Feline, Felien of Felie?

9 antwoorden en 33628597x bekeken

Pleun 23-03 om 11:13

wij zitten Vast... We vinden de naam Felien leuk "als je hem uitspreekt" maar geschreven vinden we Feline leuker en dit klinkt ook mooier met de achternaam.. nu houden we niet zo van lange namen (langer dan 2 lettergrepen) maar hoe meer we Feline zeggen hoe leuker hij klinkt. Maar nu vraag ik mij af hoe mensen deze naam uitspreken zeggen ze Fe-li-ne of eerder Felien. Ik vind het allebei leuk klinken.  En toen kwamen we met Felie.. Of toch een totaal andere naam.. HELP!!
Hoe spreken jullie deze naam uit? En heeft iemand misschien een totaal ander idee.. wou houden dus van Vrouwelijke lieve romantische namen daar zijn we inmiddels over uit  Alvast heel erg bedankt voor het mee denken

reageer

Anoniem (Gast) 23-03 om 12:10

Felie vind ik niet zo. Dat zie ik als een afkorting voor gefeliciteerd.
Feline vind ik het mooiste en dan spreken jullie 'm zelf toch lekker uit als Felien?

Pleun 23-03 om 16:31

Inderdaad! zo had ik het nog niet bekeken maar nu denk ik bij Felie ook aan gefeliciteerd haha oke die valt af dat scheelt weer

Agnes (Gast) 23-03 om 12:20

Feline en Felien vind ik allebei leuk Felie niet. Feline zou ik uitspreken zoals het er staat. Felice kan ook nog, uitgesproken als Feelies. (Afkorting van Felicia, betekent vreugde)
Eventuele alternatieven: Vera, Jinte/Jinthe, Niene, Vieve/Fieve, Ninthe, Diede, Elin, Philou/Filou, Marie, Noa, Ava, Lily, Yael, Mare, Suze, Ellis, Merle, Livia, Luna/Lune, Ayla, Aila, Ela, Febe, Liv, Lize, Lien/Liene

Pleun 23-03 om 16:37

Jinthe, Philou, Livia en Lize vind ik ook echt mooie namen  vooral Livia 

Anoniem (Gast) 23-03 om 17:42

In mijn omgeving (kennissen en leerlingen) wordt de naam Feline gewoon uitgesproken als 'Felien'. Doen dus zou ik zeggen! Ik zou de naam ook zo schrijven, maar dan met een accent, Féline, misschien nog moeilijker doen maar dan zegt men (denk ik?) automatisch Felien. 

Agnes (Gast) 23-03 om 20:10

Grappig, ik had Livia er bijna niet bij gezet omdat hij 3 lettergrepen heeft, maar ik had toch het gevoel dat hij erbij moest omdat het de eerste naam was die bij me opkwam toen ik 'vrouwelijke lieve romantische namen' las.

Amoxiclav 24-03 om 13:56

Ik zou het als Féline schrijven

madelene 24-03 om 19:47

Feline zonder twijfel 
Ik zou deze na graag willen geven aan ons vierde kindje als het een meisje is. maar helaas vind mijn man de naam niks. 

Anoniem (Gast) 22-04 om 11:05

Ik vind Felie juist het leukst, met klemtoon op 'lie'. Anders zou ik voor Feline gaanl dan kan iedereen haar altijd nog Felien noemen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Feline, Felien of Felie?' in het Zwangerschapsforum