier niet en inleiden doen ze al met 41 weken.. Maarja als het moet (inleiden) dan moet het maar , ik ben allang blij dat ik geen keizersnee hoef (dat dachten ze eerst, want ze hoofd is wat aan de grote kant) maar hij is nu al helemaal ingedaald dus als het goed is gaat dat gelukkig passen  Ik ga toch vanavond nog maar een avond wandeling proberen (Ik blijf hopen) en als dat niet werkt ga ik lekker de laatste daagjes op de bank liggen tot hij zin heeft om te komen , of tot ik dan toch ingeleid word..  @ Anne : jij ook een prettige bevalling , en ik hoop dat ze er snel is ! liefs !

Ster 05-12 om 17:48

Hey manon,

Mijn moeder was 43 weken zwanger van mij en ik wilde maar niet komen zij heeft toen wonderolie in genomen en dat hielp ik geloof zelfs dat ik die zelfde avond er al was. Het geeft net dat ene zetje die je kindje misschien net nodig heeft en je kunt het gewoon bij de drogist halen als het goed is.

Heel veel succes

Liefs Nynke

Anoniem (Gast) 05-12 om 19:16

ik geloof daar niet zo in ik denk dat het kleintje zich laat zien wanneer die denkt dat ie er wel is klaar mee is hihi
succes met je laatste loodjes en wens je alvast een goeie bevalling toe!

Olivia-Anna 05-12 om 21:19

Ik geloof ook dat ze gewoon blijven zitten tot ze willen komen,
maar als je eenmaal weeen hebt kun je de boel wel in gang houden,
met warmte en massage.
Denk vooral dat je je moet ontspannen,
maar om het water te breken ging mijn ene zus touwtje springen en de andere ging met de fiets over kasei-stenen rijden!!

Wonderolie en annanas (eigenlijk alles wat zuur is) prikkeld de darmen, en dan bestaat de kans dat je baarmoeder mee gaat doen..

Vrijen verweekt de baarmoederhals, dat is gewoon bewezen door het hormoon (Prostaglandine) in sperma en een orgasme stimuleerd de aanmaak van Oxitoxine (Bevallingshormoon)..

Het wekt geen bevalling op, maar geeft wel het laatste zetje, net als strippen tenslotte doet een arts dat ook omdat het bewezen resultaat heeft..

Alles beter dan een bevalling die ze kunstmatig moeten opwekken vind ik!!
Daar ben ik best bang voor! (wetende dat de weeen niet aangepast zijn aan je lichaam en het dus pijnlijker is)

(3 meppen op je rechterschouder vind ik wel lachwekkend!!)

Iza 06-12 om 08:21

Er zijn bepaalde reflexpunten op je lichaam die je zou kunnen stimuleren; monnikkapsspier (spier van je nek naar je schouderkop), onder aan je rug net boven je billen en het kuiltje net onder de bobbel van je enkel (naast je achillesspees).
En ik las laatst een onderzoek dat sex niet blijkt te werken maar het stimuleren van de tepels wel (dan komt er ook oxitocine vrij). Maar.....dit soort dingen werken alleen wanneer je lichaam al bezig is met de bevalling. Het kan het laatste duwtje in de rug zijn. Succes!

Manon (Gast) 09-12 om 16:04

Nou na alle tips van hier en die ik op internet gevonden heb te hebben geprobeerd , ben ik nu nog net zo zwanger als een week geleden ! Nu 41 weken dus word ik zeer snel toch ingeleid (niemand weet dit nog en we houden het ook geheim tot hij geboren is , weet niet waarom maar dat vinden we leuker dan is het toch nog een beetje een verrassing) bedankt voor al de tips en wie weet werken ze bij iemand anders wel ! Liefs

Robyn 09-12 om 18:56

Hier hielp NIETS! Echt niets.
Ik moest vanaf 29 weken platliggen om vroegtijdige bevalling te voorkomen en vanaf 37 weken ben ik terug beginnen rondlopen. De baby bleef echter zitten, eens ik 40 weken was ben ik ook alle tips gaan uitproberen. Maar de baby bleef koppig zitten en uiteindelijk ben ik ingeleid op 41 weken.
Succes bij de bevalling Manon, hopelijk heb je snel je babytje in je armen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Weeenopwekken , werkt het nou wel of niet ?' in het Zwangerschapsforum