Geeriana, als doopnaam??

9 antwoorden en 34609961x bekeken

Maritha (Gast) 29-12 om 00:11

Heel graag jullie mening, aangezien we al zo lang aan het puzzelen zijn met de doopnaam voor ons aanstaande kindje. 
meisje willen we vernoemen naar beide moeders: Geertken Gretha, Adriana Anita. We wilden als roepnaam Mirthe doen. Moeilijk om daar een 'passende' doopnaam voor te verzinnen hè! Nu zijn we daarvan een beetje afgestapt en vinden we de roepnaam belangrijker. Nu hebben we de naam dus voluit: Geeriana Mirthe. 
Wat vinden jullie hiervan? Of kunnen jullie wél een passende doopnaam verzinnen bij de roepnaam? ALVAST BEDANKT!

reageer

JojoB 29-12 om 08:43

En waarom geen mirthe geertken adriana?  Dan vernoem je beide oma's wat ik persoonlijk mooier vind dan zo'n zelf geknutselde naam. En de roepnaam blijft toch dezelfde

Anoniem (Gast) 29-12 om 11:26

Helemaal eens met Joltje.

Nura87 29-12 om 11:32

Ik moet meteen aan geriatrisch denken, zou ook beide namen apart doen.. 

Maritha (Gast) 29-12 om 11:35

We hebben voor een jongen:  Martjan Mathijs (Marten- jan) beide opa's. Dat vind ik persoonlijk wel zo'n leuke 'geknutselde' naam.. Maar daarbij past de doopnaam ook bij de roepnaam dus dat klinkt beter. Ik snap jullie mening van voluit schrijven ook wel.. hmm lastig

dvduren 29-12 om 15:36

Ik vind het idee van een geknutselde naam net wel leuk! Vind 2 doopnamen zelf ook wat veel. Geeriana vind ik dan weer niet leuk, haha! Maar je hebt niet de makkelijkste namen om uit te kiezen. Ach, uiteindelijk is het ook maar een '2de naam' en is de symboliek erachter belangrijker dan hoe mooi hij is; nietwaar?

Maria 29-12 om 15:45

Wordt het dan in het paspoort Geeriana Mirthe; en we noemen haar Mirthe? 
Wat nu volgt is niet een antwoord waar je om vraagt, maar uit ervaring weet ik dat het knap lastig kan zijn als je eerste naam ('paspoort naam') niet je roepnaam is. Bij mij heeft het al heel wat extra papierwerk gegeven, ik zou er dus zelf nooit voor kiezen om dat zo te doen. In het buitenland is dit concept niet erg bekend, met als resultaat dat ik bv. een bepaald aangetekend pakje (verstuurd op mijn roepnaam + achternaam) niet kon ophalen, het emailadres op mijn werk slaat volgens mijn collega's nergens op (want paspoortnaam + achternaam en niet roepnaam+achternaam), vrienden die spontaan een vliegticket bestellen maar even vergeten dat mijn roepnaam... Je snapt het vast.
De naam opzich vind ik wel ok, een beetje geknutseld, je moet er van houden.
 

Maritha (Gast) 29-12 om 23:17

Fijn dat jullie meedenken ! Dus om te voorkomen dat de doopnamen als roepnaam wordt gebruikt moet je het andersom zetten: Mirthe Geeriana van Bendegem en Mathijs Martjan van Bendegem. 
Ok.. over het algemeen wordt er dus niet heel positief gekeken naar 'Geeriana'.. Ik vind het ook inderdaad mooie symboliek zown doopnaam, net wat dvduren zegt.. We gaan er nog even goed over nadenken. Hoop dat de kleine nog even blijft zitten hihi (16jan uitgerekend) 

Babbel 03-01 om 17:20

Ik struikel over de dubbele ee in Geeriana. Maar de combi Mirthe Geeriana klinkt echt mooi. Zelf zou ik misschien voor spelling van Geriana gaan.

mom 05-01 om 22:58

Volledig eens met Maria! Mijn doorgaan us ook m'n paspoort naam en niet m'n roepnaam. Super lastig idd met pakketjes ontvangen, opgeven op scholen dan mag je eerst uitleggen dat je niet zo heet. En vergeet niet dat als je ooit een ongeluk krijgt dat het ziekenhuis/politie of ambulance je dan aanspreekt met je doopnaam. Kortom, dat zou ik nooit doen!

Mathijs martjan vind ik super! Mirthe geeriana is oké, geriana vind ik denk ik ook mooier. Mirthe vind ik trouwens prachtig!! En wat vind je van mirthe geertje Anna.

Succes!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Geeriana, als doopnaam??' in het Zwangerschapsforum