Vreselijk onzeker

1 antwoord en 45342491x bekeken

Kaala 13-02 om 20:30

Ik heb vorige week vrijdag een glucose test moeten doen ivm zwangerschapsdiabetes. Dit moest ik doen omdat ik een bmi van 28 heb en m'n moeder heeft diabetes (zonder insuline, dat wel) ik vroeg wanneer ik mijn waardes zal krijgen en de dokter zei dat ze dezelfde middag nog op de pc zouden staan en dat ik dan maandag de vk kon bellen om ze op te vragen.

Dus ik bel maandag de vk en ze zei dat ze niet zeker weet of ik wel of niet zwangerschapsdiabetes heb, maar voor de zekerheid mag ik alleen water qua drinken en heeeeel voorzichtig zijn met koolhydraten totdat de dietiste zou bellen. Vk zei dat zij woensdag (vandaag) contact met mij op zal nemen ivm mijn waardes en een afspraak voor een dieetplan. Nu heeft de dietiste echter geen contact met mij opgenomen en weet ik nog steeds mijn waardes niet. De kleine ligt niet voor op de groei en ik heb geen symptomen of iets in die richting.

Tevens ook een brief gekregen voordat ik die test deed dat ALS mijn waardes te hoog zouden zijn, ze zsm contact met me zouden opnemen. Iets waar ik nu al bijna 6 dagen op moet wachten en de dietiste heeft me niet gebeld, hoewel dit wel vandaag had moeten gebeuren volgens de vk.
De vk zelf weet dus niet zeker of ik het wel of niet heb en ik word er niet goed van.

Zelfs als ik m'n waardes weet moet ik alsnog totdat ik 35-36 weken ben wachten voordat ik een dieetplan heb en m'n waardes zelf kan checken, dus dit hele uitstellen is misschien nog slecht voor de kleine ook..

Ik let nu extra veel op wat ik eet en ik eet rond de 20 gram koolhydraten per maaltijd..Maar ik weet niet hoe ik op bepaalde etenswaren reageer.

Iemand een idee?

reageer

mama-ok 13-02 om 22:40

Het is wel erg appart dat vk niets kan zeggen hierover. Maar het kan best zijn dat je het nog niet hebt maar je lichaam gevoelig voor is dus een lichte verhoging. In dat geval kan niet echt veel kwaad voor je kleine. Je zegt zegt zelf dat je baby ook niet te groot is. Dan zou ik mij niet al te veel zorgen maken. Ik heb zelf  zwangerschap diabetes. Dat komt absoluut niet voor bij ons in de familie. Als je echt twijfelt neem een extra glas of een paar glazen water bij je maaltijden of direct na je maaltijd. Deze zal de glucose in je bloed wat helpen te verdunnen. Helaas zonder een glucose aparaat weet je niet de exzacte waardes. Wel vervelend dat ze je zo in de onzekerheid laten. Vraag anders aan je HA. Die heeft meestal een glucose aparaat in huis.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vreselijk onzeker' in het Zwangerschapsforum