37 weken zwanger en nog steeds geen naam!

9 antwoorden en 30988017x bekeken

Iris 30-10 om 17:40

Hoi,
Ik ben nu 37 weken zwanger van een meisje. We hebben vanaf het begin een aantal namen die we erg leuk vinden, maar een definitieve keuze maken lukt ons niet! We hebben al een aantal keer een naam 'vast gezet'. Maar dan begin ik of mijn man weer enorm te twijfelen. Kiezen als ze geboren is vindt hij geen optie omdat hij bang is dat we er dan niet allebei achter staan.
De namen die we tot nu toe hebben bedacht zijn:
Lieve (vind ik vooral erg leuk)
Phileine (favoriet van mijn man)
Soof (vinden we allebei leuk, maar niet super)
Saar (staat in de top 20, dus dat is misschien niet leuk)
Nora (misschien te populair)
Wat vinden jullie?! Tips over hoe nu een naam te kiezen zijn ook erg welkom.

reageer

anoniem22 30-10 om 18:25

Phileine zeker Myn favoriet hoor je niet vaak erg mooi en zacht. Lieve vind ik zelf niet zo leuk miss heel kinderachtig maar dan heb ne lieve lieve maar goed das mijn mening en de andere namen Zyn indd erg populair dus persoonlijk vind ik je mans favoriet de mooiste

babyboy 30-10 om 19:12

Ik vind Nora super leuke naam. populair of niet het gaat er om wat je mooi vindt

Saar (Gast) 30-10 om 19:46

En Noor?

En anders gewoon al deze namen op n lijstje schrijven en omstebeurt één naam doorstrepen die je toch t minst vindt, dan blijft er vanzelf één over?En de naam is nu een heel groot ding, maar als je kindje eenmaal n paar jaar is ben je er toch helemaal aan gewend en denk je er amper overna!

Mama-An 30-10 om 19:49

Philou, Liv, Madelief stonden bij ons op het lijstje.
Van jouw lijstje vind ik Nora leuk!

Anoniem (Gast) 31-10 om 09:33

Ik vind van jullie lijstje Nora het leukste! Noor kan ook nog wat al gezegd werd, dat vind ik ook heel mooi! Lieve vind ik ook wel leuk, alleen zou ik daar zelf niet zo snel voor kiezen.  Saar vind ik ook leuk! Soof en Phileine vind ik helemaal niks. Ik zou ook niet wachten met de naam totdat ze geboren is. Als jullie eenmaal een naam hebben gegeven aan jullie kindje wen je er wel aan. En dan vind je de naam vast steeds leuker!

Emme (Gast) 31-10 om 11:36

Lieve en Phileine vind ik allebei ook heel leuk! Saar trouwens ook, Nora wat minder. 
En Madelief? Dan heb je een wat langere naam, net als Phileine en kan je als roepnaam Lieve doen. 

Succes! 

Gast28 (Gast) 31-10 om 20:31

Phileine, prachtig!

B (Gast) 01-11 om 00:34

De eerste keer hadden we een topnaam, al voor ik zwanger was. De tweede keer kon ik geen naam vinden waar ik zo blij van werd als bij de 1e. Toen op een gegeven moment de beste van het lijstje gekozen. Zo ook bij nummer 3. Daar hadden we 1 ultieme favoriet die we uiteindelijk hebben geschrapt omdat er een kindje dicht bij ons dezelfde naam kreeg. We hadden daarna voor mijn gevoel alleen maar 'b keuzes' op het lijstje staan. Toch hebben we op een gegeven moment gewoon gekozen. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt en je gaat de naam hardop zeggen en een geboortekaartje maken enzo, dan wordt het steeds vertrouwder. Ben nu bij allemaal blij met de naam. 

Je kunt reageren op dit onderwerp '37 weken zwanger en nog steeds geen naam!' in het Zwangerschapsforum