Een tweeling!!

19 antwoorden en 30210736x bekeken

Sabine (Gast) 28-12 om 10:20

We krijgen een tweeling! Dat was wel even schrikken, ook omdat we beide niet goed zijn in namen uitkiezen. We hebben nu twee zoontjes Jules en Léon. Nu krijgen we een dochtertje en een zoontje. We denken aan de volgende naam voor ons meisje: Lilou Felice. Voor onze kleine man kunnen we echter niets verzinnen. Namen die de revue gepasseerd zijn, zijn: Emile, Samuel, Thomas, Nicolas, Hugo. Toch zit er nog geen -dit wordt m- bij. Hebben jullie een idee? Tweede naam wordt Felix (Beide vernoemd naar dezelfde persoon). We zoeken niet per se in een bepaald genre, maar komen vaak uit op Spaanse/Franse namen. Niet te lang graag, en niet te ingewikkeld. Tikkeltje chique (al is dat natuurlijk voor ieder anders) is leuk, maar moet kunnen voor elke leeftijd. Dankjewel! 

reageer

Hartje 28-12 om 12:22

Leuk leuk, wanneer uitgerekend? Hier ook een tweeling op komst, weet nog niet of 't jongens of meisjes zijn. Qua namen kan ik je niet helpen maar leuk te lezen dat er nog een toekomstige tweelingmama is 

KLAASJE (Gast) 01-04 om 15:52

Die is dr altijd joh mogool

Kiki (Gast) 28-12 om 15:55

Ik vind de naam Lilou ook erg leuk!
Voor een jongen: Ceder, Louis, Pepijn, Mathis, Felipe, Silvijn, Malte, James, Espen, Vigo, Oliver, Axel, Thore, Seger, Dante, Noam, Philip, Roemer

Agnes (Gast) 28-12 om 18:00

Leuk, Lilou Felice! Voor een jongen misschien: Beau, Aron, Abel, Jonas, Benjamin, Manuel, Ruben, Arthur, Casper, Simon, Maxim, Pascal.

Debby (Gast) 28-12 om 20:48

Loïc (Loo-iek), Julian, Fabiën

LoLa85 28-12 om 20:57

Maurice of Emile
Of August

MamaVanB 28-12 om 22:00

Jerom voor een jongen? Echt Frans ! 
Lilou vind ik erg leuk!!

Anoniem (Gast) 29-12 om 10:15

Ik weet even zo snel geen namen.
Zou voor een jongen niet beginnen met de l

Vind felix en felice leuk en orgineel!
Lilou leukk

Anoniem (Gast) 29-12 om 15:18

Voor een jongen Romain misschien 

Sabine (Gast) 30-12 om 16:13

Wauw! Al acht reacties, Dankjulliewel! 
@hartje: ik ben nu 26 weken zwanger. Ik ga vanaf donderdag met verlof ) Het is zwaarder dan ik had ingeschat en zie er uit alsof ik al 40 weken zwanger ben, ha! 

Verder; leuke namen noemen jullie. Fijn dat jullie ook zo enthousiast zijn over Lilou, Felice en Felix. Vriend en ik vinden beiden Maxim wel mooi, al vind vriend het meer een vrouwennaam Hoop m wat meer te kunnen overtuigen hahah. Verder heb ik een zwak voor Jerom, maar dat vind vriend drie keer niets. Hij vindt daarentegen Felipe weer leuk, wat ik weer niets vind. Louis vinden we beiden wel stoer, alleen lijkt wel heel erg op Lilou. Espen lijkt mooi, maar hoe spreek je dat uit? 
Meer opties zijn nog steeds welkom
Dankjulliewel alvast! Liefs Sabine!

Sindi (Gast) 31-12 om 13:33

Hebben je twee zoontjes ook een tweede naam? Zo nee, dan zou ik Lilou en de derde zoon ook geen tweede naam geven.

Emile vind ik uit je rijtje het beste passen.

