Graag jullie mening

14 antwoorden en 29205978x bekeken

Eileen 04-03 om 13:33

In juli ben ik uitgerekend van een meisje. Het duurt nog wel eventjes maar zijn al wel druk bezig met de naam. We zijn het er al wel over eens dat het de naam Limée of Lymée gaat worden.(uitspraak: Liemee) alleen twijfelen we toch nog steeds over welke schrijfwijze we het willen doen. Ik weet dat er veel mensen zijn die de schrijfwijze Lymée asocieren met ziekte van Lyme. Schrijfwijze is wel bijna hetzelfde alleen de uitspraak niet. Wij vinden het met de Y wel wat chiquere staan. Alleen weerhoud het ons toch een beetje als mensen bij de schrijfwijze alleen aan de ziekte denken. Maar daarintegen heb je veel namen wat ergens op lijkt en of waar je je associatie bij hebt. Graag wil ik om jullie mening vragen welke jullie het mooist vinden. 
-Lymée
-Limée 
En wat vinden jullie van deze naam?

reageer

Anouk (Gast) 04-03 om 14:25

Limée! I heb inderdaad die associatie bij  Lymée

Anoniem (Gast) 04-03 om 15:57

Limée,  dat vind ik mooier en ook meer chique 

Leetje (Gast) 04-03 om 16:14

Mooie naam, maar dan wel Limée

Agnes (Gast) 04-03 om 16:49

Zeker Lymée! Met de ziekte van Lyme wil je echt niet geassocieerd worden.

Agnes (Gast) 04-03 om 16:50

Foutje...Ik bedoel dus juist zeker Limée!

pingu 04-03 om 18:11

Met een y doet mij denken aan Lyme. Met een i doet het mij denken aan lime = limoen. Ik zou voor de y versie gaan.

Eileen 04-03 om 23:01

Haha limoen  zelf niet aan gedacht. Zo heb je veel namen wat weer ergens op lijkt. 

Red_tears (Gast) 04-03 om 20:24

Ik las de namen en ik moest helemaal niet denken aan de ziekte van lyme. Had je dat nu niet gezegd, ik zou daar totaal niet opgekomen zijn. Jullie moeten zelf kiezen wat jullie het mooiste vinden. Het is jullie dochter en niet dat van een ander. 

Eileen 04-03 om 22:57

Bedankt voor je reactie. Wij hadden daar in eerste instantie ook niet aan gedacht het was dat de mensen het zeiden. Ik weet dat dochtertje van Imre Stiekema ook Lymée heet en zo zijn er nog een aantal die deze schrijfwijze hebben. En als het nou met de I of y is uitspraak blijft hetzelfde het is puur schrijfwijze haha. Zo zijn er wel meer namen wat weer ergens op lijkt. Maar het is natuurlijk niet echt een leuke associatie. 

Hazel (Gast) 05-03 om 10:18

Dag ,graag jullie mening ik ga bevallen in Augustus en zou mijn  Baby Hazel ,willen noemen maar ook letterlijk zo uitgesproken op zijn nederlands dus,maar als ik dit opzoek is het gebruikelijk dat je dit op zijn Engels uitspreekt Heezel maar vind  dit niet leuk?

Anoniem (Gast) 05-03 om 11:19

Leuke naam! Ik zou kiezen voor de versie waar jullie zelf het meest achter staan. Iedereen heeft natuurlijk weer een andere mening, maar het gaat erom wat jullie mooi vinden. En ik snap je twijfel wel. Ik vind trouwens beide schrijfwijzers wel leuk. Ik kan niet echt kiezen haha. 

Eileen 06-03 om 12:52

Dankjewel. Nee ik kan ook niet kiezen haha vind beide schrijfwijzes leuk. We willen wel graag 2 namen omdat we onze zoon ook 2 namen hebben gegeven. We zitten te denken aan  Lymée Aileen (ai-lien op zn engels) of Limée Aileen dan haha. 

Anoniem (Gast) 07-03 om 16:31

Persoonlijk vind ik Limée mooier staan!

Eileen 11-03 om 13:32

Dankjewel. Pf vind nog steeds zo lastig kunnen maar niet kiezen tussen Lymée of Limée haha. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Graag jullie mening' in het Zwangerschapsforum