Jonas??

9 antwoorden en 35323320x bekeken

Hoogzwangere (Gast) 21-10 om 16:50

Hai, 
Ik ben hoogzwanger van ons derde wondertje.
De naam die we in ons hoofd hebben is Jonas, maar vrienden van ons heeft zijn zoontje Jonathan genoemd, met als roepnaam Jonah. Kunnen we onze zoon nu nog wel Jonas noemen? Of is dat na-aperij? 
Jonas vinden wij beiden iig heel erg leuk. Het past volgens ons ook goed bij de namen van onze dochters Pip en Lieve. Daarnaast hebben we geen tweede optie, alleen Jelle, maar deze naam vind ik echt veel minder mooi (is een vernoeming, zou derde naam worden). Maar nu twijfelen we dus toch. Wat moeten we doen? 
Jonas Gideon Jelle 
Of 
Jelle Gideon 

Speelt ook nog mee dat onze dochters drie namen hebben en dat we het dus wel leuk vinden als zoon dat ook krijgt. Dus dan misschien Jelle Jonas Gideon?? 

Ik hoor het graag! 

Liefs van hoogzwangere 

reageer

Anoniem (Gast) 21-10 om 19:19

Jonas vind ik leuker dan Jelle. Verder lijkt het inderdaad wel op Jonah. Ik zie het niet direct als na-aperij, maar ik weet niet of het bij jullie vrienden goed valt natuurlijk. Lastig.


Anoniem (Gast) 21-10 om 19:23

Leuke naam Jonas! Als dit jullie naam is dan zou ik daar zeker voor gaan. Het is ook niet precies hetzelfde als die van jullie vrienden. Jonah en Jonas leuk toch als t vriendjes worden

Anonieme mama :) (Gast) 21-10 om 20:50

Wij gaan ons kindje waarschijnlijk ook Jonas noemen als het een jongentje is Zo'n mooie naam. Ik zie het niet als na-apen. Kies gewoon de naam die jullie het mooiste vinden! Ik zou gaan voor Jonas Gideon Jelle. Maar ik vind de volgorde Jonas Jelle Gideon mooier. 

Anna (Gast) 23-10 om 13:18

Ik vind Jonas superleuk en vind ik het best kunnen in de Jonah-situatie!

Mama van Jonas (Gast) 27-10 om 23:51

Mijn zoon heet Jonas. De keuze was snel gemaakt en nog geen minuut spijt gehad. Drie jaar na zijn geboorte werd er bij kennissen (niet zo hecht toen, maar nu wel) een dochtertje Jona geboren. Nu moeten we soms duidelijk zijn als we de naam van één van de twee uitspreken. Voor niemand vormt dit een probleem en de kids vinden het wel leuk dat hun naam maar met 1 letter verschilt. Volgens mij heb je je keuze al lang gemaakt! Ervoor gaan zou ik zeggen....

Anoniem (Gast) 29-10 om 00:53

Hoi! Voor mij zou het er aan liggen hoe close je bent met de ouders van jonah. Als jullie hele goede vrienden zijn dat zou ik niet voor jonas kiezen. Ik zou het zelf ook niet waarderen als mijn beste vrienden een naam kiezen die ontzettend veel op onze naam lijkt.

Als ze verder van jullie af staan dan zou het wel weer kunnen!

Amy 29-10 om 21:56

Je zou eventueel ook kunnen gaan voor de naam Joas. Lijkt toch behoorlijk op Jonas maar weer minder op Jonah. Al vind ik dat jonas en jonah op zich wel kan.

Anoniem (Gast) 30-10 om 15:32

Jonas stond ook op ons lijstje! Erg mooie naam! Past minder goed bij onze achternaam, uiteindelijk andere 1e keuze gemaakt. Als het echt jullie naam is zou ik er alsnog voor gaan.
Onze meisjes naam hebben we al lange tijd, vrienden hebben nu zelfde naam gekozen, andere schrijfwijze, maar we blijven toch bij de naam (over 3 wk uitgerekend, ga niet meer switsen, het is echt onze naam geworden!

Hoogzwangere (Gast) 01-11 om 17:14

Bedankt voor al jullie goede advies. We hebben besloten dat de kleine Jonas gaat heten. Ik laat het jullie weten als hij is geboren
Liefs, Hoogzwangere 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Jonas??' in het Zwangerschapsforum