Not Done

20 antwoorden en 30619955x bekeken

Anoniem (Gast) 29-11 om 22:39

uit nieuwschierigheid he!
War zijn nou voor jullie not done (niet kunnende) namen?

reageer

Emily (Gast) 30-11 om 09:51

Namen die zo moeilijk geschreven zijn dat niemand ze uit kan spreken. 
Namen met onnodige letters: zoals Djayden of Jipp
Namen die in een andere taal een negatieve betekenis hebben

Michaela 30-11 om 10:05

Dat wat Emily zegt en daar ook all bijbehorende Engelse namen die hier vaak als ordinair gezien worden. Ieder zijn ding, het mijne is het niet. Ik ben van de simpele namen, mijn dochters heten Lara en Lotte, kan me voorstellen dat die groep mensen dat weer vreselijk vinden. Gelukkig zijn we allemaal verschillend. Een klas vol met Lara's of Jayden's zou toch ook saai zijn!

madelene 30-11 om 14:33

ik had zelf de naam Shirly uitgesproken als shurly voor ons derde dochtertje maar dat vond mijn man een ordinaire naam 
Daar zag hij zo type meisje bij veel sieraden kougom in haar mond 
En dan ordinaire kleding erbij aan
Hij kent niemand die zo heet maar gewoon dat beeld roept het bij hem op. Dus ja dat werd hem niet  die naam  terwijl ik het nog steeds zelf een toffe leuke naam vind 
Maar Ze heet nu jasmijn
Zo had ik ook voor ons vierde kindje een jongetje Delano in miin hoofd of Luciano maar helaas dat vond mijn man ook geen nette en mooie namen . Klonk voor hem ook als bepaalde type jongens waarvan hij niet wilde dat onze zoon bij zou horen . Pfff nou ja toen werd het 
Lysem . Inplaats van sem ly ervoor
Kon ik wel mee leven maar je ziet dus hoe verschillend het weer voor idereen is 
ik vind persoonlijk namen als storm splinter zus en appel in het Engels uitgesproken namen die not done zijn . maar goed respect voor mensen die wel hun kinderen zo hebben genoemd of willen noemen.
Michaela mag ik misschien vragen welke Engelse namen je dan bedoelt ?
Gewoon uit puure intresse

Michaela 30-11 om 15:15

Namen met y vind ik vaak ordinair, zoals Destiny, Felicity, Jaimy, Priscilla, Quilermo, Jessy, Melody, Giovanni, Wesley, Kelly, Ashley, Kaylee, Stacey, Ronny
En namen met een onnodige D zoals Djamia, Djason, Djadyden enzo

madelene 30-11 om 15:36

Oo oke thanks  voor de uitleg
Ik snap het 

Anoniem (Gast) 30-11 om 19:36

Namen zoals: zus, zee, maan, storm, vos, Krijn...Vind dat echt verschrikkelijk! 

Anoniem (Gast) 30-11 om 20:31

Namen waar je in combinatie met de achternaam rare dingen van krijgt. Zoals de bekende lijst waaronder Fokje Modder op staat. Dan heb je in mijn ogen een hekel aan je kind. 

Lena 01-12 om 10:43

Ik vind Jayden echt vreselijk. Alles met "jay" eigenlijk. Mss ook omdat het zoveel voorkomt. Daarnaast sluit ik me aan bij bovenstaande, ordinaire namen a la desteny etc 

Emme (Gast) 05-12 om 18:53

Ik sluit me aan bij iedereen hierboven, al is de doopnaam van mijn dochter Zus, welke ik dan logischerwijs wel leuk vind. Namen als Storm, bloem, splinter, bink e.d. vind ik dan weer niets, hahah. Gek hè?! Zus is naast een 'woord' ook een ouderwetse naam, dus misschien toch een ander genre? 
Ik ben het eens wat betreft -ey en jay- namen. 
Verder heb ik gewoon een afkeur tegen losstaande namen. Vind Franciska bv niets. Of Robin. Of Belle. Of Pjotr. Dat heeft verder niets met de naam zelf te maken, maar meer met een persoon die ik ken die zo heet. En als ik de persoon niet mag, vind ik de naam vaak ook al minder ????

C 05-12 om 22:36

Inderdaad namen die in een andere taal iets betekenen, ook al valt dat niet gelijk op. 'Floor' is er ook zo een. 

Ook begrijp ik tegenwoordig niet meer dat mensen hun kind Sanne, Lotte, Emma, Sara, Lisa, Iris, Anouk, Marieke etc. blijven noemen. Mijn hele generatie heet zo....

