zwangerschapscholestase

2 antwoorden en 39890917x bekeken

dvdh 02-06 om 10:35

Mijn vriendin is inmiddels een kleine 32 weken zwanger. Wat last van jeuk (niet al te extreem), maar soms wel aan de binnenkant van haar handen en voetzolen. Maar ook op andere plekken, maar niet van dien aard dat ze zich helemaal openkrabt of er niet meer van kan slapen.

Op genoemde zaak (galzuur dat er teveel is, als ik het goed begrepen heb) is gisteren bloed geprikt, als controle. Dit onderwerp werd in het ziekenhuis en bij de VK nog niet heel erg uitgelegd omdat het misschien helemaal niet zo is, maar het was google-en maakt het niet makkelijker, van "niks aan de hand" tot de ergste verhalen.

Hebben jullie hier ervaringen mee?

reageer

Iza 04-06 om 14:28

Geen ervaring mee maar het is wel goed dat jullie hebben laten prikken. Meestal is het een verminderde werking van de lever. De lever kan alle afvalstoffen niet afbreken waardoor ze via de huid 'naar buiten komen' en dus jeuk veroorzaken. Letten op voeding en genoeg drinken kan het misschien wat verminderen.

J* (Gast) 06-06 om 19:51

Hoi,
Ik zit op het moment in hetzelfde schuitje. Ik ben bijna 35 weken zwanger. Bij mij is de jeuk wel extreem, voornamelijk 's nachts. Om gek van te worden. Heb al van alles geprobeerd tegen de jeuk, maar niets helpt. Afgelopen dinsdag is mijn bloed ook geprikt op o.a. leverwaarden en galzuren zouten. Mijn leverwaarden bleken inderdaad niet goed. De andere uitslag moet nog binnenkomen. Ik heb op voorhand al wel medicatie gehad, Ursochol. Dit lijkt wel iets te helpen. Ik kan in ieder geval weer redelijk slapen 's nachts zonder er 4 x uit te moeten om mijn voeten in koud water te steken.. Ik hoop dat de jeuk bij je vriendin niet erger wordt, want het is echt VERSCRHIKKELIJK!!
Ik moet maandag terug naar de gyneacoloog dus hoop dat de uitslag er dan inmiddels is.. 
Wat ook belangrijk is, is om goed in de gaten te houden of de kleine nog goed beweegt. Als dit namelijk niet zo is, of je twijfelt dan moet je meteen aan de bel trekken zodat er een CTG gemaakt kan worden!
Succes met de laatste loodjes en de jeuk!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'zwangerschapscholestase' in het Zwangerschapsforum