33 weken zwanger baby 6 percentile

4 antwoorden en 9924244x bekeken

Carima 14-04 om 14:10

Hi dames,
Zoals de titel al zegt ben ik 33 weken zwanger en mijn kindje zit op 6 percentile. Hoeveel zorgen moet ik me hierom maken, heeft iemand hier ervaring mee? Hij woog gisteren 1690 en dat zou 2 weken groeiachterstand zijn. Ik heb volgende week weer een echo om te kijken hoe het met hem is baby. Hij is super gezond en placenta werkt goed maar hij is gewoon klein voor het aantal weken zwangerschap. 
Thanks 

reageer

Kiki (Gast) 14-04 om 21:37

Hi Carima, 

Is dit pas 1 meting? Mijn man en ik maken ook kleine kinderen (p5 en p3) bij de geboorte (40w en 39+1w). Ik ben dus wel bekend met die metingen. In principe is 1 meting met p6 geen drama, als de baby zijn of haar “eigen lijn” maar aanhoudt. Dus als een volgende meting hetzelfde is, is het goed. Ik weet dat de metingen enigszins kunnen variëren: het is immers mensenwerk. De een meet anders dan de ander. Verder is de meting een resultante van de meting van het bovenbeenbot, hoofdomtrek en buikomtrek, waarbij m.n. de omtrek van het buikje belangrijk is. Tussen 2 metingen moet wel een goede tijd zitten (heb wel eens gehoord minimaal 10 dagen) om het goed te kunnen vergelijken. Doorgaans zijn groei achterstanden niet goed, maar dat kun je dus pas goed zien bij een vergelijk met de volgende meting én het kan net zo goed iets genetisch zijn. Ik ben nu 36w zwanger van de derde, en ook die is weer klein. Zolang placenta en navelstreng goed werken en doorbloed zijn en de baby “de lijn” aanhoudt is het niet iets om je erg zorgen om te maken. Maar ik snap wel dat je schrikt.. ik maak me ook wel zorgen, ook bij de derde. Want je wilt gewoon liever dat je baby lekker gemiddeld is. 

Nijntje 14-04 om 21:45

Mijn dochter lag op de onderste lijn maar was gewoon 3,5kg bij de geboorte. mijn zoontje lag gemiddeld maar was toch echt 4,7kg bij de geboorte. Ik weet dus niet hoeveel waarde je aan zo’n meting moet hebben… 

Carima 19-04 om 11:03

Hii babynr3,

Oh ja dat loopt wel even uiteen. 
Ik heb geen idee hoe betrouwbaar die metingen zijn. Eenigste dat me gerust stelt is dat baby het goed doet en lekker gezond is. 
Ik woon in Spanje en ze maken hier af en toe een drama over niks haha
Vorige week wilden ze meteen inleiden, ik van nou we kunnen volgende week toch een nieuwe echo maken en kijken hoe het is? Placenta en bloedtoevoer is super.
Dusja morgen even kijken hoe het is 

Je kunt reageren op dit onderwerp '33 weken zwanger baby 6 percentile ' in het Zwangerschapsforum