Vaak vals alarm?

12 antwoorden en 39883660x bekeken

yenila 06-06 om 09:22

Hoevaak gaat iemand naar de verloskamer met het idee ' ja het is zover' en word dan ook weer naar huis gestuurd omdat de weeën nog niet sterk genoeg zijn of nog voor geen ontsluiting zorgen.? 
Ik ben nu al 2x voor niets naar de verloskamer gelopen omdat ik dacht dat het zo ver was. ben ik hier de enige in of komt het toch vaker voor dan ik denk?

reageer

Iza 06-06 om 10:02

Zeker bij een eerste komt het vaker voor dat vrouwen denken dat het begonnen is terwijl het voorweeen blijken te zijn. Rustig en ontspannen blijven helpt het beste en misschien een afspraak voor een accupressuur of voetreflexologie behandeling maken om de weeen te helpen door te zetten.
Succes!

yenila 06-06 om 21:22

Het is mijn 2de bevalling maar ben van mijn eerste ingeleid wegens zwangerschapvergifteging op 38weken en heb toen epidurale gehad dus heb geen weeën gevoeld toen kan dus niet vergelijken. 
Maar voel me zo belachelijk dan. Lag hier thuis te creperen van de pijn kon amper lopen heb kwartier gedaan om in de auto te geraken zo hevige aanhoudende pijn in de zij.. En op de monitor had ik dan om de 2min weeën maar ze zorgde niet voor opening. De eerste keer zijn de weeën volledig gestopt. Deze keer zijn ze geminderd maar ze zijn er nog steeds ben ik wel wat blij om dat het toch nog bezig is. Maar moest ik nu voor donderdag niet bevallen gaan ze kijken om het toch ingang te zetten.
Ben benieuwd hoop dat het nu toch wat doorzet.

Madelene 07-06 om 22:16

Bij mij is het nooit gebeurd het was zelfs andersom
ik liep nog de pijn van de weeën tegen te houden 
terwijl toen de verloskundige kwam ik al veel eerder aan de bel moest trekken omdat ik volgens haar al 8 centimeter insluiting had.
ik kreeg ook op weg naar het ziekenhuis in de auto zulke meer van die heftige weeën dat het niet veel scheelde of ik was in de auto bevallen. 
Moest het persen in de auto echt tegen houden op weg naar het ziekenhuis. 
Aangekomen in de verloskamer van het ziekenhuis
zei ze mij nog even te wachten 
ik zei wachten kan ik niet meer voel dat ik ga persen
ze keek en schrok oo al 10 centimeter pers inderdaad maar al .
nou 2 keer persen en ze was er.
ongelooflijk hoe vlot dat allemaal ging.
Dus bij mij was het andersom ze waren verbaasd dat ik niet eerder gebeld had en ik moest meteen naar het ziekenhuis.

yenila 07-06 om 22:28

Oh Madelene dat is ook nogal snel gegaan dan. Nu ga ik ook niet meer naar het ziekenhuis voor donderdag anders denke ze misschien 'daar is ze weer' .. 
Weeën zijn eigenlijk ook weer stil gevallen heel aventoe nog eens harde buik of steken in de schaamstreek dus nu wacht het ook maar tot donderdag

Madelene 07-06 om 22:38

ja inderdaad heel erg vug gegaan bij mij
ik had niet door dat ik al zo ver ontsluiting had .
jeetje lijkt me ook moeilijk voor jou als je het zo voelt toch even in de gaten houden dan 
ik snap je gedachten wel je bent bang dat ze denken daar is ze weer maar beter dat je 10 keer gaat voor niks
dan een keer te laat. 
vreemd ik kan mij daar niets bij voorstellen dat het plots stil valt de weeën heb ik zelf natuurlijk nooit zo gehad daarom denk ik.
ja herkenbaar die steken flinke steken heel pijnlijk in mijn schaam streek had ik ook zowel bij de eerste als bij de tweede.
zeer pijnlijk  weet ik nog voelde als een naald die dan plots stak.
nou. Ik ben benieuwd voor je tot donderdag 
wacht het maar even af dan .
mijn jongste is trouwens eerder geboren dan uitgerekend maar niet veel verschil ze was 20 oktober uitgerekend dat ze kwam en ze werd op 13 oktober geboren. 
De oudste is ook eerder geboren 2 weken eerder. 
En hoe ging dat bij je oudste ook dat de weeën opeens weg gingen ?
Of verschillt deze zwangerschap heel.erg met de eerste ?

