Eet ik teveel?

7 antwoorden en 45499123x bekeken

Kaala 13-01 om 01:38

Ik heb een beetje het gevoel dat ik teveel eet per dag. Ik ben 29+4 weken en ik ben ongeveer 4 kilo aangekomen. Op een dag eet ik zo ongeveer 2 boterhammen, een banaan (of ander fruit zoals druiven) en avondeten, af en toe iets tussendoor zoals Snack a Jacks of chips. Is dit niet veel te veel? Ik heb echt het gevoel dat ik me vol vreet en voel me echt een olifant.

reageer

mama-ok 13-01 om 09:29

Sorry hoor maar te weinig. Ik wee niet hoe zwaar je nu bent maar met deze hoeveelheden kom je niet eens aan 1500cal. Als je zwanger bent heb je gemiddeld 300cal. Meer nodig per dag.

mama-ok 13-01 om 09:32

Bovendien chips en dergelijken zijn lege calorien die niets toevoegen. Maar juist door te veel zouten en vetten niet goed zijn. Het is geen kritiek begrijp me dus niet verkeerd. Het is zoals het is.

Violéta 13-01 om 12:11

Ik vind het helemaal niet teveel wat je eet. Eerder veel te weinig! Je zou denk ik beter meer dan 2 boterhammen kunnen eten.

melis1606 13-01 om 12:39

Is dit serieus? Je eet zelfs veels te weinig! Bij de verloskundige kreeg ik een lijstje met wat ik ongeveer moet eten en dat is wel 5 boterhammen , fruit en een goede avond maaltijd daarnaast nog voldoende zuivel producten. dus ik denk niet dat je je vol vreet ik denk dat je veels te weinig eet. ik zou dit met je verloskundige bespreken.

Iza 13-01 om 13:42

Ik ben het met bovenstaande eens, dit is echt niet te veel. Het is eerder aan de weinige kant en wanneer dit niet is omdat je bijv misselijk wordt van veel eten zou ik zeker wat meer (maar wel gezond) eten. Je babytje heeft alles nodig om te groeien en zal dit van jouw reserves nemen, je moet er daarom voor zorgen dat jij ook genoeg voedingsstoffen en vitamines binnen krijgt. Je neemt wel multivitamine voor zwangeren erbij in?

Cin 13-01 om 16:55

Oh ik vind het ook echt TE weinig hoor meis!
Ik zal maar niet zeggen wat ik eet nu dan;-) dan schrik je je dood als we dat gaan vergelijken :-P
en 4 kilo aangekomen met bijna 30 weken is echt totaaaaal niet veel hoor!...
Net wat iza allemaal zegt! echt doen hoor!

Mommy-Of-Nyana 13-01 om 18:17

He meis..
Helaas ook ik vindt dat boven staande dames gelijk hebben hoor.
Ik at zelf ook niet veel voor ik zwanger was.. Ik kan namelijk s morgens heel moeilijk eten al van kinds af.. in mijn school jaren at ik zelfs enkel s avonds thuis smiddags zag er geen tijd en behoefde voor.. En dit heb ik gehad tot ik wist dat ik zwanger was.. In het begin ging het moeizaam en ben ik begonne met yoghurt te eten smorgen en smiddags een boterham en dan savonds rijkelijk mn warme maaltijd.. Heeft me veel moeite gekost en nou val ik ik om van de honger eet nou smorgens wel 3-4 sandwisches smiddags eet ik er nog eens 3-4 en namiddag eet ik 2-3stukken fruit en een koekje.. En dan s avonds mijn warme maaltijd nog. En zelfs dan kan ik voor tv nog wat snoep eten zoals een.shipske of een ijsje...
Heb me over mijn eten moeten zetten en ben blij dit gedaan te hebbzn ik geniet ook meer van mijn eten nou.. En ben nu 39weken en ben totaal 9kg aangekomen. En deze kg's wil ik er zelfs liefst vanal niet vanaf! Heb altijd ondergewicht gehad en nou zit ik net goed met mn bmi enz.. Dus ben ook gelijk veel gezonder...
Dus meis probeer zoveel mogelijk gezonde voedigstoffen op te nemen je moet.niet voor 2eten maar wel voldoende zodat ook jij je voedigsstoffen op kan nemen en niet dat al jou rezerves naar de beeb gaan want dan gaat ten koste van jou gezondheid!

Veel succes en genieten van je zwangerschap!
X liefs daphne x

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eet ik teveel?' in het Zwangerschapsforum