Langer zwanger?

2 antwoorden en 42931632x bekeken

Peachy 18-04 om 22:01

Hallo 

8 Maanden na dat ik gestopt was met de pil ben ik zwanger geworden. Ik had een hele onregelmatige cyclus en sloeg wel eens een maand menstruatie over. Ik sloeg een keer 2 maanden over en besloot om te testen en ja hoor, zwanger! Wij waren bewust bezig om zwanger te worden dus ik hield bij wanneer ik ongesteld was, maar ook wanneer wij iets gedaan hadden.

Vanaf het begin van mijn zwangerschap kon de verloskundige mij niet precies vertellen hoe ver ik nu zwanger zou zijn omdat ik zo'n onregelmatige cyclus had. Ik moest wachten op een termijn echo. Hier kwam een uitgerekende datum uit, de echo daarna werd ik een week vooruit gezet en kwam de uitgerekende datum uiteindelijk uit op 7-7-2014 op basis van de grootte van het kindje. 

Nu zit ik al een tijdje met de gedachte dat dit eigenlijk niet kan kloppen. Volgens mijn eigen berekening ben ik een week verder en zal mijn uitgerekende datum rond de 30 juni moeten zitten. Dit omdat ik precies had bijgehouden wanneer ik geklust had om zwanger te worden. De laatste keer voor mijn positieve test was namelijk op 2 oktober 2013, verder in die maand heb ik niks gedaan omdat ik eigenlijk op mijn menstruatie wilde wachten omdat het dit keer wel heel lang weg bleef. Op 8 en 9 oktober heb ik iets wat bloed verloren wat volgens mij een innesteling is geweest. Op 27 oktober testte ik voor het eerst positief. Inmiddels ben ik nu volgens de verloskundige 28,4 weken, en volgens mijn eigen berekening 29,4 weken.  

Graag zou ik jullie mening hierover horen

reageer

katootjekip 03-05 om 12:17

Hoi,

Lastig dingetje, maar ik weet wel dat zaadjes 5 tot volgens mij heb ik wel eens horen zeggen 7 dagen kunnen overleven in de vrouw. Daardoor zou er een verschil kunnen zijn.

Als ik jou was, zou ik me niet blindstaren op die datum, want je lichaam geeft echt wel aan wanneer de kleine er klaar voor is, kan toch twee weken eerder of bijna later komen.

Zorg dat je vluchtkoffer net even een weekje eerder klaar is...Dan komt het vast helemaal goed.

Succes

Dame 10-05 om 00:18

Peachy, dat zou ik je ook aanraden, zelf weet je het 't best. Als jij denkt een week langer zwanger te zijn ga er dan ook van uit dat het in Juni al kan komen en jij je vluchtkoffer eerder klaar hebt staan. Zo'n berekening klopt ook altijd niet precies. 
Mijn uitgerekende datum is op 9 september 2014 en dat klopt ook precies volgens mijn berekeningen, maar dat ik voor de 20 weken echo in het ziekenhuis was dacht de gynaecoloog dat ik nu 22 of 23 weken zwanger zou zijn en de berekening niet zou kloppen. Eenmaal goed met de verloskundige gesproken loopt mijn kindje gewoon voor op de groei want eerder kan het echt niet verwerkt zijn....

succes ermee! en laat even weten of je nou nog in juni of juli bevallen bent, ben daar wel benieuwd naar!

Liefs Dame

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Langer zwanger?' in het Zwangerschapsforum