Mijn man vind de naam afschuwelijk

6 antwoorden en 27264411x bekeken

Blije mama to be 12-08 om 10:57

Hallo allemaal,
Mijn eerste post  ik ben 14 weken zwanger en we zijn erg blij! We zijn al jaren een babynaam aan het bedenken (we hadden onze kat al 2 maanden voordat we een naam voor hem hadden, het was in het begin gewoon 'kat') en de jongensnaam is geen probleem. Ik ben er echter van overtuigd dat het een meisje wordt, dus we moeten een mooi naam hebben. Ik ben al heel lang verliefd op de naam Wies. Mijn man vind het afschuwelijk. Ik probeer hem te overtuigen en hem er aan te laten wennen, maar hij gaat alleen maar stommer reageren. Hij gaat rijmen (vies, pies) en komt met alternatieven. Die zijn best oke, maar niet DE naam. Ik ben heel bang dat ik spijt ga krijgen als ik een andere naam kies. Ik ben in mijn vrije tijd alleen nog maar aan het zoeken naar namen en ik begin er zelfs een hekel aan te krijgen. Erg jammer!
Hebben jullie tips voor namen die lijken op/ in de trant zijn van Wies? Ik houd van korte namen (1 of 2 lettergrepen), Nederlandstalig (mijn man heeft geen Nederlandse naam en vind het vreselijk als ze zijn naam verkeerd uitspreken of het niet uit kunnen spreken) en iets dat niet heel vaak voorkomt. Hellup!
Liefs,
Blije mama to be

reageer

kruimel 12-08 om 11:40

Tja,het is een kindje van jullie samen dus jullie moeten de naam samen mooi vinden en hem niet een naam door de strot duwen haha

Mogelijke opties die ik in hetzelfde straatje vind passen:
Saar, Roos, Loes, Lot, Juul, Fien, Jula, Kiki, Veere

Rose (Gast) 12-08 om 14:09

Misschien Wiep of Fiep?

Lily90 12-08 om 22:32

Bij ons was de afspraak dat we beiden de naam echt leuk moesten vinden, bij enige twijfel ging het niet door  wij hadden ook allebei namen op ons lijstje staan die de ander echt niet mooi vond (of een bepaalde associatie bij maakte), dus we hebben ook beide namen moeten 'opgeven'. Dat is even jammer, maar na een tijdje vonden we wel DE naam die we beiden goed vonden. Het is uiteindelijk toch leuker als je er beiden echt achter staat 

Enkele suggesties voor jullie:
Mies, Lus, Min, Lies, Sien, Kaat, Riet, Sam, Mien, Toos...

Gerben (Gast) 12-08 om 23:53

Je moet echt een naam kiezen waar je allebei achter staat, anders geeft het maar frictie. En je hebt nog tijd genoeg. Dus ze Wies uit je hoofd. 
Misschien:
Lize
Liza
Ize 
Isa
Rivka

Good vibes only 13-08 om 01:12

Lastig hoor! Ik heb een jongensnaam in mijn hoofd waar ik helemaal verliefd op ben, maar mijn man vindt het dus ook niks. En hij komt maar met weinig alternatieven. Ik zeg dan ook steeds: geef het een kans! Probeer er aan te wennen! Haha!
Zo moeilijk loslaten als je een naam echt mooi vindt! 

Maar iedereen heeft gelijk, hoor. Je moet er allebei achter staan.

Bij Wies denk ik aan namen als Pip of Pomme of Cato. Mijn dochter heeft als 2e naam Jaantje, naar mijn oma. Vind ik ook nog steeds heel lieflijk.

Emme (Gast) 13-08 om 04:42

Ik denk bij Wies aan korte, Nederlandse namen als: 
Loes Suus Lot Puck Fiep Lieke Wieke Fieke Fien Pien Sien Rien Kris Hanne Marie Karlijn Jolijn Rixt Iva Ide Lize Lies Lieve Liz Luus Daantje Lien Line Nine Saar Noor Nynke Brecht Doortje Floor 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Mijn man vind de naam afschuwelijk' in het Zwangerschapsforum