Babyshower

11 antwoorden en 40851507x bekeken

Mama-2010 29-01 om 14:15

Hoi hoi even een vraagje voor mijn schoonzus

Regelen jullie nou zelf een babyshower of word het gedaan ? 
Want wat nou als niemand het voor je gaat plannen doe je het dan zelf ?

reageer

anoniem 29-01 om 14:28

Ik ben de laatste van familie, vrienden en kennissen die zwanger is geworden.Bij ons word een babyshower sowieso eigenlijk nooit gedaan. Ik heb het één keer meegemaakt. Toen kreeg ik een bericht van de beste vriendin van een vriendin om naar een babyshower te komen. Ik was helemaal verbaasd want ik vond dit erg... "Amerikaans". Ik had er nog nooit van gehoord dat dit hier in Nederland ook wel eens werd gedaan.
Sindsdien heb ik via social media ofzo wel eens een keer een berichtje gehoord dat dit werd gedaan voor iemand, maar in mijn omgeving is dit dus niet standaard.

Dus ik weet niet wat de regels daarvoor zijn. Het ligt er ook maar aan wat de dame in kwestie zelf wil of gewend is.
Zo hoeft een babyshower voor mij absoluut niet.
Maar ja, als het bij jullie in de omgeving wel gebruikelijk is om een babyshower te hebben en de zwangere wil dit ook graag, dan zal je inderdaad even moeten kijken of er iemand is die al in gedachten heeft dit te gaan regelen. Een babyshower voor jezelf regelen zal ik al helemaal niet doen, dat lijkt me zo'n beetje hetzelfde als dat je je eigen vrijgezellenfeestje gaat regelen 

Betty 29-01 om 16:43

Ik ben zelf lekker wezen kleertjes shoppen met mijn zus. De meiden van de sportclub hebben er wel een georganiseerd voor haar. Dat vond ze wel leuk. Vragen invullen over de baby (naam, gewicht e.d. Raden).
Ik zou het niet zelf regelen.

rainbow 29-01 om 21:50

Hier is het de traditie onder de vriendinnen dat het door hun wordt geregeld allemaal..
Ik moet enkel 'mijn huis' ter beschikking stellen

Justme1990 30-01 om 17:05

Ik heb het samen met mijn zusje en mijn moeder voor mijn eigen zusje geregeld. Was heel leuk en een verrassing voor haar.

rainbow 09-02 om 11:16

ii , nee ik krijg na de bevalling van hun enkel een goedkoper kledingsetje of kledingstuk (Is ook zo de gewoonte onder de vriendinnen) aangezien ik inderdaad bij de babyshower al de grote kado's van hun heb gehad

Monkey 14-02 om 20:19

Wij hebben een babyshower na de bevalling gedaan.
De baby showen éh

Ik vind het idee van een feestje net voor je bevalt eigenlijk niet zo nuttig. Iedereen loopt dan toch je deur plat om de baby te zien. Dan kan je meteen een feestje geven na de bevalling!
Bij ons was onze zoon toen een maand of 3.

M (Gast) 09-02 om 00:31

Bij mij hadden ze het geregeld, mijn moeder/schoonmoeder/ zus/schoonzus en vriendinnen waren er, Ik vond het echt een super leuk verassing, ik had het echt niet verwacht. ze hadden lekker hapjes gemaakt, en leuke kados's voor de kleine, verder hadden we een vragen spel gedaan over zwangerschap, bevalling, en kinderen. Verder hadden
ze op papier in een vorm van een auto een leuke tekst voor de kleine opgeschreven voor later.
het hoeft ook echt niet lang te duren, denk dat het 2 uur heeft geduurd en vond het lang genoeg. ook omdat ik 37 weken zwanger ben en snel last heb van harde buik.
Ik vond het echt geweldig dat ze dit voor mij hadden georganiseerd. toch even een zetje in de goede richting zo net voor de bevalling. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Babyshower' in het Zwangerschapsforum