Anoniem (Gast) 31-12 om 14:17

Wat leuk! Ook ik verwacht een tweeling (nu 30 weken zwanger en ja ook ik zie eruit en voel me alsof ik al op m’n einde loop) en ook wij hebben al twee kinderen (een zoon en een dochter)! We verwachten nu twee meiden. 
Jules, Leon Lilou en... ik vind het altijd mooi als het bij elkaar past. Namen kiezen wordt lastiger naarmate er meer kids komen, wat jij!? Afijn, Franse naam lijkt me het mooist idd. Ik vind Louis denk ik t leukst. Het lijkt wmb genoeg op lilou om te zien dat t “past” (op zich wel mooi, het is een tweeling! Lilou en Louis) maar is voldoende onderscheidend zodat de kids zelf niet in de war raken bij het herkennen/horen van hun naam. Maar goed ik ben waarschijnlijk wat bevooroordeeld...de jongste van onze tweeling gaat Lou heten  Ik vind dat leuk voor een jongen en voor een meisje. 
Andere opties zouden wmb met een J beginnen dan (dat past dan weer bij Jules). Bijvoorbeeld Javier? Jean (Ook leuk als afsluiter: een éénklanker)? 
Of gewoon iets totaal anders: Ramon, Lex, Dimitri... 

Nou succes! Wij puzzelen en twijfelen nog effe door... want de naam van dame nummer 1 is bij ons ook nog “een dingetje”. 

Anoniem (Gast) 31-12 om 21:43

Ik zou zeker niet Lilou felice en Louis felix doen. Niet omdat het geen mooie Namen zijn maar verschrikkelijk onhandig om een tweeling (met dus dezelfde geboortedatum) ook nog eens precies dezelfde initialen te geven. 
Ik kan je zeggen daar zijn de instanties in Nederland niet echt heel handig mee en kan steeds problemen opleveren ook als je post krijgt en nooit weet voor wie het is. 

Gast (Gast) 01-01 om 11:32

Het zijn een jongen en een meisje dus het is altijd wel duidelijk ivm aanhef! Ik heb tweelingbroers met exact dezelfde initialen en zelfs daar kwam het altijd goed. Overigens heeft iedereen in ons familie (ik heb nog twee broers) dezelfde initialen qua voor en achternaam (dus allemaal P P P) ik vind dat niet per se mooi maar hetis nooit een probleem geweest voor instanties. Zorgen om instanties zou ik in elk geval dus niet doorslaggevend laten zijn bij het kiezen van namen. Maar met namen kan ik je niet helpen. Ben ik heel slecht in sorry...ik vind Frans en Spaanse namen wel mooi en zou adviseren: maak een top drie en wacht met het geven van de echte naam tot de kleine broer eruit is! Jullie weten dan vast wat het beste past. En als er dan alsnog twijfel is...kun je hulp vragen aan naasten oid? Nou succes, zet m op en geniet van deze bijzondere tijd! 

Sara (Gast) 01-01 om 18:15

Lilou Felice klinkt prachtig! Felix vind ik ook mooi. Ik vind deze namen het leukst:
Loïc (mooie Franse naam, spreek uit: Loowiek)
Mathis (uitspraak: Mattis of het wat chiquere Maties)
Espen (spreek uit zoals je het zegt, is Noorse naam)

Anoniem (Gast) 02-01 om 18:40

Tja hier dus zelfs met jongen en meisje tweeling problemen met dezelfde initialen. 

Maar ja zeker een lijstje maken en ben je er nog niet uit dan zal het zich na de geboorte vast vanzelf wijzen.

Anoniem (Gast) 25-03 om 14:45

Is de tweeling er ondertussen al? Benieuwd wat het geworden is...

Shannen (Gast) 31-12 om 16:38

Hier sinds 16/08/2021 trotse ouders van een tweeling Emile en Jules! 
We hadden al een zoontje, hij heet Milan

Kaat (Gast) 01-01 om 12:14

Noann 
Noah

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Een tweeling!!' in het Zwangerschapsforum