B.H?

11 antwoorden en 31037187x bekeken

mamaa (Gast) 29-10 om 21:13

hallo allemaal

Wij willen ons kindje graag bram noemen maar zijn achternaam begint met een h. waardoor je dus b.h krijgt als initialen
Nu hebben wij ook een twee naam waardoor het 
Bram Jurian H... wordt. Wat vinden jullie hiervan? of blijft het dan toch b.h?
Hoe vinden jullie Bram Jurian klinken?

reageer

Merel 29-10 om 21:44

Ik zou hem niet BH noemen...

mamaa (Gast) 29-10 om 21:47

maar als er een tweede naam tussen zit Jurian in dit geval wordt het dan niet b.j.h. ?

Anoniem (Gast) 29-10 om 22:10

Je achternaam wordt toch sowieso altijd voluit geschreven. Initialen gaan over het algemeen over de letters van de voornamen

Anoniem (Gast) 29-10 om 22:13

Even als voorbeeld de achternaam Hout.

Enkel bram zou zijn B. Hout

Bram Julian zou worden B.J. Hout

Merel 30-10 om 06:29

Ja en omdat je heel vaak initialen gebruikt blijft dat gewoon BH. Maar gewoon doen wat je zelf leuk vindt is het belangrijkste.

Linda (Gast) 30-10 om 11:07

Met die J. ertussen kan het prima vind ik! 

thekidsarefine 30-10 om 11:56

wij doen het niet ... onze achternaam begint met een C. Om deze redenen kiezen we bewust voor een naam die niet met de W begint! Ondanks de tussennamen en hoe mooi we sommige namen met een W ook vinden.
maar je moet vooral doen waar je jezelf goed bij voelt!
veel succes!

sg92 30-10 om 12:02

onze heeft ook een afkorting van S.M. net als zijn peet tante die is daar ook nooit voor gepest this maar net waar je goed bij voelt

Mandy (Gast) 30-10 om 19:25

Bram H.... kan best omdat wanneer om initialen gevraagd wordt daarmee alleen de eerste letter van de voornaam of bij meerdere voornamen de eerste letters van die Namen bedoeld worden. De achternaam wordt daarbij altijd voluit geschreven. De associatie BH zal daarom zelden gemaakt worden.

Wat je eigenlijk bedoeld in als je een paraaf op verschillende documenten zet mensen vaak de voor en achterletter daarvoor gebruiken. Maar dit kan je altijd zelf nog kiezen. Soms moet je in bedrijven zelfs specifiek een paraaf van 3 letters hebben ofzo. Een paraaf kies je zelf en kan als je bv Sam Mens heet gewoon sme of sam  (oeps toeval) zijn (of elk andere bedachte combi)

Anoniem (Gast) 30-10 om 19:34

Grin. ..ok dat van achternamen geldt dan ook weer niet voor criminelen, daar is het meest andersom :-p

Anoniem (Gast) 01-11 om 00:50

Wanneer gebruik je nou je initialen? Als de letters van de voornamen nou een gekke combi vormen, dan snap ik het wel, dat zie je op contracten en post enzo voorbij komen. Of een gekke rijm of schaamnaam-combi. Maar je voorletter en de eerste letter van je achternaam? Ik heb die van mij nog nooit ergens op terug gezien. Mijn paraaf is een mini versie van de 'krul' uit mijn handtekening, daarin kun je de letters niet apart van elkaar onderscheiden. En eerlijk, wie lacht er nou om B.H.? Hooguit kinderen, en die gebruiken het al helemaal nooit. Als hij volwassen is, is zoiets toch al lang geen issue meer (als het dus überhaupt al een keer ter sprake zou komen, wat volgens mij niet zo is). Kortom: ik zou me er dus niet door laten tegenhouden! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'B.H?' in het Zwangerschapsforum