Liv

5 antwoorden en 33189211x bekeken

Cindy (Gast) 30-04 om 19:38

Hoi, 
Ik ben over 3 weken uitgerekend en ik krijg ineens twijfel over de naam. Als ik eerlijk ben twijfel ik totaal niet over de naam die wij voor onze dochter in gedachte hebben maar meer om het feit dat ik iemand ken met deze naam. 
Voordat ik zwanger raakte had ik op mijn lijstje de naam Lot staan. Mijn eierstokken rammelde al jaren dus de namenlijst was ook allang klaar.
De naam Lot hoor je regelmatig en heb ik ooit iemand leren kennen die een paar jaar geleden een dochter kreeg met de naam Lot. 
Nou maak ik mijn probleem zelf denk ik grooter dan het is hoor want volgens mij zijn er afgelopen jaar 500 Lot's geboren maar ben ik ineens helemaal van slag of ik de naam Lot wel kan doen. 
In onze dichtbijzijnde omgeving ken ik geen Lot. Maar 7 jaar geleden heb ik via een vriendin dat meisje leren kennen waarmee ik denk ik toen dr tijd 3 x mee opstap ben gegaan. Je kent het wel, vrijgezelle periode.. we staan samen op de foto.. ik voeg je even toe op facebook en een aantal jaar later heb je een lading vrienden in je lijst staan waarvan je niet eens meer weet hoe je ze kent. 
Sinds die 3 x stappen heb ik haar nooit meer gezien en denk ik dat als ik geen facebook had gehad ik niet eens meer had geweten wie ze was. 
Nou is zij toevallig een tijdje geleden bevallen van de 2e en waren we in de zelfde periode zwanger. Op een of andere manier hebben zwanger moeders altijd een band en zoeken mensen contact waarmee je nooit praat. 
Dit was dus bij ons ook het geval, ze reageerde steeds op mijn fotos, stuurde me prive berichten over hoe ik me voelde terwijl ik haar daarvoor echt nooit sprak. Bij elke foto die ik deel krijg ik een like of een reactie en ik krijg het steeds benauwder. 
De naam Lot hadden wij al ver voordat ze mij ging benaderen maar ik haat het idee dat ze misschien denkt dat ik de naam van haar 1e dochter heb gejat of weet ik het. 
Het is een kwaal van mij continu maar bezig te zijn wat anderen van mij denken. Zij kent een aantal mensen die ik ken maar ik spreek of zie haar echt nooit. Dus is de connectie tussen ons die ene vriendin van 7 jaar geleden. 
Wat vinden jullie? 

reageer

Anoniem (Gast) 30-04 om 21:44

Gewoon doen wat je al zolang wil doen...je gaat spijt krijgen als je een andere naam gaat geven om dit, wie zegt dat "dit contact"blijft?

Agnes (Gast) 01-05 om 12:56

Alsjeblieft gewoon Lot kiezen! Wat anderen denken heeft precies nul invloed op jouw leven. Maak keuzes waar jij achter staat, want er is altijd wel iemand die er iets van vind en meestal zegt dat veel over die persoon en weinig tot niets over jou.

Agnes (Gast) 01-05 om 12:57

En ik vind Lot trouwens een superleuke naam!

Tori 01-05 om 13:12

Ik zou het ook gewoon doen hoor. Als jij het een mooie naam vindt. Ik vind het wat anders als er iemand in je familie of vrienden kring zo heet. Dan zou ik er zelf niet zo snel voor kiezen. Maar iemand die je amper ziet of spreekt.. Gewoon lekker doen

Anoniem (Gast) 02-05 om 11:16

Leuke naam Lot! Zou er gewoon voor gaan! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Liv' in het Zwangerschapsforum