ervaring met inleiden

8 antwoorden en 45352344x bekeken

anneke 18-02 om 11:21

Ik heb een vraag door mijn zwangerschapsdiabetes zal ons meisje waarschijnlijk op 38 weken komen. Heeft er iemand hier al ervaring mee en mag je dan zelf datum kiezen.

reageer

Iza 18-02 om 13:54

Ik ben ook ingeleid wegens zwangerschapvergiftiging. Ik hoorde dit de dag voordat ik ingeleid moest worden dus ik had niet echt een datum te kiezen. Nadeel van inleiden is dat je lichaam geforceerd wordt om te starten met de bevalling en dit kan zorgen voor een wat onnatuurlijk verloop van de bevalling (dus bijv weeenstorm) maar....dit ben je zo weer vergeten en het is beter voor je kindje om op tijd geboren te worden. Heel veel succes  Ik hoop dat ik je niet ongerust heb gemaakt nu want dat was niet de bedoeling, ik wilde je vooral een eerlijk antwoord geven.

Anne 18-02 om 14:53

Ben vorige keer ook ingeleid, donderdag bij gyn geweest en hij zei me om dinsdag erop binnen te komen. Toen niet echt over nagedacht om andere datum voorop te stellen. Ik denk dat het vooral van het schema van de gyn zal afhangen of je kan kiezen, werkt hij/zij alle dagen in dat specifieke ziekenhuis, zijn er nog andere bevallingen gepland en dat soort zaken.
Wat betreft de ervaring moet ik Iza bijtreden, heb het ook ervaren al een weeenstroom zonder veel pauzes, maar voordeel was dat ik mijn zoon 3 uurtjes erna al in mijn armen hield.
Ik word nu ook ingeleid rond 38 weken voor zwangerschapsdiabetes, zie dat we ongeveer even ver zijn, dus wie weet op dezelfde datum :-)
Maak me helemaal geen zorgen over dat inleiden, laat het gewoon gebeuren, het is het beste voor de baby in vele gevallen, je kan zorgen dat je koffertje pico bello in orde is, je moet je geen zorgen maken over op tijd in ziekenhuis geraken, enz.
Nog een weekje of 4 en we kunnen onze hummeltjes knuffelen! Kijk je er ook zo naar uit?

Kimpyxb 18-02 om 16:28

Hey ik ben ook ingeleid op 42 weken en kan ook alleen de weeenstorm beamen.
Het voordeel was dat ik men dochter al na 4 uurtjes in men armen had.
Bij mij was het datum dat gynae paste. 
Heeft niet echt gevraagd lukt dat  

Veel succes en geniet van je laatste weekjes 
Xxx

Melissa 18-02 om 19:50

Hey ik ben bij alle 3 mijn kids ingeleid op 38 weken en kan zeggen dat ik heel snel de weeënstorm was vergeten en dat ik zo blij was dat ik mijn kleintje in mijn armen had heb niet mogen kiezen voor een datum is altijd op de dagen dat hij in het ziekenhuis is.
Ik wordt nu ook terug ingeleid als ik 38 weken ben als het niet vroeger van zelf op gang komt en het enige waar ik nu schrik voor heb is de naweeën want heb er al gehad bij mijn 3de en nu een 4de nog erger?

Groetjes Melissa

anneke 19-02 om 10:41

bedankt voor de info ik dacht dat het veel langer duurde dat je dag ervoor binnen moest zijn en dag erna maar de weeën kwamen maar als ik dit zo lees kan het allemaal redelijk vlug gaan

mama-ok 19-02 om 11:20

Ik heb even te gaan maar denk zelf dat ik ook wordt ingeleid i.v.m zwangerschap diabetes. Ik heb nog niet met Gyn erover gehad. Ik heb elke keer een andere arts, stafarts heb nog niet een keer gezien. Ook niet echt prettig moet ik zeggen.

Anna (Gast) 15-08 om 12:42

Hoi,

Ik ben bij mijn dochter ook ingeleid met 38 weken. Ik had nog totaal geen ontsluiting en heb dus 2 dagen met een hormoobstripje rondgelopen. Toen ik ontsluiting had en mijn vliezen gebroken waren had ik na een weeënstorm mijn dochter in mijn armen. Nu ben ik weer zwanger en zal weer ingeleid worden vanwege diabetes. Ik duim voor ontsluiting. Succes dames!

Edith 21-08 om 12:40

Ik ben ingeleid vanwege langdurig gebroken vliezen. Omdat mijn baarmoedermond al wel rijp was, kon ik gelijk met een oxytocine-infuus verder. Daarmee verliep de ontsluiting voorspoedig (binnen 12 uur volledig), maar het was helaas wel heel pijnlijk  Daarom heb ik na ca. 3 uur een ruggenprik gekregen. Bij een volgende keer inleiden (hopelijk niet nodig) vraag ik al direct om een ruggenprik. Er zijn ook ziekenhuizen - niet het onze - waar dat standaard aangeboden wordt voor vrouwen die ingeleid moeten worden.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'ervaring met inleiden' in het Zwangerschapsforum