graag op open verloskamers bevallen, maar wel erg duur

6 antwoorden en 44085634x bekeken

flowers (Gast) 11-10 om 19:14

Hoi allemaal.
ik wil even vragen hoe jullie hierover denken.
Ik zou het liefst op de open verloskamers bevallen. maar nu heb ik bij de verzekering nagevraagd wat het mijzelf gaat kosten als er geen medische redenen zijn. ze vertelde mij dat er 312euro in eigen rekening wordt gebracht bovenop het eigen risico van 350euro. moet ik nu om die redenen thuis bevallen? vind het namelijk wel heel veel geld.
wat doen jullie in deze situatie??

hoor het heel graag!!

groetjes

reageer

Iza 13-10 om 08:06

Het is heel erg jammer dat je alleen met een medische reden je bevalling vergoedt krijgt in het ziekenhuis. Helaas kiezen daarom veel vrouwen voor het bevallen met een ruggenprik omdat ze zo hun bevalling wel vergoedt krijgen, maar er kleven zoveel risico's aan deze beslissing! Wat je kunt doen is thuis starten en wanneer er een (medische) reden is alsnog naar het ziekenhuis gaan (bijv  meconium in het water). Maar.... wanneer jij je beter voelt bij een poliklinische bevalling moet je daar voor kiezen ongeacht het bedrag vind ik persoonlijk.

trotsemama 13-10 om 08:48

Ben het helemaal met je eens Iza. Het klopt inderdaad van de eigen risico en eigen bijdrage. Informeer anders goed bij je vk. Zij zal je gerust kunnen stellen omtrent thuis bevallen.

Sterre (Gast) 15-10 om 22:03

Ik ben bang dat je verkeerd geïnformeerd bent. Verloskunde en kraamzorg zijn kosten die namelijk niet onder het verplicht eigen risico vallen (€350,-). Deze kosten zijn vrijgesteld van het verplicht eigen risico, net als de huisarts. Je hebt echter wel met de eigen bijdrage van €312,- te maken voor een poliklinische bevalling zonder medische indicatie. En in bepaalde aanvullende verzekeringen kun je de eigen bijdragen (€312,- en €4,- per uur aan kraamzorg) ook vergoed krijgen.

flowers (Gast) 18-10 om 14:55

De reden dat ik niet thuis wil bevallen is omdat ik genoeg gevallen heb gezien in de kraamzorg,waar op het laatste moment nog de ambulance moet komen of dat de moeder met kindje naar het zkh moet. en mij geeft het gewoon wel een beter gevoel om op de open verloskamers te bevallen. Had jij toch ook zo te lezen bij de eerste!

ik heb nu ook medische redenen om op open verloskamers te bevallen dus kwa financien is het al opgelost!!

Dromertje87 18-10 om 15:13

Bij mij was het niet met een ambulance..
Ga nooit uit van het ergste.. Complicaties kunnen altijd zijn.
Net zo als een high risk bevalling ook soepel kan verlopen

Je kunt reageren op dit onderwerp 'graag op open verloskamers bevallen, maar wel erg duur' in het Zwangerschapsforum