Geplande keizersnede of natuurlijke stuitbevalling?

8 antwoorden en 44888275x bekeken

Chayenne 17-05 om 10:42

Hoi allemaal,
Afgelopen maandag een versie poging gedaan, helaas is het niet gelukt nu moet ik nadenken of ik als nog natuurlijke stuitbevalling wil doen of een geplande keizersnede
Ik denk dat ik voor de keizersnede ga ondanks ik dat heel eng vind maar naar mijn idee minder risico's voor de baby en als ik een natuurlijke stuit bevalling doe bestaat de kans alsnog op een spoed keizersnede wie heeft er ervaring mee? Ik ben nu 37 +1  WK 

Ik hoor graag groetjes 
Chayenne

reageer

Iza 17-05 om 10:50

Geen ervaring maar persoonlijk zou ik voor een natuurlijke stuitbevalling gaan wanneer de gynaecologen hier vertrouwen in hebben. Een keizersnede is een operatie met alle risico's van dien en moet echt niet onderschat worden. Daarbij moet je niet vergeten dat pas de laatste jaren de vk/gyn het niet meer 'aan durven' om stuitbevallingen te doen terwijl deze prima kunnen verlopen.
Je moet zeker kiezen waar jijzelf en je partner achterstaan want het allerbelangrijkste is dat je zelf een goed gevoel hebt bij de bevalling maar ik denk dat het de moeite waard is om je wat meer in te lezen over stuitbevallingen en rond te vragen zoals je op dit forum doet .

Succes met je keuze en alvast een fijne bevalling gewenst!

irma (Gast) 17-05 om 11:11

een stuitbevalling is mogelijk maar licht er indd aan hoe het kindje precies licht.
en of het gaat ik zal voor k.s hoe vervelend ook maar op dat moment gaat de gezondheid van je kindje voor ik zal er ook erg tegenop zien hoor niet daar van want het is en blijft een operatie. praat erover met partner of dierbaren of misschien iemand die je kent wat een k.s heeft gehad en voor en nadelen ervan

ik ben vandaag 37 weken en 2 dagen

Patty 21-05 om 17:27

Hoi chayenne,

Ons kindje ligt ook in een stuit en ik heb gekozen voor een geplande keizersnee.
Vandaag is de datum gepland.
Ik ben me ervan bewust dat een keizersnee een hele ingreep is en dat je langer moet herstellen dan na een natuurlijke bevalling.
Maar ik kan me er geen voorstelling van maken dat een stuitbevalling beter kan zijn dan een keizersnee.
Natuurlijk is iedereen anders en is elk kindje en elke bevalling anders, maar voor mij is een stuitbevalling echt de grootste nachtmerrie. Geef mij maar een keizersnee als het dan toch niet anders is. 
Zoals ik al aangaf moet je dan helemaal zelf beslissen, maar wilde je toch even meegeven dat ik in hetzelfde schuitje zit, met dezelfde keuzes.
Ik ben nu 37 weken en 1 dag.
Succes met alles.

Liefs, Patty

Chayenne 21-05 om 18:02

Hoi Iza, Irma en patty,

Bedankt voor jullie reactie! Patty hoe is je keizersnede gegaan? Denk dat je nog aan het bij komen bent  hoop dat alles goed is gegaan ! De keuze blijf moeilijk maar ik denk er het zelfde over als dat jij erover denkt. Ik heb vandaag een afspraak gemaakt voor een geplande keizersnede voor volgende week,wil ik alsnog natuurlijk bevallen en gebeurd dat voor de datum die we gepland hebben en er is genoeg ontsluiting word het als nog een natuurlijke stuit maar denk niet dat dat zal gebeuren aangezien mijn baby niet aan de kleine kant is maar gelukkig gemiddeld denk ik dat een stuit heel zwaar zal zijn en misschien niet goed voor de baby.

Veel sterkte met je herstel en geniet van je kleintje ! Groetjes chayenne

Patty 21-05 om 21:50

Ow denk dat je me verkeerd begrepen hebt...nu ik het zelf lees,snap ik hoe dat komt. Lijkt net alsof vandaag de datum is van de keizersnee...maar vandaag hebben ze de datum gepland voor 3 juni, ben nu pas 37 weken. 
Hier doen ze het in week 39..tenzij de weeën beginnen, dan word het een spoed keizersnee.
Dus mag nog even wachten..

Liefs, Patty

Chayenne 22-05 om 09:30

Hoi patty,

Ik zat inderdaad al te denken van das snel in week 37. Hier bij mij doen ze het ook pas in week 39. Voor mij is dat volgende week ik zal je laten weten hoe het gegaan is! Ik ga naar het kinderzieken huis Sophia in Rotterdam. 

Groetjes chayenne

Patty 24-05 om 14:15

Heel veel succes volgende week! Spannend hoor...hier komt het ook steeds dichterbij.
Hoor graag hoe het gegaan is!

Liefs, Patty

Chayenne 06-07 om 00:31

Hoi Patty,
Zou je laten weten hoe het was gegaan! Bewust heb ik niet gelijk gereageerd omdat jezelf ook eennkeizersnede zou krijgen! Het is voor mij nu alweer 5 weken geleden en ik denk voor jou 4 weken . Ik vond het allemaal heel eng maar ik kan weer lopen herstel gaat goed, maar geen pretje. En dat je niet veel kunt en mag vind ik erg lastig, gelukkig is alles goed gegaan en heb ik een gezonde zoon.
Is alles bij jou ook goed gegaan en alsnog gefeliciteerd ! 

Groetjes chayenne

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Geplande keizersnede of natuurlijke stuitbevalling?' in het Zwangerschapsforum