te grote buik voor het aantal weken in verwachting

14 antwoorden en 43432282x bekeken

Tammy 01-02 om 20:58

Beste mensen,

ik heb een vraag misschien dat hier iemand ervaring mee heeft.

Ik ben 27 weken zwanger en afgelopen vrijdag ben ik bij de verloskundige geweest. Nu moet ik over 2 weken terug omdat mijn buik te groot is voor het aantal weken dat ik in verwachting ben. Over 2 weken wordt gekeken of hij nog is gegroeid als dat het geval is moet ik al gaan voor groei echo's 

ben afgelopen woensdag geweest voor 4d echo daar zeiden ze dat mijn kleine knappe vent een geschat gewicht zou hebben van 1118 gram... hier op het forum van week tot week staat dit gewicht pas bij 29 weken mmm begin me toch een beetje zorgen te maken. of hij heeft een mega grote groeispurt gehad of ja ik krijg een flinke baby 

wie heeft hier ervaring mee?

reageer

Mar (Gast) 07-04 om 07:08

Ja...ik.
Ik bleek zwangerschapsdiabetes te hebben. Wellicht wordt je bloed nagekeken.
Ben nu 34 wk en de suiker heb ik onder controle. Nog wel een groot kindje, maar net boven de curve en geen reden tot paniek gelukkig.
Sterkte!

Tammy 01-02 om 21:31

al zo vaak bekeken en niemand ervaring???

fadila 02-02 om 11:58

hoy tammy

ik heb er geen ervaring mee.op 26weken woog mijn zoontje 845gr.
dus weet nu niet hoeveel hij zal wegen...ik denk dat je gewoon een flink babytje ga hebben.
dat kan geen kwaad he,zolang dat hij gezond is,mag dat wel!!!

veel suxes bij de ego!

Anoniem (Gast) 16-03 om 20:28

Beste Tammy,

Ik heb zelf ook een aardig grote buik en dat had ik bij de eerste ook. Bij de eerste had ik veel vruchtwater. De baby lag ook voor in groei maar heb nu wel een gezonde dochter die helemaal niet dik is dus het hoeft helemaal niet erg te zijn...
Ik ben nu 30 weken zwanger en weer is de baby wat te groot maar als ze zelf maar gezond eet dan is er niet zoveel aan de hand, je hebt het ook niet in de hand.
Niet te veel zorgen maken!

Groetjes J.

Appelsien 17-03 om 08:21

Hoi wat raar om dat te lezen, ik was vorige week bij de gynae en volgens de echo weegt ons kindje 1706 gram. Toen ik vroeg of dit wel normaal was, omdat de website een veel lager gewicht aangeeft voor die leeftijd zei ze dat dit echt niet klopt. Dat het idd ietsje meer is dan het gemiddelde maar zeker niets om ons zorgen om te maken!

anita 07-04 om 11:35

Beste Tammy,

Mijn buik was met beide zwangerschappen ook groot. Bij de tweede extra groei echo's gehad en controle op suiker. Uiteindelijk leek het op een groeispurt. Bij de geboorte woog Nick 4510 gram, hij was geschat op 8 pond. Nou hij is kerngezond en de bevalling was een eitje. Ik zou me niet teveel zorgen maken en lekker genieten. Voor je het weet zijn de 40 weken voorbij!
Groetjes Anita

Naatje 26-04 om 15:43

vanaf het begin ging mijn buik al erg snel, met 20 weken zei de vk dat het kindje niet groot is maar mijn baarmoeder het 'leuk' vind om zwanger te zijn en de placenta veel vruchtwater heeft. ik loop nu nog steeds een beetje voor, maar zoals de vk zei: dat haalt de baby wel in.
over 1,5 weekjes de groei echo. zoals anita zei: ik zou me niet teveel zorgen maken

Susiebergje (Gast) 09-05 om 21:41

Mijn buik is ook zeer snel al gaan groeien. Baby buikje was ook wat groot, net buiten de curve. Getest op suiker en extra groeiecho gehad. Geen suiker en bij de groeiecho zat hij weer net binnen de curve. Volgens de verloskundige werkt de placenta gewoon erg goed en wordt het een grote jongen. Wat ze ook niet gek vindt aangezien wij ook beiden wel erg lang zijn. De meeste kilo's zitten ook overduidelijk aan mijn buik. Super blij dat alles gewoon goed is natuurlijk, maar de opmerking "weet je wel zeker dat het er 1 is" gaat je wel een beetje de keel uithangen ???? Bij 28 weken was hij al 1340 gram dus ben benieuwd hoe groot hij gaat worden!

Wendy 10-05 om 09:28

Geen zorgen maken die schatting van gewicht kan soms heel erg fout zitten heb ik gehoord. En mijn buik nu met 2e kindjes gaat veel sneller dan bij de eerste . Ben 23 weken en 7 kg bij. Bij mijn eerste was ik nu nog geen 4 kg bij... iedere zwangerschap is gewoon anders. Hormonen doen hun werk altijd en bij iedereen anders. Geen zorgen maken

Lulu (Gast) 17-06 om 18:54

goeieavond..
Ik heb juist het tegenovergestelde 
Ik ben dus over 2weken 5 maanden maar mijn buik is heel plat kan er zelfs nog op slapen, ik voel me daardoor super onzeker het is namelijk me tweede zwangerschap bij mijn dochtertje had ik bij 3maanden  een buik.. Ik kan zelfs mijn buik inhouden 


Hoop dat jullie mij wat meer kunne vertellen groet lulu

MA 24-02 om 19:41

Hallo, 
Ik ben nu 7 weken zwanger maar heb al een overduidelijke buik. Volgende week is pas mijn eerste echo waar we het hartje te horen krijgen. Weten jullie waar mijn grote onderbuik aan kan liggen? Ik ben iemand van normaal postuur.. niet dik niet dun..?
Groetjes
Mama 429

jacky (Gast) 14-04 om 19:40

waaarschijnlijk krijg je een grote baby de mijne is ook 2 wk groter geschat en ze gaan groei echo,s doen

Knuffel 14-04 om 20:44

MA met dit aantal weken is het best normaal dat je buik al bol gaat staan. Dit komt nog niet van de baby want die is nu echt nog niet zo groot. Maar je darmen maken je buik dikker.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'te grote buik voor het aantal weken in verwachting' in het Zwangerschapsforum