Kiki (Gast) 06-12 om 08:54

Ik ben ook niet van de Engelse namen en vind de letter y ook niet mooi. Daarbij houd ik niet van extra p's/m's/,, (Sepp/Femm) of overbodige letters zoals de d in Djayden. Houd het maar lekker simpel . De eerder genoemde naam Krijn vind ik overigens wel heel leuk! 

Lina (Gast) 06-12 om 09:03

Ik houd ook niet van de meeste Engelse namen, al vind ik Kate, James, Morris, Emilie en Oliver bv wel heel leuk (maar die zijn dan ook niet ordi). 
Verder ben ik ook niet van typische namen van de jaren 80 en 90. Deze zijn inmiddels vaak wel een beetje afgezaagd: Tessa, Laura, Lisa, Anne, Tim, Thomas etc. Maar ja, dat is meer een voorkeur, want ik vind de namen zeker niet not done. Ik houd zelf van moderne (Ninthe/Philou), klassieke (Anna/Sara) of echte retronamen (Marie/Lies).

madelene 06-12 om 15:37

ik vind juist wel de 90 jaren zoals tessa Vanessa en zo heel mooi
Maar manlief dan weer niet
Verder heet ons oudste dochtertje Yara uitgesproken als jara 
Maar ik vond de y net wat meer uitsralen. Net wat meer kracht.
En ons derde meisje heet jasmijn
Daarvan zegen sommige mensen goh dat vind ik nou weer heel ietd anders dan hoe jullie oudste dochtertje heet . Ik stond daar zelf eerlijk gezegd nooit zo bij stil
Maar nu vraag ik toch aan jullie
Vinden jullie dat ook ?
dat yara en jasmijn ver uit elkaar liggen ?
of past het gewoon in een en het zelfde gezin?

Gast (Gast) 06-12 om 15:54

Ik werk al zo'n tien jaar in het onderwijs op een grote middelbare school... Een naam zoeken is een hel want ik heb altijd wel een (oud) leerling waar ik de naam mee associeert. 

Bjorn, Max, Stijn, Kevin en Jennifer zijn troublesmakers of extreem druk. Michael(a), Chauntelle, Jayden en Samantha wonen op het kamp. Sophie, Emma, Julia en Marijn zijn lief en braaf (en ietwat saai). Henk, Hans, Gerrit en Adrie verre van hip. Jasmijn, Roos, Madelief en Margriet blijven voor mij bloemen... Dan heb je de dubbele exemplaren: Luke, Laura, Levi, Sem, Sam, Siem en Sanne. Luna, Merle, Anna en Pepijn zijn alternatief. Fay, Feye, Fee en Faye spreek je allemaal hetzelfde uit. En Nymph en Guph hebben ouders die het bij de aangifte van hun kind waarschijnlijk gewoon even niet meer wisten... 

Zoveel namen en zoveel associaties, maar deze kinderen hebben allemaal ouders die heel veel van hun kind houden!! Ik kan vinden wat ik er van vind en anderen zullen straks ook echt wel wat vinden van de naam van ons kind, maar (gelukkig) houden we niet allemaal van dezelfde namen want dat was pas lastig geweest voor de klas ????

madelene 06-12 om 16:19

Wat mooi en duidelijk uitgelegd
En ja mijn oma zij ook tegen mij toen ik nog zwanger was van ons derde prinsesje jasmijn is toch een bloem ?
Ik zo ja klopt maar ook een naam oma je kent de naam jasmijn toch wel ?
Mijn oma ja alleen ik denk eerder aan een bloem dan aan een naam 
Ja ze heeft een punt het blijft een bloem. Maar juist bloemen namen vond ik mooi voor ons meisje dus noemde we haar ook zo

Jootje 06-12 om 17:39

zus, maan, storm, vos, zee idd echt verschrikkelijk..wat doen ze hun kind aan. Ben je een volwassen vrouw/man en dan heet je zo. Zie dat gewoon echt niet voor me.
 sorry als ik nu iemand beledig.
Mijn zoon zijn naam is ook hierboven al door iemand genoemd dus ja. Smaken verschillen 

Michaela 06-12 om 17:42

Gelukkig wel Jolanda, zou toch saai (en lastig!) zijn als we allemaal dezelfde naam zouden hebben!

Jootje 06-12 om 17:47

Nou idd Michaela! 

Mia 06-12 om 19:34

En ik vind namen als Vos en Maan dan juist weer heel leuk... Grappig hoe dat kan verschillen he? Ik heb vaak weinig met ingewikkelde lange namen en namen met een 'Dj' of engelse J aan het begin. En de standaard namen zoals Emma en Sophie vind ik dan weer een beetje braaf. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Not Done' in het Zwangerschapsforum