Roepnaam apart of 3 namen?

7 antwoorden en 38714350x bekeken

Linda 30-10 om 14:45

Mijn vriend en ik waren toen we namen gingen kiezen in de veronderstelling dat de roepnaam ook een officiële naam zou zijn. Dus dat je op het formulier bij de aangifte de geboortenamen doorgeeft en de roepnaam (net als op sommige officiële papieren van werk of school etc). Dus hadden we bedacht dat onze dochter de namen van onze oma's zou krijgen: J.... A.... We hebben die namen samengevoegd en daar haar roepnaam van gemaakt: Jolie.
Nu zijn we erachter gekomen dat haar roepnaam nergens officieel geregistreerd wordt en dat vinden we een beetje jammer. We noemen haar nu al steeds Jolie, voor ons is dat echt haar naam. Dus nu twijfelen we enorm! 

Kiezen we voor 3 namen. Jolie J... A...., wat iets minder mooi klinkt omdat de eerste naam met dezelfde letter begint als de 2e naam en dezelfde eindlettergreep als de 3e naam (we hebben het immers samengevoegd. Weliswaar niet exact, maar qua klank lijkt het toch!)
Of houden we het toch op de naam J..... A..... en de roepnaam apart? 

Onze beide ouders hebben ook roepnamen die afwijken van hun officiële namen en op zich kent niemand ze anders dan bij hun roepnaam. Dat maakt ons dan weer minder bang dat de naam Jolie voor haar ooit 'verdwijnt'. Maar we blijven het een raar idee vinden dat haar naam buiten het geboortekaartje nergens meer terug komt!

Ik lees ook wel eens dat het onhandig is bij het boeken van vliegtickets etc, maar dat vinden wij niet zo'n probleem, dat is voor ons dus geen argument. 

Wat zouden jullie doen?

reageer

Anoniem (Gast) 30-10 om 15:03

Wanneer je alle namen als voornamen opgeeft is er toch geen probleem?

Linda 30-10 om 16:14

Maar dan vind ik de 3 namen niet zo mooi bij elkaar klinken. Omdat het een samenvoeging van de andere 2 is. Dat is het dilemma...

Emily (Gast) 30-10 om 17:45

Ik zou gewoon J. A. als officiële namen doen en haar als roepnaam Jolie noemen. Mensen noemen haar waarschijnlijk gewoon altijd bij haar roepnaam. Ik heb zelf ook 2 doopnamen waar mijn roepnaam vanaf is geleid. Ik heb daar nooit problemen mee gehad...

Anoniem (Gast) 30-10 om 18:14

Eens! Hier nog een voorbeeld. Geen probleem.
Maar snap je dilemma. Goed dat je het zorgvuldig uitzoekt!

Linda 21-11 om 11:10

We zijn nu het geboortekaartje aan het maken en gaan toch voor de 3 namen als geboortenamen. Vinden we uiteindelijk toch iets leuker en praktischer. Thanks voor de tips!

DeeDee012 21-11 om 19:44

Toch voor de nieuwsgierigheid, waarom niet alleen de naam Jolie? Die verwijst toch naar beide oma's?

Linda 22-11 om 12:55

Dat hebben we ook even overwogen, maar dat ligt er niet dik genoeg bovenop. Als we het er dan niet bij vertellen, zou niemand het zo invullen. Vooral de naam van mijn oma valt dan een beetje weg, dat vind ik jammer! Dus daarom doen we nu gewoon alle 3.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Roepnaam apart of 3 namen?' in het Zwangerschapsforum