Lyan of Lyen

9 antwoorden en 35079072x bekeken

Anoniem (Gast) 10-11 om 21:14

Hallo allemaal!
Wij zijn morgen 20 weken  en weten al dat onze mini een jongen is! 
Nu zijn we weg van een naam, we twijfelen alleen aan de manier van schrijven. Ik ben helemaal niet bekend in het 'forum wereldje' maar aangezien ik het niet aan bekende ga vragen, dacht ik, laat ik het hier doen! 
Wij zijn helemaal weg van de naam Lyan. engels uitgesproken, dus: LyUn. Ik heb de naam gegoocheld, en dan zie ik dat het een unisex naam is maar wel vaker voor een meisje gekozen wordt. (En dan uitgesproken als LiJan) 
Zouden jullie ook van een meisje uitgaan wanneer je deze naam ziet?
Anders dachten we aan: Lyen 
Ben benieuwd naar jullie reacties!  

reageer

Anoniem (Gast) 10-11 om 21:18

Nog even een aanvulling;
Wij willen het uitspreken als: LiUn. benieuwd of jullie het ook zo uit zouden spreken als je Lyan of Lyen ziet staan  

Louise (Gast) 10-11 om 21:26

Ik neem aan dat je in nederland woont? 
Iedereen hier zal het uitspreken als 'lian' en denken dat het om een meisje gaat. Of, ze denken de engelse uitspraak te weten en het uit te spreken als Brian nl. BRIJ AN maar dan dan LIJ AN. vind je Liam niet iets, dat is misschien wat duidelijker voor een jongen?

Anoniem (Gast) 10-11 om 21:30

Lyan doet vrouwelijk aan (Lianne maar dan kort zeg maar). Lyen zou ik uitspreken als lie-jen. Niet heel mannelijk, maar went vast vanzelf.
Als je de uitspraak Lie-jun wilt, dan moet ik denken aan Liam. Is volgens mij wel populair en de N en M liggen wat uitspraak betreft dicht bij elkaar.
Dus in eerste instantie zou ik de naam verkeerd uitspreken. Mensen zullen de goede uitspraak wel gaan onthouden (maar niet iedereen denk ik).

Anoniem (Gast) 10-11 om 21:36

Bedankt voor je reactie Louse
Ik woon inderdaad in NL, maar Engelse namen zijn toch niet nieuw . Maar ik snap wel wat je bedoeld, dat is ook onze twijfel. niet zozeer wat mensen er van zullen vinden, maar meer hoe het voor hem gaat zijn in de toekomst. Als hij vaak moet uitleggen hoe je het uitspreekt of schrijft, lijkt me niet zo fijn. 
Liam hadden we eerst, alleen heeft ie (of nog steeds) in de top gestaan en we willen liever een naam die niet zoveel voorkomt. én wordt het dan waarschijnlijk uitgesproken als LiJam ipv LiEm. 
Zo lastig die namen  

Anoniem (Gast) 10-11 om 21:37

Sorry,  Louise dus  

Anoniem (Gast) 10-11 om 21:54

Anoniem, ik denk dat als wij het uitspreken als Lie-jun, andere om ons heen dit inderdaad ook wel zullen gaan doen. 
Het gaat me meer om later, lijkt me vervelend als je steeds moet uit leggen hoe je het zegt of schrijft. 
Ook al zijn we zelf weg van die naam, ik vind wel dat we verder moet denken dan dat  
Ik zal Lyam/Liam nog eens voorstellen aan manlief 

Anoniem (Gast) 10-11 om 22:00

Ik denk dat er tegenwoordig zoveel namen gegeven worden die altijd gespeld moeten worden. Meer dan nu zal men - denk ik - in de toekomst vragen hoe een naam gespeld moet worden. Gewoon omdat er zoveel uniecque spellingen zijn.
Denk maar aan Luc / Luuk / Luuc enz.

Ik weet dus of je je daardoor moet laten leiden.
Zelf spel ik mijn hele leven al mijn naam en ik heb dat nooit een probleem gevonden. Nou heet ik dan ook weer niet Shuneequiana-Blissfulliy, dus ik ben ook niet uren bezig. Een naam van 4 letters moeten spellen lijkt me prima hoor.

nano (Gast) 11-11 om 12:02

Ik vind Lyen prima kunnen hoor. Als je gewoon zelf goed zegt hoe je het uitspreekt. Dan is er toch niks aan de hand? Is gewoon een kwestie van wennen hoor.
Ik zou niet voor Lyan gaan want dan denken ze bij een sollicitatie ofzo waarschijnlijk aan een meisje

Anoniem (Gast) 11-11 om 13:17

Bedankt jullie reacties.
Ik denk dat als we voor die naam gaan het inderdaad Lyen gaat worden. Jullie bevestigen allemaal wel wat ik al vermoedde, Lyan wordt toch sneller als meisjesnaam gezien. 
 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Lyan of Lyen ' in het Zwangerschapsforum