inleiden of niet

7 antwoorden en 45425557x bekeken

anneke 29-01 om 16:25

Ik wil gewoon iets kwijt, ik heb zwangerschapsdiabetes en kindje zit ook al boven gewicht, nu wil gynaecoloog laten inleiden of 38 weken. Ik maar daar geen probleem van maar de specialisten die mijn suiker controleren maken daar wel een probleem van zij willen dat ik een keizersnee laat doen want denken dat ik het fysiek niet aan kan. Wie beslist er nu eigenlijk want je wordt van hier naar daar geslingerd.

reageer

Anne 29-01 om 16:41

Hey Anneke,
Heb ook zwangerschapsdiabetes, maar zal pas volgende week meer weten over inleiden of niet, moet dan op controle bij gyn. Waarom denken die specialisten dat je het fysiek niet zal aankunnen? Ik denk persoonlijk dat de gyn daar het meest over te zeggen heeft, misschien in overleg met de endocrinoloog, maar denk wel dat eindbeslissing bij gyn ligt.

Olivia-Anna 29-01 om 20:11

Die beslissing ligt volkomen bij jezelf hoor!!
T'is alleen dat ze je raad kunnen geven.
Maar ze kunnen toch voor jou niet uitmaken of je het aankunt?? Het klinkt vreselijk demotiverend vind ik.
Voor mij zou het een reden zijn om het zeker zelf te proberen!!
Je kunt zoveel meer aan dan je zelf denkt en voor mij persoonlijk ben ik achterafgezien trots dat het is gelukt.
Baseer je beslissing op wat het beste voor de baby is lijkt mij he.
Waarom niet een natuurlijke bevalling proberen, maar een keizersnede achter de hand houden..
Succes met de beslissing!!
Liefs Olivia

anneke 30-01 om 10:57

Bedankt, ik heb voor mezelf beslist dat gynaecoloog wel diegene is die jou al 9 maanden volgt en zelfs langer en ik ga het zo proberen en zijn  er complicatie dan is het keizersnee ik vind niet dat de endocrinoloog hierover moet beslissen, die jagen enkel geld uit je zakken elke week op controle voor 10 min voor je waarden, gewicht en bloeddruk te controlen

Cin 30-01 om 15:29

Ik ben het compleet eens met wat Olivia zegt!

mama-ok 31-01 om 00:24

Het is jou lichaam en jou kind dus ik denk ook dat je best zelf mag beslissen hoe jij je kind op de wereld wilbrengen. Ik vind alleen dat de medicus hier zo slecht wordt afgeschilderd alsof zij doen alleen maar om hun zakken te vullen en niet handelen in het belang van het kind en de moeder. Die 10min controle is niet om hun zakken te vullen maar om te voorkomen dat er andere complicatie optreden.

Leeuwin (Gast) 31-01 om 10:21

heb ook zwangerschapsdiabetes en ik wil zelf niet dat het kindje te zwaar word, want wat erin zit moet er natuurlijk ook uit he'. Hoeveel weegt u kindje nu? Ik ben 34weken zwanger maar volgens de echo's is het 35weken. Kindje was 3weken geleden 42cm en 2kg.
Groetjes

anneke 31-01 om 20:18

vandaag naar gynaecoloog geweest en kindje ben 31 weken en kindje weegt 2kg,  hij zei me van iemand niet op voorhand kan bepalen of je het fysiek aankan of niet dan merk je tijdens de bevalling dan .

Je kunt reageren op dit onderwerp 'inleiden of niet' in het Zwangerschapsforum