yenila 07-06 om 22:45

Van mijn eerste heb ik nooit weeën gevoeld. Ook geen harde buiken gehad of misschien maar een paar ben dan op 38weken ingeleid door zwangerschapsvergifteging en omdat ik zo ziek was hebben ze me epidurale aan grade omdat ik anders misschien in moeilijkheden ging komen tijdens de bevalling ben ik meteen akkoord gegaan. Dus heb door de epidurale geen enkele wee gevoeld. alleen de presweeen heb ik gevoeld.

Madelene 07-06 om 22:49

Zoo heftig zeg dat is wel een wereld van verschil dus
hele andere ervaring bijzonder hoe anders het kan zijn met een eerste en tweede. 
Ik had dezelfde rug weeën als ik bij de eerste had
alleen ik kon bij de tweede beter weg puffen. 
Lukte bij de eerste amper helaas ik had bij alle twee de zwangerschappen meer rug weeën dan buik weeën. 
Mijn moeder ook schijn je te erven schijnt het.

yenila 09-06 om 14:32

Ja het zijn 2heel verschillende zwangerschappen.. 
Vandaag mijn slijmprop verloren (denk ik ). Ben benieuwd of het nu terug vanzelf ingang schiet is al 2weken,op rij dat op woensdag weeën beginnen.. Dus wie weet morgen.. En anders hopen dat de gynea donderdag der een beetje vaart achter doet komen ben normaal uitgerekend voor de 13de maar ben het momenteel kotsbeu zeker omdat ik dan weeën heb om de 2min maar na onderhalve dag terug stilvallen..

Anoniem (Gast) 09-06 om 14:46

Spannend Yenila,

Toen ik eenmaal mijn slijmprop was verloren is het die zelfde dag nog door gaan zetten.
ik hoop ook zo voor jou.
succes met de laatste loodjes, probeer wat uit te rusten hopelijk heb je gauw je kindje in je armen

veel liefs

yenila 10-06 om 10:40

Tot nu toe nog niks... 
Half 5 werd mijn kleine meid ook nog eens wakker met een natte broek dus haar nog kunne omklede en wou ze natuurlijk niet meer gaan slapen. Tegen half 7 wou ze dan toch terug bedje in en heb ik nog kunnen slapen tot 9. Heeft me wel goed gedaan want zit vol energie en twijfel nu of ik actief bezig zou gaan zijn of toch rustig blijven zitten ofzo om de energie te sparen voor morgen eventueel.. Maar kan ook nefast werken want meestal word ik net terug moe als ik lang blijf stil zitten.. Dan maar beetje bezig gaan zijn  
Ben benieuwd. Manlief en dochtertje zijn alle 2 het huis uit dus moet naar niemand kijken..

Limbourg Veronique (Gast) 05-03 om 15:32

Hey, ja zondag kreeg ik last van heviger en regelmatige Weeën, en ik ben voor de zekerheid s avonds naar de spoed gegaan. Op de monitor waren de weeën ook hevig en om de 3 a 4min. Ik had dan 4cm ontsluiting dus zeiden ze we houden je hier en we zien dan tegen de ochtend hoe het evolueert .. even kunnen slapen, vroeg in de ochtend 2u aan de monitor ook regelmatig pijnlijke weeën maar nog steeds 4cm opening.. tegen 9u weer hetzelfde dus omdat ik nog maar 36w zwanger ben van tweeling, moest ik naar huis en afwachten..  slijmprop is denk ik weg, want ja baarmoederhals was soepel en ze kon het hoofdje al voelen. En heb sinds maandag nacht last van roze/bruine slijmerige afscheiding... nu zijn we dinsdag en buiten wat steken in de buik of schaamgedeelte, zijn de weeën gestopt... kan niet meer volgen... stilte voor de storm zeker?????

Mama vanJ 05-03 om 16:12

Hier ook 2x met vals alarm in het ziekenhuis geweest, 1e keer bloed plassen en 2e keer met regelmatige weeën. Derde keer vaginaal bloedverlies en toen zette alles ook door. Ook dit gebeurde allemaal op zaterdagen, 3 zaterdagen achter elkaar zelfs...

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vaak vals alarm?' in het Zwangerschapsforum