nierstuwing

14 antwoorden en 43287390x bekeken

samira (Gast) 30-01 om 21:24

Wat voel je bij nierstuwing?wat voor klachten heb je dan?

reageer

fadila 30-01 om 21:36

verschrikkelijk hevige steken aan mijn rechter kant,da straalt naar rug en navel!!! maar echt ongelooflijk pijnlijk!!! je kan niet stilzitten van de pijn! en je wilt blijve plassen...
dan komt die pijn en gaat eve weg,maar dan komt die weer hevig!!!! erger dan weeen.....

fadila 30-01 om 21:37

dus dan is dat een soort nierkoliek aanval! ongeloofelijk pijnlijk...

Car (Gast) 06-01 om 18:00

hai! Ik heb nierstuwing gehad vanaf ongeveer 30 weken zwanger. 
Uiteindelijk werd het zo heftig dat ze een stent hebben geplaatst. Daarmee heb ik het kunnen uitzingen (met enorm veel ongemakken) tot bijna 39 weken. Fijn was het echt niet, maar het is geen garantie voor eerder bevallen als je het kunt volhouden.

Sterkte

Kim1989 07-01 om 09:57

Hallo Car


Ik ben momenteel 38w zwanger en werd gisteren wakker met enorm hevige pijn die vooral naar 1 kant van m'n onderrug uitstraalde. Het kwam echt helemaal uit het niks en voelde ook niet aan als gewone rugpijn maar was echt ondragelijk. Ik ben gaan plassen (doe ik altijd als ik opstand) maar kon niet recht op het toilet blijven zitten vd pijn. Ik heb me ff op de bank gelegd en na enkele minuten was het opnieuw voorbij... Heb er nadien geen last meer van gehad.

Dacht zelf eerst aan weeën omwille van de ondragelijke pijn (had al gehoord dat je echt wel het verschil voelt met voor weeën) maar na enkele minuten was de pijn voorbij en het kwam ook niet terug.

Is dit vergelijkbaar met hetgeen jullie hebben gevoeld/meegemaakt?

mlovey (Gast) 14-03 om 22:14

Hoe is het nu met je Fadila?

Hier ook enorm last van nierstuwing! Echt bijna niet houden...maar het moet

freya 16-09 om 09:02

Ik heb het nu op 20-21 weken. Zot worden! Al twee opnames in het ziekenhuis nodig gehad pff

katje1508 (Gast) 02-05 om 19:36

Hallo, hoe zit het intussen met jullie? Hier werd 14 dagen geleden een stent geplaatst... nu heb ik geen nierkolieken meer gehad... maar constante pijn door die stent... heb nog 6 weken te gaan... zie het niet meer zitten... kan enkel zitten en liggen... buitenkomen zit er niet meer in :-( gyne zou me eventueel bij 37 weken willen inleiden op voorwaarde dat er reeds een 2cm ontsluiting is... 

Trees87 02-05 om 19:57

ik zou in eerste instantie ook denken dat een stent de enige oplossing is.

Ooo jeetje ... lijkt me wel wreed ambetant! 

Mamaaatje (Gast) 08-06 om 18:44

Ha meiden, veel sterkte. Ik heb het de vorige zwangerschap van 23 - 30 weken gehad. Is echt pijnlijk! Fysiotherapie aan huis na een koliekaanval vond ik wel heel prettig. 

1ste x mama 13-06 om 12:14

Ik heb vanaf w25 een gestuwde nier aan mijn rechterkant. En daarbij ook een nierbekkenontsteking gekregen. Erg pijnlijk. Tijdje voor in het ziekenhuis gelegen en nu rustig thuis.
De VK en in het ZKH zeiden dat de nierstuwing zal blijven tot het einde van de zwangerschap maar dat dit mag geen pijn gaan doen. Wanneer er pijnlijke steken en of zeurderig pijn opnieuw terug komt moet er direct naar het ziekenhuis worden gebeld. Ivm ifectie gevaar. 
Het is dus nu veel rusten, niet meer werken en heel kalm doen. En dan mag de Baby als het goed is tot het einde van de zwangerschap blijven zitten. 

Heb je nu zelf last van nierstuwing? Of dit gehad in het verleden? 

JJ (Gast) 13-07 om 22:32

Ik heb ook vreselijke last van nierstuwing gehad, bij mijn 3e zwangerschap vanaf 29 weken. Zó pijnlijk! Ik moest constant overgeven en lag helemaal beroerd in het ziekenhuis. Allerlei pijnstillers gehad, echt heftige morfine niks hielp. Uiteindelijk is een stent geplaatst, dat was zo'n opluchting! Met een ruggenprik. 
Daarna geen klachten meer gehad, thuis bevallen na 6 weken de stent in 5 minuten verwijderd. 



1234 (Gast) 01-02 om 16:34

Gisteren ook met hevige pijn in de rechter zij naar het ziekenhuis gereden.
Kon niet meer rechtstaan op handen en knieën naar het toilet moeten kruipen. Daar moeten braken van de pijn.
Bijna flauwgevallen omdat ik het niet uit hield.
Ze hebben een lavement gegeven omdat ze dachten dat ik geconstipeerd was door de zwangerschap dit hielp even en toen weer zo een stekende pijn.
Uiteindelijk hebben ze een echo genomen een bleek het ook over een nierstuwing te gaan. Ben naar huis mogen gaan en moet buscopan in nemen tegen de steken en hopen dan ze uitblijven.
Klein toiletbezoek is nog steeds geen topper maarheb vandaag kog geen nieuwe steek gehad.

Ano (Gast) 01-02 om 18:03

De pijn werd denk ik echt wel veroorzaakt door de constipatie bij jouw 1234.. 
Al jaren chronisch constipatie patiënt. De nierstuwing heb ik ook heel vaak als het gevolg van de verstopping dus een lavement was in jouw geval waarschijnlijk de juiste oplossing! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'nierstuwing ' in het Zwangerschapsforum